Harry Potter Frpg
 
HomeKeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Kviddics a javából?

Go down 
SzerzőÜzenet
Vendég
Vendég
avatar


TémanyitásTárgy: Kviddics a javából?   Kedd Júl. 17, 2018 7:43 pmMég sosem jártam ebben az irodában. Diákéveimben nem tartoztam a kiváltságos tanulók közé, bár havonta több alkalommal is végignézhettem, ahogy Lumpsluck professzor ujjait az elegáns szaténszalvétába törli, miután kivégezte az aznapi adag cukrozott ananászt, egy kedves diákjának odaadó, néma elismerését. Dumbledore irodájának ajtaja zárva maradt előttem, és most mégis azt kívánom - minden izgalom ellenére -, hogy bárcsak ne kellene belépnem. Nem igazán tudom, mire véljem az igazgatónő megkeresését, ugyanakkor nem tartom kizártnak, hogy máris hallott az első órámon megesett két balesetről, melyeket nem tudtam megakadályozni, és megfelelő retorzióként most kiteszi a szűröm.

Csak ez lehet. Idegesen toporgok, míg a kőszörny félreugrik a jelszó hallatán, és alig bírom kivárni, míg a lépcső felér. Izzadt tenyeremet a taláromba törlöm, kopogok az ajtón, és egy pillanatig remélem, válasz nem fog érkezni, de már hallom is a hangot. Nagyot nyelve lépek be. Ha most elküld, hát megérdemlem, rövid tanári pályafutásom inkább most szakadjon félbe, minthogy még ennél is dicstelenebb véget érjen. - Miben lehetek a szolgálatára, igazgató nő? - kérdem, igyekezve elfojtani a hangom remegését. Becsukom magam mögött az ajtót, és közelebb lépek a nőhöz. Kérlek, essünk túl rajta minél hamarabb!

Vissza az elejére Go down
Lucretia C. Coliander
Roxfort igazgatónője
avatar

: :

TémanyitásTárgy: Re: Kviddics a javából?   Kedd Júl. 17, 2018 8:09 pmVégtelenül készségesen pislogtam a velem szemben állóra, de az ujjaim már önkéntelenül is türelmetlen dobolásba kezdtek az asztal fa lapján. Kedveltem őt, a maga módján nem volt rossz ember, bármennyire is igyekezett rácáfolni erre a képzelgésemre. Ám most egyszerűen képtelen voltam zöld ágra vergődni vele, csak a saját igazát hajtotta, és nem volt hajlandó megérteni, hogy tanácstalan vagyok az ügyben.
-Akkor elmondom újra, Frics úr... -küldtem felé egy szelíd mosolyt, holott már közelebb állt ahhoz, hogy belefojtsam egy kanál vízbe. Láthatóan idegesen toporgott előttem, már az ujjai is ökölbe feszültek, de hiába erősködik, attól még nem változik semmi.
-Nem tudom, hogy hol van a macskája, Argus. -sóhajtottam lemondóan.
-Higgye el, ha tudnék bármi használhatót, Önhöz fordulnék először, de megígérem, hogy nyitva tartom a szemem. -újabb szónoklatba kezdett, hogy neki az édes kevés lesz, a szemét ő is nyitva tudja tartani, de nekem van meg a hatalmam ahhoz, hogy elővegyek és kihallgassak minden diákot.
-Már Perselus is volt olyan kedves és felhívta rá a figyelmemet, hogy maga mindent tűvé tett utána, de nem hiszem, hogy valamelyik tanulónk műve lenne. Erős túlzásnak érzem azt feltételezni, hogy arra vetemednének, hogy bántsák vagy épp eltüntessék Mrs. Norrist. -pláne, hogy nem is kellett volna messzire mennünk ahhoz, hogy a kis bolhafészek előkerüljön, csak épp nem hasonlított megszokott önmagára.
-Neki is azt javasoltam, hogy ha valamelyik diákra büntető munkát kénytelenek kiszabni, akkor jelöljék meg feladatként a macska felkutatását. De most, ha megbocsát, épp várok valakit. -küldtem felé egy jelentőségteljes pillantást, és akkor fel is harsant a kopogás odakintről. Az ajtó egyetlen mozdulatra kitárult az érkező Gwenog Jones-ra, aki egy hálás mosolyt kapott tőlem jutalom gyanánt, ugyanis Frics morogva ugyan, de kihátrált az irodából. Valamit mormogott magában, hogy senki nem veszi őt komolyan, de nem pontosan értettem és valójában nem is érdekelt.
-Miss Jones, köszönöm, hogy idefáradt. Kérem, foglaljon helyet. -intettem a fejemmel egy szabad szék felé.
-Kér esetleg valamit? Kávét, teát? -kínálgattam udvariasan, hát ha esetleg elfogadna valamit. Igény esetén még citromporral is tudtam volna szolgálni, Albus egy egész hadseregnek elegendőt halmozott össze az egyik fiókjában.
-A diákokról lenne szó... -kezdtem bele végül, mire úgy nézett rám, mint aki szellemet látott, pedig még el sem mondtam, mit akarok. Bár tény, hogy annyira nem egyszerű dolgot.
-Igazából kérni szeretnék Öntől valamit. -tettem hozzá az előttem lévő teát kavargatva.
-Annyi mindenen keresztülmentek ezek a diákok, hogy szeretném, ha kicsit kiszakadnának a szürke iskolai hétköznapokból és felhőtlenül tudnának örülni valaminek. Azt hiszem, megérdemlik. Ahogy a tanárok is. A segítsége nélkül viszont képtelenség lenne megvalósítani. -tartottam egy lélegzetnyi szünetet.
-Arra gondoltam, hogy valamelyik hétvégén rendezhetne az iskola egy nagyobb volumenű kviddics mérkőzést, neves játékosokkal. Miss Jones, Ön páratlanul mozog ezekben a körökben és biztosan meg tudná beszélni valamelyik csapatokkal, hogy vállalják a rögtönzött barátságos mérkőzést a Roxfortban. -magyaráztam neki, hogy mire is gondoltam pontosan.
-Természetesen a megvalósítás anyagi vonzatát mind lenyeletem a Minisztériummal, ennyit igazán megtehetnek az elmúlt időszak eseményei után. -jegyeztem meg egy cinkos mosoly kíséretében. Nekem ott vannak kapcsolataim, neki pedig a kviddics hírességei között.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vendég
Vendég
avatar


TémanyitásTárgy: Re: Kviddics a javából?   Hétf. Júl. 23, 2018 10:27 amLeülök, a fejemmel merev mozdulattal nemet intek mind a kávéra, mind a teára, megpróbálok nyugodtnak tűnni, de ez lehetetlen vállalkozás a jelen körülmények között. A diákokról lenne szó, kezdi, én pedig valószínűleg olyan arcot vágok, mintha egy hatalmas jégkocka éppen most csúszna bele a gyomromba, a nyelőcsövemen keresztül. A jobb térdem, amit ültömben átvetettem a balon, most ütemesen járni kezd, veszélyt sejtve, és azt hiszem, itt már tényleg nem segít más, csak a gyors és fájdalommentes elbocsátásom, végtére is, nem sodorhatom veszélybe a gyerekeket, pusztán azért, mert képzetlen és gyakorlatlan vagyok, már ami a tanítást illeti. Ha csak repkednem kéne velük, ó, az egyáltalán nem okozna gondot, de így, ebben a helyzetben, nincs más számomra, minthogy udvarias közbevetéssel megkönnyítsem az igazgatónő dolgát. - Higgye el, igazgatónő, tökéletesen megértem a döntését. Amint végeztünk, visszatérek a szobámba, és összepakolom a holmimat.

Már emelkednék is fel a székemből, mikor a szavai olyan mértékben megdöbbentenek, hogy nem tudok mást tenni, visszasüllyedek a párnára. Mi ez az egész? Milyen barátságos mérkőzés? A szemem elkerekedik, akár két kisebb méretű aranytányér, érzem és tudom, milyen nevetségesen nézhetek ki, és lassan végre beszűrődik félelemtől eltompult agyamba a megoldás. Ezek szerint mégsem bocsát el? - Egy - egy barátságos mérkőzést? - visszhangzom a szavait az őszinte döbbenet hangján. - Tehát nem bocsát el?

Hitetlenkedő pillantással meredek Colianderre még pár másodpercig, mielőtt rádöbbennék, hogy ezzel valószínűleg éppen arról győzöm meg, hogy ilyen lassú eszű kollégát felelőtlenség lenne az iskola falai között tartania. Nagyot nyelek, mielőtt összeszedném magam egy újabb kérdésre. - Szinte biztos vagyok abban, hogy a megmaradt csapatok tagjai örömmel vállalnák, akár karitatív célból is, hogy eljönnek az iskolába egy meccs erejéig. De sokan szétszéledtek a háború alatt, beletelhet némi időbe, mire előkerítjük a jelölteket, és könnyen előfordulhat, hogy a csapatok egy része tartalékosokból áll majd. - Akik kevésbé ismertek, mint a kezdőcsapatban bizonyított társaik. Őket viszont, talán éppen a hírnév glóriája miatt, számos esetben elüldözte a háború, vagy éppen támadás áldozatai lettek. Tudjukki híveit sok mindennel vádolhatjuk, de azzal nem, hogy ismeretlen lett volna előttük a sajtó hatalma.

Vissza az elejére Go down
Lucretia C. Coliander
Roxfort igazgatónője
avatar

: :

TémanyitásTárgy: Re: Kviddics a javából?   Hétf. Júl. 23, 2018 2:59 pmCsak csendben bólintottam, mikor visszakérdezett a barátságos mérkőzéssel kapcsolatban. Szerettem volna valamivel feldobni a roxforti diákok és esetleg néhány tanár hangulatát azzal, hogy egy jelentősebb kviddics meccs nézői lehetnek az iskolában valamelyik hétvégén. Nagy népszerűségnek örvend ez a sport a gyerekek körében, és most itt volt nekünk Gwenog Jones, akinek a neve mindenki fejében összeforrt a Holyhead Hárpiákkal. Rengeteg rajongói pillantás követte, amerre csak járt-kelt a folyosókon és mindenki be akart kerülni a háza csapatába, hogy játékával lenyűgözhesse az egykori csapatkapitányt. Adta hát magát a lehetőség, hogy ebben az ügyben hozzá forduljak és kihasználjam az esetleges kapcsolatait ezekben a körökben.
Bár a szavai eleinte nem igazán azt tükrözték, hogy egy nyelvet beszélünk, és ezt nem is nagyon tudtam hová tenni. Már akkor, mielőtt még bármi konkrétumot mondhattam volna neki, arról magyarázott, hogy összepakolja a holmijait. Akkor ezt a megjegyzést elengedtem a fülem mellett és a lényegre tértem, de az értetlen és kissé talán megkönnyebbült kérdésével kapcsolatban már nem tehettem meg ugyanezt. Valamiért a fejébe vette, hogy azért hívtam ide, mert ki akarnám rúgni, holott ennek a gondolatával még csak elméleti síkon sem foglalkoztam soha.
-Dehogy bocsátom el, szó sincs ilyesmiről. -ráztam meg a fejemet határozottan.
-Egyáltalán hogy fordulhatott meg ilyesmi a fejében? -pillantottam rá egy szórakozott, ám türelmes mosoly kíséretében. Végre aztán témánál voltunk és újra szóba kerülhetett a kviddics és a kérésem, amivel hozzá fordultam. Kifejtette a véleményét a megmaradt csapatok tagjairól, akik biztosan örömmel vállalnának el egy ilyen felkérést. Azt azonban hozzátette, hogy sokan szétszéledtek Voldemort és a csatlósai miatt, így időbe telik majd, mire előkeríti a jelölteket, és az is lehet, hogy nem talál majd olyan nagy neveket és tartalékos csapatok állnak majd fel.
-Én nem igazán vagyok otthon a kviddicsben. -osztottam meg vele a dolgot.
-Így teljes mértékben Önre kell hagyatkoznom ebben a témában, Miss Jones. Csak maga tudhatja, hogy kik a jelenleg is elérhető játékosok, kik azok, akiknél érdemes lehet kopogtatni. Annyit időt kap erre, amennyit csak szeretne, hisz tudom, hogy nem olyan egyszerű dolgot kérek, sőt. Az elmúlt időszak sok mindent szétzilált. Épp ezért nem is akarok addig senkit sem beavatni az elképzeléseimbe, amíg nem kezd el konkrétabban körvonalazódni ez az egész. Nem volna jó, ha beleélnék magukat, azután csalódniuk kellene. Én pedig szeretem tartani a szavamat. -biztosítottam őt a türelmemről és a megértésemről.
-Amennyiben nem túl nagy kérés, szeretném ha Ön is részt venne majd és valamelyik csapatot erősítené. A diákjaink többsége így is odáig van magáért, biztosan magukon kívül lennének, ha játszani is láthatnák. -tettem még hozzá, remélve, hogy ez még belefér.
-Illetve még az a kérdés, hogy mi lenne jobb, ha két nevesebb csapatot állítanánk össze az Ön által felkeresett személyekből, vagy a másik gárdát a Roxfort állítaná ki a négy ház legkiválóbbjaiból? Akiket nyilván Ön választana ki a szakmai tapasztalata alapján, egyeztetve persze a házvezető tanáraikkal. -vetettem fel az ötletet. Ő bennfentes, jobban átlátja, hogy minek örülnének jobban a rajongó lelkületűek, és mi a kivitelezhetőbb.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vendég
Vendég
avatar


TémanyitásTárgy: Re: Kviddics a javából?   Kedd Júl. 31, 2018 11:15 am- Hát... - kezdek bele, de nem jutok sokkal messzebbre, mert egy hang azt suttogja bennem, hogy amennyiben az igazgatónő eddig nem szerzett tudomást a két, seprűjéről leszédült diákról, akkor talán nem nekem kellene most felvilágosítanom, mert még a végén valóban szedhetem majd a sátorfámat, éppen most, amikor felmerült egy újabb érdekes kihívás, nem is akármilyen - végre, végre, igazán érteni fogok valamihez, ami a kezem ügyébe kerül, és nem csak megjátszom majd, hogy pontosan tudom, miként beszéljek a diákokkal, mit engedjek és mit tiltsak meg nekik. Amíg a Roxfort tanulója voltam, soha, egyetlen egyszer sem jutott eszembe, milyen kemény munka áll egy professzori állás megtartása mögött, de most már kezdem sejteni. - Nem érdekes.

Azt hiszem, valahányszor valakinek ez a mondat kiesik a száján, rögtön mindenki biztos lehet abban, hogy éppen az ellenkezője igaz, de most sokkal fontosabb dolgunk van, mint megtárgyalni az órámon történt eseteket. - Ez remek ötlet! Mi több, azt hiszem, már tudom is, mi dobná fel a diákokat: az egyik csapatot feltétlenül belőlük kell kiállítani, különös tekintettel arra, hogy mind a négy ház képviseltesse magát valamilyen formában, így a mérkőzés még inkább megmozgatja majd azokat is, akik a lelátókról figyelik majd az eseményeket. - Az agyam lázasan jár, fogalmam sincs, mikor voltam utoljára ennyire izgatott, nevek pörögnek a fejemben, és nem csak diákok, hanem az egykori válogatottak, akiknek egy része még ma is játszik a nagyközönség előtt - talán többen igyekeznek úgy tenni, mintha a háború semmin sem változtatott volna. Nekünk pedig most éppen erre az eltökéltségre van szükségünk. - Megvalósulna a Roxfort házainak egysége, a különbözőség ellenére is. Remek üzenet lenne ez, főleg a háború lezárultával, a sajtót is érdekelné, sőt, még azt is el tudom képzelni, hogy az igazán tehetséges játékosoknak ez a mérkőzés biztosítja majd az ugródeszkát a hivatásos ligába. - Olyan lehetek ebben a pillanatban, mint egy izgága gyerek, de remélem, Coliander elnézi a fel-felbuzgó lelkesedést, még akkor is, ha nem éppen professzionális a viselkedésem.

Vissza az elejére Go down
Lucretia C. Coliander
Roxfort igazgatónője
avatar

: :

TémanyitásTárgy: Re: Kviddics a javából?   Kedd Júl. 31, 2018 10:23 pmNem kívánt válaszolni a kérdésemre, hogy miként fordulhatott meg a fejében az, hogy el akartam volna bocsátani a Roxfortból, így én sem foglalkoztam tovább ezzel, elvégre nem is emiatt hívattam őt ide. Inkább a kviddiccsel kapcsolatos elképzeléseimről igyekeztem kiselőadást tartani neki, hogy ő mennyivel otthonosabban mozog ezekben a körökben, így teljesen az ő tudására és kapcsolataira kell hagyatkoznom és építenem. Terveim között szerepelt ugyanis a diákok megörvendeztetése, hogy egy nagyobb volumenű játékot kellene megszervezni az iskolában, ami kicsit jobb kedvre deríthetné a társaságot, és talán az én népszerűségemet is nullára tudná felhozni a mínuszból.
Illetve hozzátettem azt is, hogy örülnék neki, ha ő maga is játszana valamelyik csapatban, elvégre a hírneve és a teljesítménye megkérdőjelezhetetlen. Az iskolában is nagy népszerűségnek örvend, sok rajongója tanul itt, és az alkalmazása hatalmas visszhangot kapott, természetesen pozitív értelemben. Talán az övé egyedül az általam összerakott tanári karból. Persze akadnak még olyanok, akik semlegesek voltak, vagy idővel sikerült elfogadni őket, és egyetlen panasz sem érkezett rájuk.
Megosztottam vele egy további elképzelésemet is, hogy talán az egyik csapat állhatna roxforti diákokból, akiket ő választana ki a házvezető tanárok segítségével. Az iskola legjobbjai egy nagyobb nevekből álló kviddics válogatott ellen. Láthatóan tetszett neki az ötlet és már sikerült is tovább gondolnia azt, ami egy lelkes mosolyt varázsolt az arcomra. Most először éreztem azt, hogy valakivel sikerült közös nevezőre jutnom.  Ragaszkodott ahhoz, hogy az egyik csapat feltétlen diákokból álljon, és mind a négy ház képviseltesse magát.
-Ez jól hangzik. -bólintottam, főleg, hogy neki is ugyanaz jutott az eszébe ennek kapcsán, hogy végre egy kis egységet teremthetnénk az iskola házai között. Ő már azt is leszűrte, hogy esetleg ez a mérkőzés sajtó visszhangot kapna és akár néhányuk karrierjét is megalapozhatnánk ezzel a szerepeltetéssel.
-Ez nekem eszembe se jutott. Zseniális elgondolás! -pillantottam a velem szemben ülőre mondhatni bocsánatkérően, amiért én elsiklottam efölött.
-Akkor, ha jól értelmezem a szavait, rábízhatom magára a szervezést? Teljes mértékben szabad kezet adok, és mindenben a támogatásomat élvezi, bármire szüksége van, csak szóljon. Az akadékoskodókat pedig küldje csak hozzám. -a hangsúly talán túlságosan is reménykedőre sikeredett, de ezt most fontosnak éreztem és már kezdtem beleélni magam, hogy tényleg lesz is belőle valami.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Teszlek Süveg
Admin
avatar

: :

TémanyitásTárgy: Re: Kviddics a javából?   Vas. Szept. 02, 2018 6:02 am

FÉLBEMARADT JÁTÉK
Gwenog Jones törlése miatt
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://avadakedavra.hungarianforum.com
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Kviddics a javából?   

Vissza az elejére Go down
 
Kviddics a javából?
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Kviddics meccsek
» Griffendél - Mardekár kviddics mérkőzés

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Avada Kedavra :: Tekergők Térképe :: Roxfort :: VII. emelet :: Az igazgató irodája és szobája-
Ugrás: