Harry Potter Frpg
 
HomeKeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Gyors találka?! [Draco és Avengaline]

Go down 
SzerzőÜzenet
Avengaline Sparkshine
Elsőéves (Hollóhát)
avatar

: :

TémanyitásTárgy: Gyors találka?! [Draco és Avengaline]   Csüt. Júl. 12, 2018 7:39 pm

Kezdem megszokni a Roxforti életet. Persze ezt így túlzás kijelenteni, de az új tanrendemet és a hétköznapi sürgés forgást már megszoktam. Olyan mintha otthon mindig valamiféle fogadás lenne.

Talán korai még, de az is lehet, hogy nem, de nyugodt szívvel kijelentem, hogy sok barátra tettem szert. Persze a klubhelységben sok rosszallótekintetet kapok a Piton professzorral történt incidens miatt, de ezzel nem zavartatom magamat, csupán egy jót mosolygok egyszerű mivoltukon.

A mai napon egy igazán kellemes bűbájtan órán vettem részt, mely után a hetedik emeletről tartottam visszafelé a saját klubbunkba, azon beszélgetve három kísérőmmel, hogy mit kéne tennünk ma délután.

Kissé frusztráltnak éreztem magamat, amikor ilyen bandázásról volt szó, vagy éppen arról, hogy látogassunk el egy évnyitó buliba... Nem az én stílusom megjegyezném.

Jobban preferálom a könyvtári délutánokat vagy a sakkozást társaimmal, hiszen nyugodt és elegáns szabadidőtevékenység.

-Ave ne légy már ilyen... Csak egy kis lazítás!
Szólított meg barátnőm, de engem jelenleg jobban azavrt az, hogy szemből rengeteg zöldplecsnis felsőbbéves jött és páran szerettek löködni...
-Kissé kellemetlenül érezném magamat, de ha így vélitek akkor veletek tartok...
Beadtam végül a derekamat épp mielőtt valaki durván fellököt és a padlón landoltam....
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Draco Malfoy
Prefektus (Mardekár)
avatar

: :

You don't know what I've done.
: :


TémanyitásTárgy: Re: Gyors találka?! [Draco és Avengaline]   Pént. Júl. 13, 2018 6:34 am


Sparkshine & Malfoy
We Slytherins are brave, yes, but not stupid.

Átváltoztatástan órára tartottunk felfelé a hetedikre, hát ha valakinek, McGalagonynak az óráira nem szívesen jártam, sokszor attól tartottam, hogy a tanárnő elfeledkezik magáról és engem változtat talpas pohárrá vagy hasonlóvá. Nem is szedtem annyira a lábaimat, ki az, aki a pokolba siet, nem igaz? A többiek valamiféle csordaként nyomultak előre a lépcsőkön, átgázolva mindenkin, aki szembe jött, majd ugyanezt eljátszották a folyosókon is, mintha nem férnének el. Csak a szememet forgattam, hogy ez miért jó nekik, ahelyett, hogy kicsit meghúzták volna magukat. Régen én is biztos ezt csináltam volna, de már nem igazán éreztem, hogy a többi iskolai ház felett állnánk, Voldemorttal együtt valahol mi is elbuktunk. Nem értettem őket, hogy nem éreztek némi félelősséget azért, ami az iskolában történt, elvégre a Mardekár pont a Nagyúr oldalán állt, amikor nem kellett volna, persze sokan félelemből vagy kényzerből, de azért nem kevesen elhivatottságból.
Ezeknek a tuskóknak sikerült fellökniük egy elsős kislányt, aki így elkeveredett a társaitól, mire a könyökemmel arrébb löktem azt a barmot, hogy azért ez már túlzás, hogy 11 éves lányokat terrorizálnak, épp elég azoknak megszokni az iskolát. Na persze azért én se estem át 180 fokos fordulaton, hogy még a kezemet is nyújtsam felé.
-Nahát... kit látnak szemeim. Csak nem a híres Granger 2? -vettem jobban szemügyre a szőke hollóhátast, és rögtön felismerni véltem. Hamar híre ment, hogy kioktatta Pitont a saját tárgyából a saját óráján elsős létére, pont mintha csak Pottert és Grangert keresztezték volna egy elborult kísérletben.
-Átváltoztatástanra tartunk. Velünk jöhetnél, hát ha McGalagony rosszul tanít valamit. -vetettem oda neki, gonoszul a szemöldökömet vonogatva.
-A legrosszabb párosítás. Hollóhátas és még okoska is. -morogta át a vállam felett valaki, amire csak egy őszinte fintor volt a reakcióm, majd eltoltam a képét mögüllem.
-Inkább húzz el órára, Zabini, és moss fogat. -taszítottam rajta egyet, hogy szedje csak a lábait a többiek után a terembe. Amint a sok idióta eltűnt a színről, felhúztam a földön ücsörgő lányt.
-Hogy jutott eszedbe Pitonnal kezdeni? Senki nem szólt, hogy átharapja a torkodat? -ha valaki nem tud semmit, akkor azt megalázza, ha valaki pedig mégis, akkor azt meg még jobban kikezdi, elvégre csak ő tudhatja a helyes megoldást, mindenki más pedig téved és húzza meg magát.


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Avengaline Sparkshine
Elsőéves (Hollóhát)
avatar

: :

TémanyitásTárgy: Re: Gyors találka?! [Draco és Avengaline]   Szomb. Júl. 14, 2018 2:30 pm

Nem szeretem a tömeget. Elég nyílvánvaló okokból, hiszen amikor ennyi ember van egy helyen, némely egyedekből kijön a csordaszellem.
Úgy néz ki viszont, hogy pár ilyennel sikerült összefutnom, hiszen szemrebbenés nélkül fellöktek és még csak elnézést sem kértek tőlem, hanem továbbmentek.

Társaim meg bár akartak segíteni, ugyancsak a tömeg miatt félresodródtak és észre sem vették, hogy mi történt velem. Nehezek a hétköznapok.

Szerencsémre valaki éppen felém tartott, de ahogyan kezdtem örülni neki, hogy végre szerencsém lesz megszólalt....


-Miért vágja mindenki ezt a fejemhez? Mégcsak nem is ismerek Grangert... Ha kérhetem hívj a nevemen. Avengaline Sparkshine

Szinte azonnal feleltem neki a szavaira. Eléggé irritáló, hogy mindenkinek az a másik lány jut az eszébe rólam.

Pedig egyik délután egy futó pillanatra láttam a folyósón, de egyáltalán nem hasonlítunk.


-Nagyon vicces.... De sajnos nekem is tanórára kell mennem, úgyhogy a mostani alkalommal nélkülöznöd kell.

Kezdenek fárasztani a buta viccek és szemrehányások, pláne olyanoktól akik nem is ismernek...

De egy kis után mégis a kezét nyújtotta felém, hogy felsegítsen. Lehet a társasága nyomására lett volna olyan más? Hogy nekik imponáljon? Érdekes dolog lenne.


-Köszönöm.... Sajnos senki nem mondta, hogy vigyáznom kéne vele, én pedig örültem neki, hogy választ tudtam adni a kérdésére, csak ő annyira ennek nem értékelte.

Mondtam neki adva még egy esélyt, hátha az első benyomás tényleg egy másik oldala volt. Ha pedig igazam lesz, akkor annak nagyon fogok örülni.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Draco Malfoy
Prefektus (Mardekár)
avatar

: :

You don't know what I've done.
: :


TémanyitásTárgy: Re: Gyors találka?! [Draco és Avengaline]   Vas. Júl. 15, 2018 1:21 pm


Sparkshine & Malfoy
We Slytherins are brave, yes, but not stupid.

Miután a többiek elhúztak az átváltoztatástan terembe, felhúztam a földön ücsörgő lányt, elvégre erős túlzásnak éreztem, hogy elsős kislányokat lökködjünk a folyosón. Ez még csak erőfitogtatásnak is bőven szánalmas, én pedig már rég túlléptem ezen a korszakomon, hogy valami hasonlóban sántikáljak. Mindenki hallotta az iskolában Avengaline Sparkshine történetét, aki ki akart állni az igaza mellett Pitonnal szemben bájitaltanon, de úgy járt, mint Potter és Granger együttvéve. Fel kellett tennem neki a kérdést, hogy juthatott az eszébe épp a házvezető tanárunkba beleveszni, mikor róla köztudott, hogy elmebeteg módjára csap le azokra, akik rosszat szólnak. Pontosabban... akik egyáltalán szólnak valamit. Piton volt az a tanár, aki megvetette azokat, akik nem tudták a választ a kérdéseire, de talán még jobban rászállt azokra, akik okoskodni mertek az óráján.
A kis szőke aztán kifejtette, hogy nem tudott semmi ilyesmiről, inkább örült neki, hogy tudta a választ a feltett kérdésre, amit csak szeretett volna a legjobb tudása szerint megválaszolni, csak hát Piton ezt pont nem értékelte. Elnéző mosoly futott át az arcomon a naivitása hallatán. Bár neki láthatóan nem tetszett, ebből a szempontból tökéletesen illett rá a Granger 2 megnevezés, ő is szeret idegesítően tudálékos lenni, ha helyes válaszokról van szó. Na jó... Granger minden téren ilyen.
-Hát legalább most megtanultad, hogy nála jobb, ha meghúzod magad. És ne hidd, hogy lesz valaha is jó napja. -gondolkodtam el a dolgon egy fintor kíséretében. Ő volt az, aki még a mardekárosait is képes volt porig alázni, annak ellenére is, hogy elvileg velünk kivételezni szokott. Inkább mondjuk úgy, hogy a kivételezés kimerült abban, hogy vagy szóra sem méltatott minket, vagy nagy kegyesen nem vont le pontokat azért, mert levegőt mertünk venni.
-Ha huzamosabb ideig nem csinálsz galibát, majd leszállnak rólad. Minden napra jut valami sztori, amin csámcsoghatnak, de egyelőre te vagy az ügyeletes. -mondanám, hogy feketítsen be valakit, hogy leakadjanak róla a rossz nyelvek, de nem tűnik olyan fajtának, aki rosszat akar másnak. Legalábbis így első ránézésre, aztán ki tudja, hogy mi rejlik legbelül.
-A többi tanárral nem lesz ilyen gondod, ők szeretik az okos diákokat. -bukott ki belőlem egy kéretlen jó tanács.
-Persze akadnak szigorúak köztük, de ők nem kötnek bele a jó válaszba, hogy az rossznak tűnjön. -állapítottam meg a dolgot, majd inkább jobbnak láttam befogni, az utóbbi időkben lévő önmagamhoz képest így is túl sokat beszéltem, és azért mégsem eshetek ki végleg a jól megszokott szerepemből.


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Avengaline Sparkshine
Elsőéves (Hollóhát)
avatar

: :

TémanyitásTárgy: Re: Gyors találka?! [Draco és Avengaline]   Szomb. Júl. 21, 2018 7:36 pm

Nem igazán tudom megérteni még most sem Pitont.

Minden normális tanár örülni szokott annak, ha van egy jó diákja, vagy legalább annak, ha lelkesek a tantárggyal kapcsolatban.

Egy röpke pillanatra még majdnem el is sírtam akkor magamat, ami szerencsére a pletykával nem indult el, hiszen akkor közröhej tárgya lennék.

Két dolog volt ami akkor a szívemben volt. Az egyik a tiszta gyűlölet a tantárgy és a tanár iránt is, a másik ami talán meglepő, az pedig a kihívással járó idegesség érzése.

A második óra akkor már csendesen telt részemről, igyekeztem csendben maradni, ami tegyük hozzá, így nekem eléggé unalmas óra lett. Elég sok kérdés merült fel bennem amit nem tehettem fel neki, pedig érdekelt volna...


-Nem igazán értem az egészet. Ha esetleg kérdésem lenne hozzá, akkor inkább tartsam magamban ahogyan az utolsó órán is?

Felsőbbéves, csak tudja már hogyan kell ilyenkor cselekedni

-Egyébként nem bánom ha rólam beszélnek, hiszen az ismertség még akár jól is jöhet-Legalábbis ezzel nyugtatom magamat...

-Igazán jó lett volna ha ilyenekről is beszélnek nekünk, mármint hogy melyik tanár milyen... A felsőbbévesek ennek ellenére nem nagyon akartak nekünk ilyenekről beszélni. Például Piton Professzorból jó lett volna egy ilyen gyorstalpaló

Igaz elérte, hogy ne kedveljem őt, de Piton ugyanakkor azt is magáénak tudhatja, hogy igyekezni fogok... Nem fog tudni eltántorítani egy ilyen lépéssel attól, hogy megtanuljam amit kell, csak talán egy kis okos lépéssel kellene megközelítenem a dolgot.

Ebben az előttem álló srác sokat segíthet nekem, hiszen Mardekáros és felsőbbéves, mintha csak a sors küldte volna nekem, hogy kitaláljak valamit erre a gondomra
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Draco Malfoy
Prefektus (Mardekár)
avatar

: :

You don't know what I've done.
: :


TémanyitásTárgy: Re: Gyors találka?! [Draco és Avengaline]   Vas. Júl. 22, 2018 8:03 pm


Sparkshine & Malfoy
We Slytherins are brave, yes, but not stupid.

Közölte, hogy nem igazán érti ezt az egész dolgot Pitonnal és az órájával kapcsolatban, és ezen valahogy cseppet sem csodálkoztam. Aki nem mardekáros, az hatalmas hátránnyal indul nála, de sokszor még mi sem tudjuk kiszámítani, hogy mit várhatunk tőle. Problémaként merült fel a hollóhátas kiscsajnál, hogy mi lesz akkor, ha esetleg kérdése támad egy témával kapcsolatban, akkor vajon magában kell-e tartania.
-Erre sajnos nincs jó válasz. -gondolkodtam el rajta egy pillanatig. Ha a mi házunkból kérdezne valaki, biztosan rávágná, hogy micsoda remek kérdés, és kifejezné az örömét, hogy feltettük. De ha bárki más tesz így, akkor azt tudatlannak titulálja, aki felkészületlenül megy az órájára. Sőt! Van, hogy lehordja az illetőt, hogy miért nem lapozgatta már a nyári szünetben a tankönyvet, elvégre nem dísznek vették a szüleink, és akkor nem kérdezne sületlenséget, amivel hátráltatja az órát és a többieket. Többnyire minket nem szívat ilyen mértékben, szóval nekem sosem volt gond, hogy ilyen. Kifejezetten jót szórakoztam mások nyomorán, különösen, ha a Potter-Granger-Weasley hármast szemelte ki magának, ami elég jellemző volt. Az mindig olyan nekem, mint egy előre hozott karácsony vagy születésnap.
-Vagy tényleg meghúzod magad és akkor talán békén hagy. Vagy bevállalod, hogy porig aláz, amiért ostobaságot kérdeztél, mert ez a hobbija. Attól még meg fogja válaszolni a kérdésedet, csak olyan körítéssel, amit nem teszel zsebre. -magyaráztam neki úgy, hogy megértse. Alapjáraton Piton mindent megválaszol és mindent el is magyaráz, csak egy külön lealázó kiselőadást fűz köré azoknak, akik nem szimpatikusak neki. Szóval lényegében mindenkinek.
Csak hallgattam, amikor arról beszélt, hogy jó lett volna, ha ilyenekről is kapnak tájékoztatást, hogy melyik tanár milyen, akkor biztosan nem veszett volna bele épp a bájitaltan tanárba.
-A felsőbb évesek nagy része pont nagy ívben tesz a gólyákra. -közöltem vele a rideg valóságot. Persze volt egy-két fontoskodó kivétel, főleg a prefektusok között, de mivel szeretnék megőrizni a pozícióikat, így nem kockáztatnak azzal, hogy tanárokat szidnak.
-Ez sajnos minden ház esetében így van, kár lenne szépíteni. A házvezető tanárok pedig szintén nem adhatnak felvilágosítást, elvégre furán jönne ki, ha rosszat mondanának a saját kollégáikról. Így marad a saját bőrön tapasztalás, még ha az elég kemény is. -vontam meg a vállamat, a jelek szerint ma jótékonysági napot tartok. Talán fel kellene keresnem Madam Pomfrey-t, hát ha bujkál bennem valami, mert ez biztosan nem normális.


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Avengaline Sparkshine
Elsőéves (Hollóhát)
avatar

: :

TémanyitásTárgy: Re: Gyors találka?! [Draco és Avengaline]   Szer. Júl. 25, 2018 10:13 am

Tehát sakk es matt. A srác azt mondja nekem, hogy nem lehet tőle órán kérdezni, ami eléggé egy nehéz helyzetbe sodor engem, ha pedig kérdezek tőle akkor megint porig aláz, ha nem is von le pontokat tőlünk.

Az első sem szándékos volt és annak is túl nagy visszhangja lett, nem tehetek róla sajnos belementem egy mindenképp „Bad End”-be.

Szerencsére azon nem rugóztak sokáig a Hollóhátnál, de azon, hogy a Professzort kioktattam, ami nem is teljesen igaz, persze rágcsálódnak a pórnépek. Idegesítő, hogy nincs senkinek jobb dolga ennél, de hát egy szociális hálóban már csak ez van. Viszont….


-Szerinted ha privátban keresem fel óra után több esélyem lenne?

Igazából az elmondása alapján nekem ez az egyetlen megmaradt ötletem maradt, ha Piton tényleg ennyire nem szívleli az órán történő kérdezést.


A másik meg, hogy a felsőbb évesek nem segítenek, ezt érdemes volt neki kifejtenem, mert csak megerősítette az észrevételemet.

A tanárokkal kapcsolatos megjegyzése, szinte már teljesen egyértelmű, hiszen maguk alatt vágnák a fát, ha más tanárról mesélnének, hiszen előbb utóbb visszajutna így vagy úgy egy kevésbé értelmes diáktól az információ a fülébe ami csak felesleges feszültséget keltene


-Nagyon kedves tőled azért, hogy segítesz, ha csak így utólag is

Mivel azért azt nem felejtem el, hogy előtte senki nem szólt nekem, bár most tőle talán többet megtudhatok…

Igazán kívételes helyzetben érzem magam, hogy segít nekem, ezt be kell valljam!

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Draco Malfoy
Prefektus (Mardekár)
avatar

: :

You don't know what I've done.
: :


TémanyitásTárgy: Re: Gyors találka?! [Draco és Avengaline]   Pént. Júl. 27, 2018 6:14 pm


Sparkshine & Malfoy
We Slytherins are brave, yes, but not stupid.

Szóba hozta, hogy ha Piton ilyen nehéz természet, akkor mégis hogy kérdezzen tőle bármit is az óráján. A válaszom egy hatalmas nagy használhatatlan semmi volt, ugyanis erre nem létezett jó megoldás. A bájitaltan tanárnak talán soha nem jó semmi, főleg akkor, ha az illető nem Mardekáros. Elmondtam neki, hogy mindössze annyit tehet, hogy meghúzza magát és akkor talán van rá esély, hogy nem szemeli ki magának ártatlan áldozatként. Persze bevállalhatja azt is, hogy merész lesz és kérdez, amire az lesz a válasz, hogy alaposan lealázza az osztály előtt. Ettől függetlenül mindig mindent elmagyaráz, minden kérdésre válasz születik, csak nem épp "buksi simogató" körülmények között. Ezt mindenkinek vállalnia kell.
Még nem fogyott ki az alternatívákból, így a kis hollóhátas lány azzal próbálta megkerülni a rendszert, hogy talán privátban, óra után keresi fel a professzorunkat.
-Több esélyed? -kérdeztem vissza megengedve magamnak egy gúnyos nevetést. Tetszett a naivitása.
-Sokkal-sokkal kevesebb! Piton nem az a fajta tanár, aki órán magára ölti a szigorú és igazságtalan szerepet, de a tantermén kívül kenyérre lehet kenni. Hidd el, ha a szabadidejében, a magánszférájában zavarod, csak még rosszabb lesz minden. Azt még tőlünk, a mardekárosaitól, de még a saját kollégáitól sem tűri. -magyaráztam neki a dolgot. Pitonnal nem lehet bizalmaskodni és bevágódni nála. Talán ha valamelyik diák volna olyan önzetlen és belefojtaná magát egy hibátlanul kivitelezett bájitalba, mindezt a tanárúrnak címezve sok szeretettel, akkor esetleg egy pillanatig elgondolkodna azon, hogy ne kössön bele, de még abban is hibát találna. Így belegondolva kíváncsi lennék, hogy mi az, ami neki megfelel és képtelen kiskapukat találni, hogy leszólhassa.
-Aha... kedves... de azért ne hangoztasd. -forgattam meg a szemeimet.
-Ha már mindent tudsz, akkor mennék átváltoztatástanra. Nem szeretnék pont McGalagony órájáról elkésni, hogy kapásból pontlevonással indítsam az évet nála. -sóhajtottam lemondóan, tekintetemet a terem felé vezetve.


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Avengaline Sparkshine
Elsőéves (Hollóhát)
avatar

: :

TémanyitásTárgy: Re: Gyors találka?! [Draco és Avengaline]   Hétf. Júl. 30, 2018 10:08 am

Kezdtem már örülni magamnak, hogy sikerült egy okos tervvel előállnom, hogy ha óra után odamennék, akkor tudnék kérdezni tőle, de ezek szerint az sem egy zseniális ötlet…

Ehh komolyan nem értem a csókát, órán nem jó, mert lehordja az embert, utána meg nem fogadja őket.

Nos akkor azt hiszem nekem is kikéne találni valamit, esetleg ha kísérletezgetnék privátban, és úgy jönnék rá, de ugye a bájitaltannal az a baj, hogyha valamit elrontok, akkor utána kormos tekintettel és égnek álló hajjal tudok majd csak eljönni, ha egyáltalán eltudok. És ez a jobbik eset, állítólag volt aki macskaként végezte, meg volt aki egy hegyi troll kiskölykének nézett ki, egy-egy sikertelen kísérlet után.

Azt azért le kell szögeznem, hogy megnéztem volna Piton arcát, amikor elévitték a szerencsétlent… De ki tudja lehet, hogy nem is ő foglalkozott vele.


-Sakk-matt… -tettem hozzá halkan, hiszen nincs már semmi ötletem. Esetleg, ha egy felsőbbévest meg tudnék vesztegetni valahogy, hogy szánjon meg és korrepetáljon.

Azonban eljött az a pont, ahol neki sietnie kell tovább, na nem mintha nekem nem lenne ma már órám, sőt ami azt illeti sötét varázslatok kivédése tantárgyam következik majd, amire nagyon szívesen bejárok, csakhát akadt pár gondom vele nem is olyan régen…


- Én azért lehetek hálás neked ugye? - Mosolyogtam rá egy apró vicc elsütése után. -Köszönöm a segítséget kedves….

Való igaz még nem árulta el a nevét, vagy csak rövid a memóriám nem tudom. De hát most majd megtudom tőle remélem. Minden esetre, ahogy neki is, nekem is igyekeznem kell a következő órámra…


Köszönöm a játékot Draco! Remélem még összefutunk Wink
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Gyors találka?! [Draco és Avengaline]   

Vissza az elejére Go down
 
Gyors találka?! [Draco és Avengaline]
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Geista Kahoko
» Tenrai Hankou (Isteni Kihívás)
» Kígyók kódexe
» Kérdések és válaszok
» Elhagyatott gyárépület

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Avada Kedavra :: Tekergők Térképe :: Roxfort :: VII. emelet :: Folyosók-
Ugrás: