Harry Potter Frpg
 
HomeKeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Tekergők térképe és a macska

Go down 
SzerzőÜzenet
Teszlek Süveg
Admin
avatar

: :

TémanyitásTárgy: Tekergők térképe és a macska   Szomb. Aug. 04, 2018 1:41 pmHarry Potter napok óta figyelhette a Tekergők térképét, mikor feltűnt neki, hogy Mrs Norris-t túl gyakran látta az igazgatói irodában, ahelyett, hogy a megszokott módon Frics-csel vagy a folyosókon lett volna. Lucretia Coliander neve azonban nem szerepel a térképen. Eleinte ezt azzal magyarázta, hogy mivel az apját és a Weasley ikreket sem tanította, így senki nem adta hozzá a térképhez. Ám ahogy egyre tovább merengett ezen a kérdésen, megfigyelte, hogy a macska papíron mindig ott van, ahol Coliander, ám fizikailag sosem látható. Persze olykor sikerült esténként összefutnia a vörös szemű állattal, de ez nem tántorította el az elméletétől, hogy talán a nő a macska. Felkeresi ezzel a különös felfedezéssel Perselus Pitont.

Reagsorrend: Harry Potter, Perselus Piton


Jó játékot kívánok!


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://avadakedavra.hungarianforum.com
Harry Potter
Hetedéves (Griffendél)
avatar

: :

TémanyitásTárgy: Re: Tekergők térképe és a macska   Szomb. Aug. 04, 2018 3:41 pmNem igazán hagyott nyugodni, amiket Ron mondott Hewittról és Colianderről. Az új Sötét Varázslatok Kivédése tanárt nagyon jónak tartottam, Lupin óta végre most először kaptunk értelmes tanárt. Hewitt professzor nagyon értette a dolgát, hasznos és érdekes dolgokat kezdett el tanítani nekünk. Nem volt egy mézes-mázos nő, de a maga módján korrekt és normális, így egyáltalán nem az jutott róla az eszembe, hogy halálfaló lett volna. De sajnos benne volt a pakliban, hisz már az évnyitón is Pitonnal beszélt a legtöbbet és gyanúsan jártas volt a fekete mágiában. És ott volt még az is, hogy Coliander az ifjabb Barty Kupor felesége volt, aki szintén Voldemortot szolgálta. Mintha csak halálfaló találkozó lenne az iskolában. Talán még az új jóslástan tanárnőről is el tudtam volna képzelni, hogy egykor Bellatrix Lestrange-dzsel cseréltek öltözködési tanácsokat egy sötét lyukban. Mondjuk kár volt az igazgatónőért, mert egyébként nem tűnt olyan borzalmasnak, mint elsőre, mikor McGalagonyra számítottam, mint igazgatóra. Amibe még Ront és Hermionét sem avattam be egyelőre, az viszont csak tovább tetézte a dolgokat, természetesen rossz irányba. Egyelőre nem tudtam, hogy mit kezdjek az információval, egészen a mai napig.
A gondolataimból aztán Hermione bökdösése rántott vissza a valóságba, az üstömben lévő lötty ugyanis vészesen füstölni kezdett. Kapkodva öntöttem bele a szalamandravért, hogy végre abbahagyja, így még sikerült időben elkerülni a robbanás lehetőségét. Csak egy hálás pillantást küldtem felé, amiért megmentett. Piton szerencsére ugyanazt a taktikát folytatta velem kapcsolatban, ahol két éve abbahagyta. Jobban el bírtam viselni, hogy levegőnek nézett, mint hogy állandóan belém kötött, ilyenkor még a bájitalok elkészítése is jobban ment, ezt már máskor is megfigyeltem. Tavaly előtt Lumpsluck volt a tanárunk, a tavalyi év pedig kimaradt rajtunk kívül álló, de annál érthetőbb okokból. Bár nem bántam volna, ha nem pont a RAVASZ évében kapjuk vissza az igazságtalan döntések mintaképét. Jobb volt, mintha meghalt volna persze, de nem töltött el boldogsággal a tudat, hogy Pitonon múlik majd, hogy auror lehetek-e vagy sem.
Hamar megszólalt az óra végét jelző csengő, mire szánalmasan lassú pakolásba kezdtem. Máskor elsőként szaladtam volna ki innen, de ez most más volt.
-Menjetek csak, majd a klubhelyiségben találkozunk. -szóltam oda a Ron-Hermione kettősnek, majd megvártam, hogy kiürüljön a terem. Mikor már senki nem maradt, a kelleténél talán bizonytalanabb léptekkel indultam meg Piton asztala felé.
-Öhm... tanár úr... -kezdtem bele, miközben a talárom zsebében kutattam.
-Szeretnék mutatni magának valamit. Lehet, hogy fontos. -azt nem mertem kijelenteni, hogy az, mert nem nyilatkozhatok helyette, de reméltem, hogy nem küld el azzal, hogy ne szórakozzak és különben sem az én dolgom az aggódás.
-Nem zavarnám ezzel, de... -terítettem ki előtte a térképet.
-... nem tudom, kihez fordulhattam volna. -szívem szerint McGalagonyhoz, de ő nem tud a térképről, csak Piton. Lupint pedig nem akartam belekeverni semmibe, hisz neki ott a kisfia és Tonks. Sirius pedig... hát... az adósa volt. Ha valaki független és tárgyilagos, az Piton. Umbridge-et is mindig leszerelte.
-Feltűnt, hogy Frics úr még mindig a macskáját keresi, Mrs Norris mégis szerepel a térképen, és gondolom ők ketten nem veszhettek össze semmin, hogy az kerülni akarja a gazdáját. -ez így hülyén hangzik, de majd megérti. Bár nagyon rossz vagyok a magyarázásban.
-A másik, hogy az igazgatónő viszont nem szerepel rajta, mivel gondolom a tervezők őt nem ismerhették. -Hermione szerint ugyanis nem roxfortos volt, hanem a Beauxbatonsban tanult és idáig sosem dolgozott itt.
-De észrevettem, hogy a Mrs Norrist jelző kis pötty mindig ott van, ahol elvileg a tanárnő. Az igazgatói irodában, a számmisztika tanteremben... és tudom mennyire hihetetlenül hangzik, de talán. Van rá esély, hogy... az igazgatónő animágus? -sajnos még nem volt módom utána járni, hogy egyáltalán bejegyeztette-e magát. Nekem nincs vele órám, hogy magammal vigyem a termébe a térképet és elkezdjem ott keresgélni Frics macskáját és összevessem a térképen lévő mozgást a nőével. Hermionét pedig nem akartam bevonni, mert hajlamos a túlzásokra és lehet, hogy nem tudna természetesen viselkedni az óráján se.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Perselus Piton
Mardekár házvezető (bájitaltan)
avatar

: :


TémanyitásTárgy: Re: Tekergők térképe és a macska   Szomb. Aug. 04, 2018 5:03 pmEgy újabb unalmas tanítási nap vette kezdetét, amikor a Mardekár és a Griffendél végzős diákjai besereglettek a tantermembe, szorosan, a nyakukig begombolva talárjaikat, hogy ne fagyjanak meg. Potter és Granger közel egymáshoz helyezkedtek el, nem messze tőlük pedig, a jelenleg az iskolában tanuló legidősebb Weasley-ivadék foglalt el egy üstöt. Szemmel láthatóan az ifjú Potter nagyon elgondolkozhatott, mert az üst és a benne lévő folyadék a gyanúm szerint igen erősen kezdett színt váltani, amit végül sikeresen elhárított, így nem oktattam ki, mert túl fáradtnak éreztem magamat hozzá. Mostanában túl sok volt a jóból.
Arsenius, Lucretia, a szerelmi bájital és Lucretia, Lara, aki igazából Olivia, Lucretia… és említettem már az új igazgatónőnket, Lucretia-t?! Szörnyű mennyi dolog történt máris, amikre valahogy nem voltam felkészülve. Még külön-külön sem, nemhogy együtt. Így inkább igyekeztem az értelmetlen szavak körmölésével elvonni a figyelmemet, ami egy darabig sikerült is.
Amint az órának vége volt, mindenki szokás szerint villámgyors sebességgel lőtt ki az osztályból és csupán a szemem sarkából láttam, ahogy Potter elküldi a barátait, majd egyre közelebb ér hozzám. Egy ideig nem is néztem fel, csak amikor bizonytalanul megszólalt.
-Mit akarsz, Potter? –néztem rá hidegen, felvonva az egyik szemöldökömet, hogy érdeklődést tettetve figyelhessem őt, ahogy magyaráz.
Azt gondoltam, megint össze-vissza fog fecsegni és ez nagyjából igaz is lett, egészen addig, míg azt nem mondta, hogy fontos és nem tudta, kihez fordulhatna.
-Igazán megható a bizalmad, Potter, de ha gondod van, keresd fel a házvezetődet. –néztem rá komolyan, majd némi legyező mozdulat után, mintha csak egy rossz szagot akartam volna elhessegetni, visszatértem a „munkámhoz”, de ő csak azért se hagyta abba. Szerintem ő azért jött erre a világra, hogy engem idegesítsen addig, míg sírba nem visz.
-És mi van vele? Az a dög olyan, mint az árnyék és mindig ott van, ahol nem kéne. Ami pedig Coliander igazgatónőt illeti… ő valóban nem volt a Roxfort tanulója akkor, mikor az apád és csodás pereputtya ide járt, illetve ti sem ismerhettétek, hisz eddig a minisztériumban dolgozott. –daráltam el a dolgokat, de amint kimondta azt, amit én is sejtettem egy ideje, még a penna is megállt a kezemben.
-És szabad megtudnom, hogy hogyan került hozzád vissza az a térkép? Úgy tudtam, Lupin professzor az itt tartózkodása alatt elvette tőled… -néztem rá kérdőn, majd némi habozás után alaposan szemügyre vettem őt és a táskáját is.
-Megkaphatnám, a térképet?Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Harry Potter
Hetedéves (Griffendél)
avatar

: :

TémanyitásTárgy: Re: Tekergők térképe és a macska   Szomb. Aug. 04, 2018 5:58 pmPont ahogy sejtettem, az elején le akart rázni, majd utána is inkább az érdekelte, hogy került vissza hozzám a térkép, mikor Lupin még harmadikban elkobozta tőlem. Hallgatnom kellett volna a belső hangra, ami azt szajkózta, hogy nem Piton a legmegfelelőbb ember, hogy beavassam a felfedezésembe, de most már késő volt.
-Lupin professzor visszaadta a térképet, miután felmondott. Azt mondta, hogy nyugodt szívvel megteheti, mivel akkor már nem volt a tanárom. -magyaráztam neki türelmetlenül. Őszintén! Kit érdekel ez most? Az asztalon heverő térképet sietve összehajtottam és magamhoz vettem, mielőtt még megtartja, és egyszerűen csak kihajít innen. Se térkép, se válaszok.
-Tanár úr! Magát cseppet sem aggasztja, hogy talán az igazgatónő Mrs. Norris? És ezek szerint már évek óta az iskolában van? Talán... többet tud rólunk, mint mi magunk. Nem az, akinek mondja magát, talán készül valamire! És... -szerintem átlát még a láthatatlanná tévő köpenyen is.
-... Mr. Weasley a Minisztériumban dolgozik. Így onnan tudja, hogy Coliander professzor Barty Kupor felesége volt. Mármint az ifjabbé, a halálfaló Barty Kuporé! És emellett Cornelius Caramel rokona! Nem lehet, hogy végig a Roxfortban kémkedett a Minisztériumnak? Végül is... ők nevezték ki McGalagony professzor helyett. Vagy ami rosszabb... Voldemortnak? Mégiscsak az egyik leghűségesebb szolgájának a felesége volt, míg Kupor meg nem kapta a dementorcsókot. Ráadásul hogy lehet igazgató egy macskából? Meg ki akarna önként Frics szobájában élni, ha csak nincs valami nagyon fontos célja ezzel? -hadartam el neki mindent, amit tudtam, vagy gyanítottam, vagy logikusnak tűnt. Ő utána tud járni ezeknek. Ha akar ugyan... mert nála sajnos ez is szükséges, nem Piton a legegyüttműködőbb ember.
-Magának adom a térképet, ha utána visszaadja. -szögeztem le a dolgot. Egy ilyen hasznos holmit nem engedek ki újra a kezeim közül. Hátráltam egy lépést az asztalától, hogy kikerüljek a keze ügyéből, mert a végén még képes kijátszani.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Perselus Piton
Mardekár házvezető (bájitaltan)
avatar

: :


TémanyitásTárgy: Re: Tekergők térképe és a macska   Pént. Aug. 10, 2018 2:32 pmHarry Potter. A két lábon járó bajkeverés és arrogancia. Még szinte meg sem szólalt, már az idegeimre ment, így azonnal el is csendesítettem és igyekeztem lerázni, hogy keresse fel a házvezetőjét a problémáival, mivel nekem pont nincs időm és kedvem vele és a kis bandájával foglalkozni. De aztán végül előállt azzal a teóriával, amelyet már én is egy jó ideje valószínűnek tartottam, miszerint az új igazgatónőnk egy animágus és igazából ő Frics gondnokúr házi kedvence, Mrs Norris.
-Szóval Lupin professzor adta vissza neked a térképet… vakmerő lépés volt tőle.  -ismételtem el semleges hangon, szinte gépies monotonitással, majd csak tovább figyeltem őt, ahogy elvette a tárképet az asztalomról és folytatta a szövegelését arról, hogy ő miket tudott meg az új igazgatónkról és annak életéről. Mondanom sem kell, már kezdett igazán felbosszantani a pimaszságával és azzal, hogy téves következtetéseket vont le abból, amiket feltehetőleg a Weasley fiú adott tovább neki a nővel, annak életével és kilétével kapcsolatban. Ráadásul, az egyetlen pozitív dolog, amit fel tudtam sorakoztatni Potter mellett az nem más volt, mint az a tény, hogy most végre kézzel fogható bizonyítékkal állhatok Lucretia elé, aki a képembe hazudott. Bár még nem tudom, hogyan és miként fogom ezt tálalni neki. Elvégre… azóta a reggel óta kerüljük egymást, mint a pestiseseket. És szörnyű dolog, hogy a gondolataim igazán sokfelé száguldanak, de valahogy mégis mindig visszatérnek őhozzá.
-Befejezted a szövegelést, Potter?  –tettem fel neki a kérdést, miután azt is kijelentette, hogy megkapom a térképet, ha visszaadom neki utána.
Egy pálcaintéssel bezártam az ajtót, hogy egy diák, de még tanár se legyen képes áttörni a varázslattal védett záron, így nyugodtabban tudtam beszélni ezzel a minden lében kanál gyerekkel. Komolyan mondom, jobb lett volna, ha nem jönnek vissza.
-Tisztában vagy vele, hogy ezek igen súlyos vádak, Potter? És nem lehet, hogy Ronald barátod félreértett valamit? Mert gondolom nem Mr. Weasley mondta neked ezeket személyesen. –néztem rá még mindig hűvösen, a köztünk lévő távot is alaposan szemügyre véve.
-És ha igazak is ezek a koholt vádak… ugye tisztában vagy vele, hogy az igazgatónőnk minden lépését felügyeli a volt igazgatónk portréja? Ráadásul, a Kupor család igazán befolyásos volt, Caramel ex-miniszterelnök urat pedig neked sem kell bemutatnunk. Nyilván olyan helyre akarta beházasítani a rokonát, ahol több babér terem számára. És ami pedig az igazgatóság és a macskalét kérdéseit jelenti… nem gondolod, hogy ez éppen egy griffendéles diáktól igazán illetlen kijelentés. Emlékeztetnem kellene rá téged, hogy a házvezetőd, az igazgatóhelyettes és igazgatói posztra egyik legalkalmasabb személy ebben az iskolában az McGalagony professzor, aki egy animágus. –vontam fel a szemöldökömet, hogy várjam további értelmes és értelmetlen magyarázatait.
-Kérem a térképet, Potter… –fintorodtam el, ahogy kimondtam ezt a mondatot. Sirius kedves szavai és fenyegetései még mindig a fülemben csengtek. Így eszemben sem volt a kelleténél több ideig a kezemben tartani a papírost.


[/color]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Harry Potter
Hetedéves (Griffendél)
avatar

: :

TémanyitásTárgy: Re: Tekergők térképe és a macska   Szomb. Aug. 11, 2018 4:45 amArra már inkább nem is reagáltam, hogy szerinte hülyeség volt Lupintól, hogy visszaadta nekem a térképet. Persze az ő szemszögéből érthető, hogy jobb szerette volna inkább ő megkaparintani, de nekem jó szolgálatot tett a Tekergők Térképe eddig minden roxfortos évemben, és úgy tűnik, hogy az idei sem lesz ez alól kivétel. Bár ha azt vesszük, hogy Holdsáp, Ágas és Tapmancs valójában Lupin, apa és Sirius, akkor még az is lehet, hogy a térkép Pitonnak pont nem mutatna semmit, amennyire utálták egymást. De most az egyszer ne legyen igazam ebben, elvégre én nem mehetek oda az igazgatónőhöz, hogy bármit is számon kérjek rajta, de ő, mint egy nem túl tapintatos kollégája, megteheti.
Inkább elhadartam neki mindent, amit Colianderről sikerült megtudnom. Azt, hogy ő a jelek szerint Mrs Norris, hogy a halálfaló Barty Kupor felesége volt, hogy Caramel rokona, és azt se hagytam le a végéről, hogy csak akkor kapja meg a térképet, ha megígéri, hogy utána visszaadja. Ő persze megint a hitetlenkedésével jött, és úgy akarta előadni ezt az egészet, hogy én jöjjek ki rosszul belőle, mint ha ez csak az én agyszüleményem lenne. Szerinte ezek súlyos vádak és biztosan csak Ron félreértett valamit, amikor hallotta Mr és Mrs Weasley beszélgetését. Semmit nem javított a helyzetemen, amikor hallottam kattanni az ajtó zárját.
-Tisztában vagyok vele, tanár úr. És azzal is, hogy állandóan ezt mondogatta, amikor valami rosszat feltételeztünk Malfoy-ról, és  a végén mindig nekünk lett igazunk. -ezt azért ne felejtse el. Persze ő kénytelen volt védeni, de ez attól még semmit sem változtat a tényeken.
-Dumbledore professzor egyszer azt mondta nekem, hogy ne igen törődjek a festményekkel, azok ugyanis csak halvány lenyomatai az egykori élő személyeknek, nem érdemes különösebb jelentőséget tulajdonítani nekik. Az emlékeik, a képességeik, az ítélő képességük sem olyan, mint az eredeti másuknak. -ráadásul esetlegesen Dumbledore hiába járatná a száját, ha Coliander nem hallgatna rá, a portré úgyse tudna mit csinálni vele. A Kuporokkal és Caramellel kapcsolatos érvelésébe nem igen tudtam volna értelmesen belekötni. Én persze továbbra is hinni akartam abban, hogy a kényszerházasság csak a regényekben létezik, Coliander önálló akarattal rendelkező nő, akit csak nem lehetett volna belekényszeríteni ilyesmibe.
-Azért szerintem van különbség aközött, hogy McGalagony professzor animágusként néha macskává szokott változni, mint hogy Frics-nek hosszú évek óta van egy macskája, aki igazgatónővé. -vontam meg a vállamat. Felőlem akárhogy szépítheti, attól még nem változtat a tényen, hogy McGalagony alkalmas lenne az iskola vezetésére, míg egy olyan nő nem nevezhető megbízhatónak, aki sokáig csak macskaként élt, ráadásul pont egy Frics féle mogorva kvibli társaságában.
-Mondtam már. Ha megígéri, hogy visszakapom, odaadom a térképet, hogy meggyőződhessen róla, nem kitaláltam ezt a macskás történetet. -bár igazából az semmire se garancia, ha a szavát adja, mert bármikor dönthet úgy, hogy inkább megtartja.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Perselus Piton
Mardekár házvezető (bájitaltan)
avatar

: :


TémanyitásTárgy: Re: Tekergők térképe és a macska   Kedd Aug. 14, 2018 1:42 pmPotter elmondott nekem mindent, amit megtudott Lucretia kilétéről és arról, hogy milyen élete is volt a nőnek. Meglepő volt hallanom, hogy mi is az igazság a múltjával kapcsolatban, de ez persze az arcomon egy kicsit sem látszódott. Valahogy nem akartam megadni ennek a kölyöknek azt az élvezetet, hogy látja a bizonytalanság szikráit rajta. Habár a szemei a gyönyörű és kedves édesanyjáé, a jelleme és minden más vonása pedig kiköpött olyanok, mint James Potter undorító jellemzői. Éppen ezért, megfogadtam, hogy habár megvédem a fiút, sosem tekintek rá másképp, mint valami gyönyörű és szörnyű dolog gyümölcsére.
-Ha jól emlékszem, Draco-nak semmi köze nincsen a témához. Vagy tán tévedek? –néztem ráfelvont szemöldökkel, majd az újabb szócséplésére csak a szemeimet forgattam és egy nagy sóhaj kíséretében néztem továbbra is az előttem állót, aki csak nem akart tágítani az álláspontja mellől, miszerint Coliander igazgatónő egy imposztor, akinek semmi keresnivalója nincs az igazgatói székben és akkor is egy macska, akinek egy portré nem parancsolhatna. Persze, egy portré nem is… de te úgy el vagy szállva magadtól, Potter fiam… hogy lyukasztásos módszerrel is csak nehezen lehetne visszacsalogatni a földre, közénk, egyszerű halandó mágusok közé.
-A festmények valóban nem képesek józan döntéseket hozni, de biztosíthatlak róla, hogy Dumbledore pontosan tudta, mi következik majd azok után, ha jó néhányan elesnek, vagy majdnem elesnek a csatában és akkor, ha ő már nem lesz itt, hogy megvédjen bennünket. Hidd el, ha Coliander igazgatónő Halálfaló vagy minisztériumi kézbe akarta volna adni az iskolát, már rég megtehette volna. –fújtam ki a levegőt kissé már bosszúsan, ugyanis kezdett szörnyű fejfájásom lenni a fiú értetlenségétől és hajthatatlanságától.
-Miből gondolod, hogy senki nem tudott róla, hogy Lucretia Coliander a gondnokunk macskája? És még ha igazad is volna, épp neked nem kellene ilyeneken fennakadnod és hőbörögnöd. Ha jól emlékszem, az apád és a keresztapád is bejegyzetlen animágusok voltak és hidd el, nem volt szép látvány, amikor kitanulták ezt a „technikát.” –szűkültek össze a szemeim, ahogy ezt a mondatot kimondtam, majd egy gonosz, halvány mosoly kúszott az ajkaimra, amikor ismét elmondta, hogy odaadja a térképet, ha megígérem neki, vissza is fogja kapni.
-Hidd el, Potter, eszemben sincs megtartani a „Tekergők” –nyomtam meg a szót erős gúny és fintor kíséretében. –térképét. Nekem nem kell semmi, ami azoktól származik, akiket a világon mindennél jobban gyűlölök. Így biztosíthatlak róla, amint elértem vele, amit akarok, a térkép ismét a te birtokodban lesz… -emeltem fel aztán a kezemet, nyitott tenyérrel felfelé, hogy belehelyezhesse azt az értéktelen vacakot.


[/color]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Harry Potter
Hetedéves (Griffendél)
avatar

: :

TémanyitásTárgy: Re: Tekergők térképe és a macska   Kedd Aug. 14, 2018 2:39 pmPiton a lehető legrosszabb vitapartner volt, mert soha nem adott igazat semmiben, mindig a saját elképzeléseit szajkózta, képtelenség volt belé fojtani a szót észérvekkel. Mintha meg se hallotta volna őket, neki senki más véleménye nem számított az övén kívül. Akármit mondhattam neki, mindig addig-addig csűrte a szavakat, hogy képtelenség volt mást tenni, mint csak annyit habogni, hogy "de... de hát... de..." Hiába volt valaki tisztában a saját igazával, vele szemben akkor is halott ügy volt az egész, és még majdnem nekem kellett rosszul éreznem magam, hogy ilyesmivel zavarni mertem. Akkor se ismerte volna be, ha legbelül pontosan tudja, hogy nekem van igazam. De már félig-meddig megtanultam beletörődni ebbe a szélmalomharcba, és tudtam, hogy hiába tesz úgy, mintha nem érdekelné az egész és állandó jelleggel kiforgatja a szavaimat, attól még meghallja, amit mondok neki. Ráadásul ő igen sajátságosan tudja kezelni az információkat, így egy percig sem kételkedek abban, hogy ha valaki, ő még az igazgatónőt is képes elővenni, hogy a végére járjon a dolgoknak.
Így inkább nem erősködtem tovább, hogy volt értelme idekevernem Malfoyt, mivel őt csak példának hoztam fel, nem pedig azért, mert köze lenne ehhez a témához. De neki ezt soha nem tudtam volna megmagyarázni, mert egy igazi.... mindegy.
-Persze, egyetértek abban, hogy készült a halálára és hogy mi lesz majd azután az iskolával, ha ő már nem lesz, de gondolom azért ő sem ilyen hirtelenséggel akart távozni. Nem számolhatott azzal, hogy majd a horcrux keresésből visszatérve ennyire gyenge lesz, pont akkor fegyverzi majd le Malfoy, akkor jönnek a halálfalók és maga akkor... -tudom, hogy Dumbledore akarta, hogy Piton végezzen vele, ha szükség lesz rá, és értem is, hogy miért, de gondolom egyikük sem úgy számolt, hogy pont az az este lesz az. Most már tudom, hogy Dumbledore nem azt akarta, hogy Piton életben hagyja, hanem épp az ellenkezőjét, és mindenképp az ő keze által kellett halnia. Én is inkább őt választanám, mint valamelyik ocsmány semmirekellő halálfalót, arról nem is beszélve, hogy Pitont kötötte a megszeghetetlen eskü Malfoy miatt.
-Nem kell neki halálfaló vagy minisztériumi kézbe adnia az iskolát, ha ő maga is az, mert akkor már abban van. -vázoltam fel neki, nem bírva ki, hogy ne magyarázzak tovább.
-Ki tudott volna itt róla, hogy a macska valójában ember? -ezt így nem egészen értem. Frics nyilván nem. Dumbledore-tól pedig fura lett volna, ha tudja és hagyja, hogy itt maradjon, aztán pedig elvegye McGalagony helyét. A Minisztérium ebben a kérdésben nem számít, mivel gondolom az ő kémjük lehetett macskaként. A Minisztérium pedig volt már Voldemort kezében, így akár hozzá is juttathatott el információkat.
-Igen, de ők azért lettek animágusok, hogy együtt tudjanak maradni Lupinnal, mert vérfarkasként úgy nem támadta meg őket. Nem arra használták az állati alakjukat, hogy álcázva az iskolában éljenek és titkokat szivárogtassanak ki. -muszáj volt apa és Sirius védelmére kelnem, őket nem lehet egy lapon említeni Mrs Norris-szal.
Mikor aztán közölte, hogy esze ágában sincs megtartani a térképet, csak némán meredtem rá. Igaza volt, hogy nem vágyott a Tekergők örökségére, azokéra, akik állandó jelleggel megkeserítették a roxfortos éveit. Így hát nem volt más választásom, mint átadni neki.

[Köszönöm a mesélést a Süvegnek, a játékot pedig Pitonnak!]

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Tekergők térképe és a macska   

Vissza az elejére Go down
 
Tekergők térképe és a macska
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Genki (Djuka) Matari
» Szakés Macska bár + Enheriel és Snowcat lakosztálya
» Kira
» Új mutánsok (párhuzamos állandó - ingyen njk kaland)
» Karakter- és házalkotás

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Avada Kedavra :: Túrák a trollokkal :: Kalandjátékok-
Ugrás: