Harry Potter Frpg
 
HomeKeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Arithmancy - Avengaline&Arsenius

Go down 
SzerzőÜzenet
Vendég
Vendég
avatar


TémanyitásTárgy: Arithmancy - Avengaline&Arsenius   Csüt. Aug. 09, 2018 5:13 pmLucretia a minap megkeresett azzal, hogy az egyik elsős diákom érdeklődést mutatott a tantárgya iránt. Habár azt csak a harmadik évtől lesz alkalma felvenni, a nő mégsem látott semmi kivetnivalót abban, hogy az egyik órájára beüljön, hogy saját maga dönthesse el, hogy valóban tetszik-e neki a tantárgy, vagy első hangzásra tévesen ítélte meg azt, csupán az ismeretlen vonzása miatt, hogy őt idézzem. Magam sem láttam semmi kivetnivalót ebben, egészen addig, míg az igazgatónő ki nem jelentette, hogy épp az az időpont lenne a legjobb számára, mikor a végzősökkel van órája, mert akkor egyúttal Avengaline Sparkshine összeismerkedhetne Hermione Granger-rel, akitől nagyon sokat tanulhatna. Ezzel nem is lett volna gond, ha az az időpont nem esett volna egybe az elsősök bájitaltan órájával. Kizártnak tartottam, hogy én még egyszer valaha is kérjek valamit a Mardekár házvezetőjétől. Piton kellemetlen alak, és értesültem arról is, hogy mindjárt a legelső alkalommal összetűzésbe kerültek a lánnyal, így szinte kizártnak tartottam, hogy ezek után hajlandó legyen épp őt elengedni. De Lucretia csak hanyagul legyintett az aggodalmaskodásom hallatán, és közölte, hogy ő már áthidalta ezt a problémát, beszélt Perselusszal, az pedig áldását adta rá. El sem akartam hinni a dolgot, ha nem tőle magától hallom, biztosan azt gondoltam volna, hogy ez csak valami mendemonda. Lucretia gyönyörű és okos nő, a furcsa, elbűvölő kisugárzásáról nem is beszélve, de azért kíváncsi lettem volna rá, hogy mi egyébbel győzte meg Pitont, hogy a számmisztika fontosabb lehet egy elsősnek, mint a kötelező bájitaltan. Erre a kérdésemre azonban már nem kaptam választ tőle. Illetve csak valami olyasmit, hogy kifejtette az álláspontját és abba már nem akart belekötni, de ez olyan... kevésnek tűnt.
Üzentem Sparkshine kisasszonyért, hogy a dolgozó szobámban várom, mert valami fontos dologról kell beszélnem vele. A negyedikes Rose-Mary a jelek szerint célba ért, mert hamarosan kopogtatás hallatszott az ajtó másik oldaláról. Nyomban oda siettem, hogy beengedhessem a szőke lányt.
-Szervusz Avengaline! -köszöntöttem őt egy mosollyal, majd elálltam az útjából, hogy beljebb fáradhasson. Egy szék felé böktem a fejemmel, jelezve, hogy nyugodtan foglaljon csak helyet.
-Köszönöm, hogy ilyen gyorsan idesiettél. -ültem le vele szemben.
-Coliander igazgatónő jelezte felém, hogy szeretnél bemenni az egyik órájára. -kezdtem bele.

Vissza az elejére Go down
Avengaline Sparkshine
Elsőéves (Hollóhát)
avatar

: :

TémanyitásTárgy: Re: Arithmancy - Avengaline&Arsenius   Pént. Aug. 10, 2018 9:24 am

Nem is tudom hol kezdjek bele.

Nem olyan rég kezdődött az első tanévem ebben az iskolában és én rengeteg új dologgal találtam magamat szemben. Elég sokat olvastam és informálódtam arról az időszakról, amiből úgymond a szüleim kivágták magukat.

Például a Potterekről és a sok egyéb jó és kevésbé jó dologról is. De most nem ez a lényeg, azaz inkább az a része, hogy egy alkalommal, amikor próbálgattam a szárnyaimat a folyósón, amikor az igazgatónő arra járt. Nos ennek eredményeképp meglettem hívva az egyik számmisztika órára, de azóta nem lett egyeztetve a dologgal kapcsolatban.

Pár nap bőven eltelt azóta, és pár felsőbbévestől megtudtam, hogy éppen bájitaltan órával esne egybe az óra, melyen Hermione is ott lenne, így mélyen belül el is temettem a dolgot, hiszen Piton professzor tuti nem engedne el az órájáról, pláne nem mióta pikkel rám.

Kissé fájt tudni, hogy ilyen miatt lesz ez törölve, de valószínűleg megoldódik majd egy délutáni időpontban az ismerkedés.

Eléggé meglepődtem amikor Rose-Mary egy fancsali és kárörvendő mosollyal azt mondta, hogy hívat a házvezető tanár. Még pont elkaptam, hogy már másokkal arról fecsegtek, hogy megint valami lecseszést kapok, ami miatt bevallom gyomoridegem lett.

Félve lépkedtem a lépcsőkön és a folyosókon, amíg azon törtem a fejemet, hogy vajon miért leszek megint bajban. Pedig az utóbbi időben maximum azért kaphatok, hogy a folyósón tanultam meg a vízidéző varázslatot, meg egyik nap zárás után is bent voltam a könyvtárban.

Na meg elkaptak a folyosón is egyik este…

Most tuti akkor megint Rose-Marynek lesz igaza, ennyi baltett után várható egy intő.

Így hát amikor odaértem az ajtó elé, már kétségbeesett voltam. Bekopogtam és lassan nyitották ki az ajtót, ami mögött meglepően nyugodt arccal találtam meg a tanár urat, mikor az ajtó mellett bedugtam a fejemet és benéztem


-Elnézést!

Kissé ideges hanggal mondtam neki, ahogyan beléptem mellette és sugallatára idegesen a térdemet szorítva ültem le a székre. Fejemben már a kicsapás és az intő közötti legrosszabb dolgok jártak, de szerencsére nem kellett szólnom, hogy mi miatt hívtak ide.

Nem is kell mondanom, hogy mekkora kő esett le a szívemről. Egy nagyot sóhajtottam és kicsit lesütöttem a szememet, majd mosollyal felvértezve néztem vissza fel. Tehát nem leszek talán lecseszve


-Igen, a folyosón találkoztam vele egyik nap és megkérdeztem tőle, hogy miért nem találkozhatok vele órákon, erre pedig azt mondta, hogy nekem még nem tart órákat, mellé pedig elmesélte miről is szól, nos én pedig kíváncsi lettem. Elnézést kérek érte, hogy ilyen sok problémát okozok! De sajnos hajt a kíváncsiság és az Igazgatónő nem mondta, hogy ütközik az órám vele, remélem egy délutáni óra alkalmas lenne ezt is megejteni, persze ha csak engedélyezi!

Hadartam el neki hosszasan mi is és miért történt aznap. Valójában nem vagyok buta, hogy elmondjam, hogy a varázslat miatt figyelt fel rám, de valószínüleg többet tud, mint amire én számítok.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vendég
Vendég
avatar


TémanyitásTárgy: Re: Arithmancy - Avengaline&Arsenius   Pént. Aug. 10, 2018 5:07 pmAmint Avengaline megérkezett, rögtön hellyel kínáltam, hogy aztán magam is leülhessek vele szembe és elárulhassam neki, hogy miért is kellett idefáradnia hozzám. Belekezdtem a mondandómba, hogy Lucretia jelezte felém, hogy a lány szeretne részt venni az egyik óráján. Rögtön kifejtette, hogy egyik nap a folyosón találkozott az igazgatónővel, akitől megtudta, hogy a számmisztikát csak a harmadik évtől lehet felvenni a tanulható tantárgyak listájára.
-Nincs baj a kíváncsiságoddal, és a tudásszomj, főként a Hollóhátban igenis becsülendő. -feleltem mindössze ennyit arra, mikor a részleteket ecsetelte nekem.
-Az igazgatónő mindent elmesélt a bámulatos Aguamenti bűbájoddal kapcsolatban, így én is, mint házvezető tanárod, engedélyeztem számodra, hogy bemenj az órájára. -fűztem hozzá ezt az információt. Lucretia rendkívül elégedett volt az önszorgalmával, hogy elsőévesként képes volt egy hatodikosoknak szóló anyagot elsajátítani.
-Én is egyetértek azzal, hogy ha érdekel a számmisztika és szeretnél betekintést nyerni, akkor nem állhatunk az utadba. Jó ötletnek tartom azt is, hogy megismerkedj Hermione Granger-rel, aki tényleg kiváló tanuló, így csak jót tanulhatsz tőle. -állapítottam meg egy mosoly kíséretében.
-Az óralátogatásra jövőhét pénteken kerül majd sor. Bájitaltan helyett számmisztikára mész. A tanterem szintén az alagsorban van, így még csak nem is kell másik irányba menned. -árultam el neki a bűvös információt, hogy kihagyhatja Piton egyik óráját, illetve belesűrítettem még a mondandómba azt is, hogy merre találja majd Coliander termét.

Vissza az elejére Go down
Avengaline Sparkshine
Elsőéves (Hollóhát)
avatar

: :

TémanyitásTárgy: Re: Arithmancy - Avengaline&Arsenius   Hétf. Aug. 13, 2018 10:22 am

Kezdtem érteni miről is van szó és felettéb megnyugtató, hogy nem kell repülnöm, maximum a seprűmön a kviddics pályán.

A tanárom elképesztő nyugalommal kezdte el mondani a dolgát, amin meglepődtem picit és amikor kimondta, hogy ő is engedélyezi legszívesebben megöleltem volna a világot! Lassan, szépen lassan tényleg el fogok oda jutni, hogy beülhessek egy olyan órára amelyre eddig csak felsőbb évesek járhattak.


-Köszönöm szépen!

Tettem hozzá fülig érő mosollyal, majdnem kiesve a székemből. Kicsit túlpörögve érzem most magamat, mint amikor megkaptam a felvételi értesítőmet…

-Rendben! Köszönöm mégegyszer…

Egy gondolat kezdett el bántani, ezért tartottam egy apróbb szünetet beszédemben, majd lesütöttem a fejemet és folytattam

-Piton professzor engedélyezte? Vagy tőle még… nos el kéne kéredzkednem?

Ez egy kis árnyékot vet az egészre, végül is Piton professzortól jelenleg tartok kicsit. Nagyon! Ami azt illeti, nem nagyon akarom nála elpattintani azt a kis erecskét a honlokán azzal, hogy el akarok jönni az egyik órájáról. Pláne, hogy az alagsorban lesz mind a kettő, még lehet előtte szólni is fog hozzám… Na azt nem nagyon akarom.

Fejemben már most hallom, hogy „Ő az a lány akinek a számmisztika fontosabb volt a bájitaltannál


-Tanárúr… Őszintén megvalva eléggé tartok Piton Professzor véleményétől…

Tettem hozzá félénken kerek szemekkel a házvezetőmnek
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vendég
Vendég
avatar


TémanyitásTárgy: Re: Arithmancy - Avengaline&Arsenius   Kedd Aug. 14, 2018 2:42 pmKifejtettem neki a véleményemet, hogy mennyire támogatom a törekvéseit, és hogy ennyi idősen nem a bolondozás foglalkoztatja, hanem a tanulás köti le a figyelmét, és még a szabadidejéből is hajlandó lenne erre áldozni. Így hát biztosítottam róla, hogy én nem fogok az útjába állni.
Így hát közöltem is vele a most már biztos tényt, hogy jövő hét pénteken végre részt vehet Lucretia számmisztika óráján, így kihagyhatja a bájitaltant. Felvilágosítottam továbbá, hogy az igazgatónő tanterme is az alagsorban van. Neki rögtön csak egyetlen kérdése volt, persze teljesen jogosan, hogy még engedélyt kell-e kérnie Pitontól. Azután őszintén bevallotta, hogy nem szívesen vállalkozna rá, mert fél a professzor véleményétől, bár szerintem nyugodtan kijelenthetnénk, hogy magától a férfitól, amin cseppet sem csodálkoznék.
-Nem, neked már nincs dolgod ezzel. -küldtem felé egy bíztató mosolyt.
-Kész tényként kezelheted a jövő pénteket. Piton professzor engedélyezte, hogy kihagyd az óráját. Coliander igazgatónő nem bízta a véletlenre, és ő maga beszélt vele erről személyesen. -magyaráztam neki, hogy szemernyi kétsége se maradhasson.
-Nem hiszem, hogy Piton professzornak utána bármilyen véleménye is kellene, hogy legyen. Engedélyt adott, te részt veszel a számmisztika órán helyette, nem pedig lógsz az órákról. Utána minden megy majd a régi kerékvágás szerint, és ugyanúgy részt veszel a pénteki és a többi bájitaltan órán is. -igyekeztem megnyugtatni, bár igazából nem voltam benne biztos, hogy nem tesz majd esetleg a későbbiekben ezzel kapcsolatban valamiféle szemrehányást. Ha valaki, hát Piton biztosan képes lesz felemlegetni, hogy azért nem tudja az anyagot, mert a számmisztika fontosabb volt neki és hasonlók. Ha véletlenül belebeszélne az órába, szinte hallom a lelki füleimmel, hogy megjegyezné, hogy fogja be a száját, mert nem másnak az óráján van, ahol lehet megengedik az ilyesmit, de ő nem tűri. Belőle aztán bármit kinézek, ha rosszindulatról van szó.

Vissza az elejére Go down
Avengaline Sparkshine
Elsőéves (Hollóhát)
avatar

: :

TémanyitásTárgy: Re: Arithmancy - Avengaline&Arsenius   Szer. Aug. 15, 2018 8:02 am

Próbált megnyugtatni a bájitaltant illetően a Abott Tanárúr, azonban a megnyugtatás helyett egyre jobban kétségbe estem, ennek elég egyszerű oka az volt, hogy az igazgatónő kért el Pitontól. Ennél már nem lehet sokkal rosszabb a helyzet, de nem tudom, hogy mit tehetnék az ügyben…

- Igazán? Elég gyorsan elintézett mindent Coliander Igazgatónő, ez nagyon kedves tőle!

Feleltem kissé kettős érzéssel és hasonló bíztató mosollyal az arcomon… Jól látszott, hogy zavar valami.

Őszintén megvallva egy valami zavart, hogy annak ellenére, hogy azt mondta, hogy Piton engedett el és hogy ennek nem lesz semmi visszhangja, háááát ebben én nem lennék biztos. Draco elmondása alapján így tuti a favoritja leszek.


- Lehetek magával őszinte így négy szemközt?

Persze a válaszát megvárva folytatom és igen esetén mondom tovább

-Igazából… Khm… -Nehezen jöttek a szavak az ajkamra - Gondolom hallott már róla, hogy az első órán kissé kiakasztottam a professzort, pedig csak igyekeztem neki jó választ adni, azóta kissé visszafogtam magamat és ha nem muszáj nem szólalok meg nála. Nos….
Nem egyszerű szituáció fog így még jobban bonyolodni, de elmesélem neki
- Beszéltem egy véletlen incidens alatt egy mardekáros felsőbbévessel és ő tulajdonképpen megerősített abban, hogy nem kéne semmi okot adnom neki, hogy a kedvence legyek… Igazából nem a számmisztikáról lenne most szó, természetesen elmegyek rá, hanem inkább tanácsot kérnék Öntől, hogy hogyan tudnám mégis megoldani ezt a bajomat…. Kérem….

Így hogy itt vagyok nála, remélem tud segíteni nekem, nem az kell, hogy beszéljen Pitonnal, hanem az, hogy nekem adjon egy jó tanácsot azt illetően, hogy hogyan tudnék vele normális helyzetbe kerülni… Elég régóta bökte a csőrömet ez a kérdés, de ezzel nem akartam ő zavarni.

Pár pillanat múlva tettem fel a másik kérdést ami felmerült bennem.


- Ha esetleg szeretnék rendszeresen bejárni a számmisztikára, akkor mikor lenne az óra?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vendég
Vendég
avatar


TémanyitásTárgy: Re: Arithmancy - Avengaline&Arsenius   Csüt. Aug. 16, 2018 8:40 pmEloszlattam Avengaline kétségeit és igyekeztem őt megnyugtatni a szavaimmal, hogy a jövő péntekkel kapcsolatban már semmiféle kétségei ne legyenek, ugyanis Lucretia már mindent elintézett. Mivel az ő számmisztika órájáról van szó, így személyesen beszélt Pitonnal, hogy szeretné elkérni a hollóhátas diákomat bájitaltanról. A lány arca azonban sokkal inkább aggodalmat tükrözött.
-Úgy tűnik az igazgatónő előtt nincsenek lehetetlenek. -és Lucretia valóban nem semmi, pedig le mertem volna fogadni, hogy Piton lesz az utolsó, aki majd elengedi Sparkshine-t a szent órájáról. A lánynak aggályai voltak azzal kapcsolatban, hogy a későbbiekben Piton esetleg rászállhat emiatt. Igyekeztem ez ügyben is optimista maradni, és a lehető legjobbat feltételezni a professzorról, hogy lesz olyan korrekt és nem hozza fel a dolgot, ha már egyszer ő adott engedélyt erre az egyszeri kitérőre. Valójában magamat sem sikerült meggyőznöm, nem hogy őt. Inkább figyelmesen hallgattam aztán a velem szemben ülőt, hogy mi az, ami még a lelkét nyomja ezzel kapcsolatban. Felemlegette a legelső bájitaltan órája esetét, amiről szerintem az egész iskola tudott, így ki volt zárva, hogy épp előttem legyen titok, miközben én vagyok a házvezetője. Csak egy megértő mosoly volt a válaszom, majd vártam a folytatást, hogy pontosan hová is akar mindezzel kilyukadni. Hozzátette, hogy beszélt egy felsőbb éves mardekárossal, aki megerősítette abban, hogy nem kellene okot adnia Pitonnak, hogy rászállhasson.
-Az az igazság, hogy Piton professzorral kapcsolatban én is teljesen tanácstalan vagyok. Nem bírálhatjuk egymás tanítási módszereit és nem is szólhatunk bele abba. Fogalmam sincs, hogy mit tehetnél annak érdekében, hogy ez megváltozzon. De szerintem felesleges taktikáznod, egyetlen tanár és tantárgy sem ér annyit, hogy ne önmagadat add. Ha a lelkiismereted tiszta, nem voltál szemtelen, betartottad a szabályokat és megtanultad nála a tananyagot, akkor nyugodtan tükörbe nézhetsz, és nem kell, hogy az ő véleménye legyen a mérvadó számodra. A legtöbb diák számára a bájitaltan óra valódi mumusnak számít, és szerintem ez aligha fog megváltozni. -magyaráztam neki teljes komolysággal. Sajnos Pitonnal szemben nem léteznek jó tanácsok, és szerintem a nálamnál tapasztaltabbak sem tudnának másról beszámolni.
-Ha már így őszinték vagyunk, akkor elárulhatom neked, hogy engem sem kedvel különösebben valami rejtélyes okból kifolyólag, pedig aztán én még abban a szerencsés helyzetben sem voltam, hogy belekotyoghattam volna a jó választ az órájába. -küldtem felé egy együttérző pillantást.
-Ha úgy döntesz, hogy rendszeresen szeretnél járni, akkor ezt csak Miss Coliander-rel tudod megbeszélni. Nem hiszem, hogy az kivitelezhető, hogy rendes tanórára járj be, hisz az alapoktól kell kezdened, és előfordulhat, hogy ütközne az órarendeddel. De Lucretia biztosan talál majd megoldást erre is. -én ebben nem vagyok illetékes, és nem ismerem a nő órarendjét sem teljes mértékben.

Vissza az elejére Go down
Avengaline Sparkshine
Elsőéves (Hollóhát)
avatar

: :

TémanyitásTárgy: Re: Arithmancy - Avengaline&Arsenius   Pént. Aug. 17, 2018 7:57 am

Igyekeztem elmondani minden problémámat neki őszintén és abban reménykedve, hogy tud nekem valami tanácsot adni. Viszont arra nem számítottam, hogy ő is hasonló helyzetben van vele kapcsolatban, mint én.

Tényleg kezdem úgy érezni, hogy nem az én hibám volt az egész, és a hosszú, de annál hasznosabb mondandója után pedig úgy éreztem belül bennem valami feloldódott. Nem is éreztem még ilyet korábban, de tudom, hogy Piton professzor óráján én semmi rosszat nem tettem, hiszen a legjobb tudásomat nyújtva válaszoltam neki, ő pedig sajnos erre negatívan reagált.

Miután elmondta, hogy ő nem volt olyan szerencsés, hogy jó választ kotyogjon az órájába be akaratlanul is kuncogni kezdtem. Illendően eltakartam a számat, ahogy szoktam és kicsit oldottan kezdtem nevetgélni a dolgon.


- Ha így mondja, akkor nem is tudom ki a szerencsésebb…
Kuncogtam továbbra is
- Hiszen én legalább tudom, hogy miért volt dühös rám, bármily illogikus is legyen a dolog…
Nem is tudja nekem mennyit jelentett, hogy elmondta ezt nekem… Elég régóta rágtam magamat rajta, hogy miért lehetett olyan dühös, de akkor ezek szerint nem csak a diákokkal ilyen.


Nem sokra rá áttértünk a számmisztikára. Ismét.

- Szerintem mindenképp megoldjuk valahogy ezt a problémát is, ő úgy tűnik, hogy olyan ember aki képes bármit elintézni.

Gondoltam itt leginkább arra, hogy ilyen rövid időn belül elintézett mindent, tulajdonképpen nekem csak be kell majd mennem az órájára és ennyi lesz az egész.

Annyit azért fontos megjegyeznem, hogy gondolatban már most ott tartok, hogy vajon miről fog szólni annak az órának az anyaga? És hogy a gondnok vajon beenged-e engem a könyvtárba megint olvasgatni.Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vendég
Vendég
avatar


TémanyitásTárgy: Re: Arithmancy - Avengaline&Arsenius   Vas. Aug. 19, 2018 9:21 pmArra volt kíváncsi, hogy tudok-e neki valami biztos módszert vagy jó taktikát ajánlani azzal kapcsolatban, hogy viselkedjen Pitonnal szemben. Sajnos azonban el kellett keserítenem, hogy erre még soha senki nem találta meg a megoldást, így én sem tudok trükköket elárulni neki. Arra viszont határozottan megkértem, hogy inkább hagyja a taktikázást és adja csak szépen önmagát, persze a szabályok betartásának keretein belül. Egyetlen tanár vagy tantárgy sem ér annyit, hogy az ember feladja a személyiségét, az elveit. Piton pedig főleg nem érdemli meg, hogy bárki is meg akarjon változni miatta. Ki akarná, hogy megkedvelje? Nem túl megnyerő személyiség. Persze az ezzel kapcsolatos személyes véleményemet már kihagytam az okfejtésből, elvégre soha egyetlen kollégámról sem fogok rosszat mondani a diákoknak. Fogadják el olyannak a tanárokat, amilyenek, nem a diákok mondják meg, hogy ki hogy tanítson.
Megnyugtatásképp és hogy alátámasszam a korábbi mondandómat, elmondtam neki, hogy Perselus Piton engem sem kedvel, és nekem még az a lehetőség se adatott meg, hogy helyes válaszokkal villoghassak az óráján, hogy ezzel idegesítsem. Persze Sparkshine-nek ezt megint kicsit más köntösben adtam tovább.
-Piton professzor nehéz természet, de attól még kiváló tanár. Nem kell, hogy a kedvenced legyen és fordítva, épp elég, ha csak elsajátítod tőle azokat, amiket az óráin hallasz. -szűrtem le neki a lényeget az egészből. Neki csak az lebegjen a szeme előtt, hogy kellő tudást szerezzen a bájitalok terén, azt pedig nem kérdés, hogy megkapja. Ráadásul Avengaline nagyon okos lány, így ezzel nem lehet problémája.
Szóba került az is, hogy mi a menete annak, ha esetleg rendszeres látogatója akar lenni Lucretia számmisztika óráinak. Elmondtam neki, hogy ezzel kapcsolatban magát a nőt kell megkeresnie, és ő majd biztosan találni is fog megoldást a kérésére. Arra már csak egyetértően és némán bólogattam, hogy az igazgatónő olyan ember, aki képes bármit elintézni. És valóban így is van, de tovább nem akartam ezt a kérdést firtatni és a Lucretia téma sem volt épp ínyemre. Épp kötelező jellegű Coliander elvonókúrát tartok, így biztosan nem én leszek az, aki majd felkeresi őt Sparkshine számmisztika-ügyében. A nő fényezése pedig cseppet sem könnyíti meg a helyzetemet, hogy semlegesen tekintsek rá.
-Én azt hiszem, részemről mindenre kitértem. Van még kérdésed bármivel kapcsolatban, Avengaline? -küldtem felé egy érdeklődő pillantást. Ha nincs, nyugodtan elmehet, de ha még akad valami, szívesen állok a rendelkezésére.

Vissza az elejére Go down
Avengaline Sparkshine
Elsőéves (Hollóhát)
avatar

: :

TémanyitásTárgy: Re: Arithmancy - Avengaline&Arsenius   Kedd Aug. 21, 2018 7:59 am

Azt hiszem most mégsem jó oldalról közelítettem meg a dolgokat. Otthon már-már hozzászoktam, hogy mindenki kedvel és mindenki kedves velem, de ennek helytelenségére elég erősen emlékeztetett Piton.

Ugyanakkor a házvezetőm felhívta a figyelmemet arra, hogy attól függetlenül, hogy nem kedvel, még igenis képes lehetek a tantárgyából jól felkészülni és sikeresen letenni a későbbiekben a vizsgát.
Megnyugtat a tudat, hogy még neki is vannak gondjai a feketeruhás tanárommal, pedig aztán ő ténylegesen egy kedves és törődő személynek tűnik. És ha neki is vannak vele gondjai, inkább úgy fogalmazok, hogy Pitonnak van vele gondja, akkor nekem igazán nincs miért aggódnom.

A témát záró szavaira, pedig leginkább magamban merek felelni teljesen őszintén…
Már nem is lesz kedvencem


Teljesen igaza van! Nem is értem, hogy ezen miért is rágódtam ennyit, talán tényleg nem kéne ennyit törnöm a fejemet ezen…

Belül végig azon gondolkodtam, hogy vajon volt neki valaha egy diákja aki kedvelte, vagy akit ő kedvelt?

- Azért bánt a dolog, hogy az ellenkezőjét értem el a válaszommal, mint amire számítottam, és hát arról inkább nem is akarok tudni, hogy mi lett volna velem, ha nem tudom a választ… Bár azt leginkább én magam bántam volna alapból

Dőltem kicsit előre és tekintetem kicsi zavartságot és gondolkodást mutatott.

Valóban érdekelne az az alternatíva, amelyikben nem tudom a választ? Vagy csak arra vagyok kíváncsi, hogy abban az esetben is ekkora felesleges figyelmet kaptam volna tőle…

Aztán végezetül rátértünk az Igazgatónőre is. Úgy érzem, hogy kissé valamilyen oknál fogva, rövidre lett zárva a téma, talán túl rövidre is, de ugyanakkor nem akarok pofátlan módon belemenni a dologba. Talán éppen elég annyit tudnom, amennyi most megadatott nekem…

Ha talán nem fűtene ennyire a kíváncsiság… De végül is nincs mit tenni ez ellen, majd maximum valami másra terelem ezeket a gondolatokat, mondjuk, hogy milyen növény lehet az a fura lila kis virág abban a vázában bal oldalt… De talán ez kicsit nagy váltás…


-Azt hiszem nem. És nagyon köszönöm a jó tanácsot is… Úgy mindennel kapcsolatban, nem is tudja mennyivel könnyebb lesz így a szemébe néznem a tanárúrnak…

De komolyan, ha nem fogom érezni azt a kellemetlen frusztrációt amit eddig, akkor talán még kellemesnek is fogom tartani az óráit, hiszen azóta feszengek és próbálom kerülni a szemkontaktust. Szerencsémre eddig a tanulás kárára nem ment rá.

- Nem is tartom fel akkor tovább Önt, biztosan rengeteg dolga van!

Felálltam majd illendően kis pukedli után az ajtó felé kezdtem lépkedni. Illetlenség lenne részemről, ha tovább rabolnám az idejét neki olyan kérdésekkel, melyek másodlagosak most bennem, főleg, hogy legalább mosolyogva és jó hírekkel telten tudom elhagyni az irodáját.

Én pedig még aggódtam miatta, hogy lecseszés következik…

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Arithmancy - Avengaline&Arsenius   

Vissza az elejére Go down
 
Arithmancy - Avengaline&Arsenius
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Avada Kedavra :: Tekergők Térképe :: Roxfort :: VI. emelet :: Rúnaismeret tanár irodája és szobája-
Ugrás: