Harry Potter Frpg
 
HomeKeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Unfortune teller - {Avengaline&Emmaline}

Go down 
SzerzőÜzenet
Emmaline Darkbloom
Jóslástan tanárnő
avatar

: :

TémanyitásTárgy: Unfortune teller - {Avengaline&Emmaline}   Csüt. Aug. 23, 2018 3:04 pm


To: Avengaline Sparkshine
A jövő azoké, akik hisznek álmaik szépségében.

Egy halom könyvvel a kezemben igyekeztem felfelé a negyedikről a hetedikre. Sikerült megjárnom a könyvtárat és Madam Cvikker közreműködésével viszonylag hamar megtaláltam mindent, amit csak kerestem. Nem fűztem nagy reményeket hozzá, hogy majd épp egy iskolai könyvtárban akadok rá ilyen remek kis szerzeményekre, de pozitívan kellett csalódnom, így hát jól megpakolva haladtam felfelé a lépcsőkön. Alig vártam, hogy megmutathassam Lucretiának, micsoda különleges kincsekre bukkantam. Reméltem, hogy ő is sikerrel járt a tervezett beszerző körútján, bár neki nem igazán kellett hozzá elhagynia az irodáját. Azt mondta, rábírja Dumbledore portréját, hogy további régi könyveibe adjon neki betekintési jogot, nem csak azokra, amik a polcokon hevernek körben a falakon.
Minden erőnkkel belevetettük magunkat a tükörmágiába, de ahhoz, hogy kellő biztonsággal és bizonyossággal állhassunk neki a kísérletezgetéseinknek, előtte minden létező iratot, dokumentumot, könyvet, bármilyen feljegyzést el akartunk olvasni a témával kapcsolatban, nehogy valamit kihagyjunk és emiatt esetleg rosszul süljön el az egész. Tudnunk kell a tükörmágia alkalmazásának szabályait, nehogy véletlenül saját magunkban tegyünk kárt valamilyen ismeretlen átokkal, elvégre a mágia ezen ágának kilenc szintje van, és ki tudja, hogy a magasabb lépcsőfokok mire képesek.
Annyira belemerültem a lelkes gondolatba, hogy észre sem vettem a lépcsőfordulóban szembetartó szőke diáklányt, így elkerülhetetlenül is nekiütköztem, a könyveim pedig a meglepettségtől szanaszét repültek körülöttem. Épp időben sikerült elkapnom a lány karját, hogy ne eshessen baja. Ekkor azonban furcsa, baljós érzés kerített hatalmába, mintha a szédülés kerülgetne. Vettem egy mély levegőt, majd a tekintetemet a lányra szegeztem.
-Kérlek, ne haragudj, kicsit elbambultam. -kértem tőle sietve bocsánatot.
-Merre indultál? -pillantottam rá kérdőn, majd nekiláttam, hogy összeszedhessem a könyveimet.
-Talán okosabb lenne visszamenned a klubhelyiségetekbe. Furcsán fog hangzani, de hirtelen rossz megérzésem támadt veled kapcsolatban. Talán ez a mai nem a te napod, és el kellene kerülnöd a veszélyt hordozó helyiségeket. -magyaráztam neki csendesen, különösebben nem túl zaklatott arckifejezéssel.


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Avengaline Sparkshine
Elsőéves (Hollóhát)
avatar

: :

TémanyitásTárgy: Re: Unfortune teller - {Avengaline&Emmaline}   Pént. Aug. 24, 2018 7:40 am

Egészen kellemes napom volt ma. Reggel arra keltem fel, hogy a nap fénye fodrozódva sütött be a lengedező sötétítő mögül, az arcomat meg-meg érintgette a meleg fényár, amitől kellemes, olyasmi érzés fogott el, mintha csak édesanyám simogatná azt.

Átfordultam az ágyamban a túloldalamra, majd egy kellemes és meleg mosollyal számon nyitottam ki szemeimet. Még elég sokan aludtak körülöttem, így halkan felöltöztem és kimentem a klubhelységbe. Odalent nem sokan voltak még, de velük egy kellemeset sikerült beszélgetnem és végre nem csak a varázsvilágról volt szó, így én is betudtam csatlakozni.

Sokat nevettünk és jó hosszasan kifiguráztuk a franciákat, még előkerült egy doboz Bogoly Berti féle Mindenízű Drazsé is, amiből szerencsémre nem egy kellemetlen darabot húztam ki, hanem egy antikolt papír ízűt. Egészen kellemes íze volt hasonlítva a múltkori békanyál ízűhöz…

Gyorsan el is szállt a jó társaságban a délelőtt és az ebédlőbe igyekeztünk elég sokan, azonban nekem fent maradt a szobában a cipőm, így gyorsan visszamentem érte.

Mikorra felvettem a többiek már elindultak lefelé, így igyekezve futottam utánuk a Nagyterem irányába, amikor az egyik lépcsőfordulón egy váratlan pillanatban neki ütköztem valakinek.

Kissé túl nagy hevességemben nem vettem észre a közeledő személyt és egyenesen neki rohantam, ő majdnem elesett csakúgy ahogyan én is, szerencsére viszont nem bukfenceztünk le a lépcsősor aljára, sőt neki volt annyi lélekjelenléte, hogy megragadja a kezemet, így nekem sem esett bajom, egy kisebb boka fájdalmon kívül.


-Óhh ne haragudj…- Pillantottam fel a személyre, aki segített rajtam és realizáltam, hogy a jóslástan tanár az -on Tanárnő! Annyira sajnálom nem figyeltem!

Kezdtem mentegetőzni neki és azon nyomban a könyvekért nyúltam, amiknek a címe érdekesebbnél érdekesebbek voltak… Azonban kaptam egy kérdést, miközben az egyik könyvet vettem fel a lábam mellől jobb oldalt

-A Nagyterembe ebédelni siettem, tényleg ne haragudjon, csak ha sokat kések nem marad általában semmi finom…

De igazából amit utána mondott, az teljesen összezavart…

-Rossz napom? Nem igazán értem mire gondol, és nem is tudom, hogy most mit kéne tennem… Talán… akkor nem kéne mégsem elmennem ebédelni?

Kérdeztem tőle, miközben egy a Tükörmágia titkai című könyvet adtam oda neki a kezébe
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Emmaline Darkbloom
Jóslástan tanárnő
avatar

: :

TémanyitásTárgy: Re: Unfortune teller - {Avengaline&Emmaline}   Szomb. Aug. 25, 2018 9:44 pm


To: Avengaline Sparkshine
A jövő azoké, akik hisznek álmaik szépségében.

Megtudtam tőle, hogy ebédelni indult, ugyanis nem szeretne lemaradni a legfinomabb falatokról. Megosztottam vele, hogy talán jobb lenne, ha elővigyázatosságból inkább nem hagyná el a biztonságot jelentő hollóhátas klubhelyiséget, ugyanis rossz érzésem támadt vele kapcsolatban, hogy talán valamiféle veszély fenyegeti. Bár nyilván semmi konkrét, de egyikünk sem szeretné, hogy ha záros határidőn belül a gyengélkedőn kötne ki. Előbb befejeztem a földre került könyvek pakolását, majd átvettem tőle a hiányzó darabot.
-Köszönöm... -céloztam ezzel a Tükörmágia titkaira, majd igyekeztem neki kifejteni, hogy pontosan mit is próbáltam az imént a tudtára adni.
-Előfordul, hogy vannak látomásaim vagy megérzek dolgokat. De ezek a rossz vagy jó megérzések nem kézzelfogható dolgok, nagyon ködösek tudnak lenni, ezért sokan nem értik és nem is veszik komolyan őket. -kezdtem bele a bővebb magyarázatba.
-Konkrétan nem tudom megfogalmazni az érzést, és teljes pontossággal nem lehet megjósolni, hogy leesel-e a lépcsőn vagy a kviddics pályán véletlenül eltalál egy gurkó, netalántán félrenyeled az ebédedet. A mágia ezen ága, de főként a látás képessége nem így működik, és legfőképp nem én irányítom. Illetve az sem elhanyagolható tény, hogy a jóslatok fix tényeket közvetítenek előre, amik minden bizonnyal meg is fognak történni. Minden állandó. Ha valaki megpróbál megakadályozni egy jóslatot, elképzelhető, hogy épp azzal váltja valóra. Erre a legklasszikusabb példa maga Voldemort cselekedete, gondolom hallottál már róla. -pillantottam rá fürkésző tekintettel, hogy megtudhassam, valóban így van-e, mert ezáltal jobban megértheti. Voldemort ismerte a jóslatot a hatalmát megdöntő fiúról. Megpróbálta megakadályozni a beteljesülést azzal, hogy Harry Potter életére tört, és épp ezzel tette őt meg Kiválasztottá.
-De ezek a jóslatok. A rossz megérzések megakadályozható veszélyeket jeleznek előre, így talán nem eshet bántódásod, ha kerülöd a kétesélyes helyzeteket. -tettem hozzá bíztatásul.
-Szerintem az ebédet ne hagyd ki semmiképp emiatt. -elképzelhető, hogy épp attól lesz rosszul, hogy nem eszik, elájul és beüti a fejét, ezt sosem lehet előre tudni teljes bizonyossággal.
-Esetleg biztosra mehetünk azzal, hogy veled tartok. De ezeket a könyveket nagyon fontos, hogy leadjam Coliander igazgatónőnek. Ha elkísérsz a toronyba, utána együtt lemegyünk a Nagyterembe. Alku? -vontam fel kérdőn az egyik szemöldökömet.


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Avengaline Sparkshine
Elsőéves (Hollóhát)
avatar

: :

TémanyitásTárgy: Re: Unfortune teller - {Avengaline&Emmaline}   Hétf. Aug. 27, 2018 8:13 am

A tanárnő is nagyon sietett valahova és én is, egymásba ütköztünk és most a lépcsőn beszéljük meg, hogy a rossz előérzette mit is jelenthet valójában. A dologban viszont az a legfurcsább, hogy nem is tudom elképzelni milyen érzés lehet neki mindezt átélni egy-egy ilyen érintés során.

Vajon lát egy kis képet, vagy mintha megrázná az áram? vagy esetleg olyan mintha egy lámpa villanna fel a szemei előtt? Viszont bár ez a kérdés felmerült bennem nem mertem megkérdezni tőle, hiszen lehet, hogy ez a téma olyan, amiről nem szívesen beszél, vagy talán csak le sem tudná írni.

Így amikor elmeséli annak a történetét akit nem nevezünk a nevén én felkapom a tekintetemet rá, és egy pillanatig kérdőn nézek rá.


-Nem lehetséges, hogy a mi „találkozásunk” is akkor egy ilyen dolog volt? Végül is, ha jobban belegondolunk mondjuk nem lett komoly bajunk egyikünknek sem, úgyhogy tényleg jobb lenne vigyázni ezzel…

Nem igazán értem, hogy hogyan működik a tanárnő képessége, de nem akarok kockáztatni, egyébként is a gyomrom kicsit görcsölni kezdett a dolgok hallatán.

Lehet, hogy rám esik egy zongora, mint az egyik mesében, vagy elcsúszok valamin, esetleg rosszabb? Minden esetre mielőtt jobban belemennék a témába inkább igenlően bólintok a tanárnőnek és egyenesen elindulunk vissza felfelé


-Rendben! Alku, így jobban biztonságban érzem magamat, mintsem egyedül kéne ezzel a tudattal szaladgálnom…

Kezdtünk el felfelé lépkedni a lépcsőkön, ahogyan az utolsó könyvet magamhoz fogtam, hogy ezzel könnyítsek egy kicsit neki a dolgán…

-Megszabad kérdeznem milyen könyvek ezek?

Próbáltam egy picit elterelni a figyelmemet a dologról, hiszen fejemben rosszabbnál rosszabb jelenetek zajlottak le, amitől kicsit mintha el is kezdtem volna lefehéredni
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Emmaline Darkbloom
Jóslástan tanárnő
avatar

: :

TémanyitásTárgy: Re: Unfortune teller - {Avengaline&Emmaline}   Hétf. Aug. 27, 2018 4:46 pm


To: Avengaline Sparkshine
A jövő azoké, akik hisznek álmaik szépségében.


Felvetettem a lánynak, hogy jobb lenne, ha biztosra mennénk a testi épségét illetően. Felvázoltam a kész haditervet is, hogy először felkísér engem az igazgatói irodába, mert a nálam lévő könyveket haladéktalanul le kell adnom Lucretia-nak. Amint végeztünk a toronyban, utána lemegyek vele a Nagyterembe és nyugodtan meg tud ebédelni. Legnagyobb megkönnyebbülésemre nem állt neki akadékoskodni vagy hasonlók, hanem szépen belement az alkuba, amit ajánlottam neki. Ő is azon a véleményen volt, hogy velem nagyobb biztonságban lehet, mintsem egyedül, nem tudva, hogy pontosan mire is számíthat. Ezt így én sem tudtam volna megfogalmazni, de a kétséges, baljóslatú helyzeteket mindig, szinte kivétel nélkül idejében észlelni szoktam, így nem lesz baj.
-A tudat nem kell, hogy megrémítsen, sőt! Inkább megnyugtató útmutatásként kell gondolnod rá, hogy ez védelmez. Ha nem tudnál róla, akkor ott lenne ugyan a boldog tudatlanság, de az sovány vigasz, amikor megtörténik a baj. Így viszont megvan rá a lehetőséged, hogy kinyisd a szemed és elkerüld a necces helyzeteket. Minden csak nézőpont kérdése az életben. A boszorkány nem is gondolná, de még rengetegszer lesz szüksége az életben a pozitív szemléletre. -magyaráztam neki, hogy én hogy látom a világot. Persze van, hogy én is magamba roskadok és a képességemet inkább átokként élem meg, sem mint valami ritka adottságként, de mindenen túl kell lendülni. Valahogy.
Ahogy elindultunk felfelé, Sparkshine feltette a nagy kérdést, hogy miféle könyvek ezek. Lerázhattam volna, hogy neki nincs dolga ezzel, semmi köze hozzá, vagy kitalálhattam volna valami béna mesét, de mind felesleges, mivel a könyvre rá van írva feketén-fehéren. A címeket elolvashatta, mikor mind a földre hulltak, így nem volt más hátra, mint...
-Ezek a könyvek a tükörmágiával foglalkoznak. Talán, ha szerencséd van, az életed során sosem lesz rá szükséged, hogy szembe találd magad a mágia ezen formájával. Ez kérlek tömény fekete mágia. -közöltem olyan egyszerűen, mintha csak a kinti időjárásról beszélgettünk volna. Nem szoktam túllihegni a dolgokat, szeretek kimért és tárgyilagos maradni.
-Ám annak ellenére, hogy mennyire sötét varázslatnak minősül, a tükröket nem csak rossz célokra lehet használni, hanem többek között jóslásra, gyógyításra és egyéb hasznos praktikákra. De azt sem árt sajnos tudni, hogy a tükör veszélyes játék. -fűztem hozzá, hogy kicsit azért érveljek mellette is, elvégre ebben a témában kutakodtam, és nyilvánvalóan Lucretia akar ezzel foglalkozni, ha neki viszem ezeket.


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Avengaline Sparkshine
Elsőéves (Hollóhát)
avatar

: :

TémanyitásTárgy: Re: Unfortune teller - {Avengaline&Emmaline}   Kedd Aug. 28, 2018 2:07 pm

-Ebben teljesen igaza van! Végül ha jobban átgondoljuk a dolgot, akkor csak esélyt kaptam ezzel arra, hogy elkerüljem a bajt, ráadásnak pedig megismerkedhetünk egy kicsit

Igaz nem féltem attól, hogy balszerencsés lennék, vagy éppen valami rossz történne velem, azt viszont nagyon is értékeltem, hogy megismerhetek egy újabb személyt. Fel tudott vidítani, ha valaki olyannal találkozom aki kedves és segítőkész.

- Öhm remélem nem baj, hogy megkérdezem, de mióta van meg a képessége?

Azért jó lenne tudni, hogy nekem is lehetnek-e olyan képességeim amikről nem tudok, vagy egyáltalán olyan dolog ez ami már születéskor bennünk lenne?
Érdekelt ez a dolog, de ahogyan lépkedünk felfelé áttértünk a könyvekre.
A tanárnő elmondta, hogy fekete mágiával foglalkoznak, amit meghallottam egy pillanatra megálltam, majd ahogyan folytatta a mondandót rájöttem, hogy nagyobb valószínüséggel valami rejtély állhat a dolog hátterében ami miatt ezen téma után érdeklődnek az Igazgatónővel.


-Sosem foglalkoztam még tükörmágiával, de ha jól értem nem is nagyon akarok, mondjuk nem bánom, ha egyszerű segédeszközként marad meg nekem, ami előtt reggel kicsinosíthatom magamat.

Egyszer hallottam róla, hogy vannak tárgyak amik átlagos kinézetük ellenére nagy és különleges varázslatot tarthatnak magukban, mint egy szekrény vagy egy táska. Állítólag itt az iskolában akik kiemelkedőek a bűbájok terén olyan táskát használnak, amiben egy könyvtárnyi könyv is elférhet…


Kezdtem el neki ecsetelni, hogy én milyen tárgyakkal kapcsolatos varázslatokról halottam, miközben lassan felértünk az emeletre.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Emmaline Darkbloom
Jóslástan tanárnő
avatar

: :

TémanyitásTárgy: Re: Unfortune teller - {Avengaline&Emmaline}   Kedd Aug. 28, 2018 6:22 pm


To: Avengaline Sparkshine
A jövő azoké, akik hisznek álmaik szépségében.


-Hát lényegében a születésem óta, ez ugyanis generációk óta öröklődik a Darkbloom családban. Nagyon kevés az a varázsló família, ahol a boszorkányok rendelkeznek a látás képességével. Magunkon kívül igazából csak a Trelawney-ekről tudom, hogy náluk is előfordult már nem egy alkalommal. Még nagyon kicsi voltam, amikor először elkezdtek gyötörni a látomások, akkor nem igazán tudtam mit kezdeni velük, nem értettem a jelentésüket és szörnyen féltem is tőlük. -válaszoltam meg a feltett kérdését, elvégre nem láttam akadályát, hogy ne oszthatnék meg vele pár információt ezzel kapcsolatban. Utána meséltem neki a nálam lévő könyvekről, amik egytől egyig a tükörmágiáról szóltak. Beavattam abba is, hogy az a fekete mágia egyik ága, mégis lehet jó célokra is használni, mielőtt még azt gondolná Lucretia-ról és rólam, hogy valami elfajzott sötét varázslók vagyunk, akik fenyegetik a diákokat.
-A tükörmágia rendkívül bonyolult és összetett, emellett hihetetlen koncentrációt, kiürített elmét igényel, tehát csak nagyon kevesek alkalmasak rá. A tükrök nagyon különleges tárgyak, főleg, ha varázslatokkal bűvölik meg őket. Olyan dolgokat mutathatnak és kelthetnek életre, amit az ember a legrosszabb rémálmaiban sem tudna elképzelni, ezért nem szeretik bolygatni őket, és ezért is intünk tőle óva mindenkit, hogy ilyen erőkkel játszadozzon. Nem véletlenül nem lehet róla csak úgy olvasmányokat találni, külön engedély kell hozzá a könyvtár zárolt szekcióján belül is. -magyaráztam neki annak kapcsán, mikor említette, hogy még sosem foglalkozott ezzel, és ha jól érti, akkor ne is akarjon. Nem elég azt mondani valakinek, hogy nem szabad, a miérteket is tudnia kell, hogy magától dönthessen úgy, hogy nem is akarja, hogy köze legyen az ilyesmihez.
-Jók az értesüléseid, valóban mindenféle tárgyat el lehet bűvölni. Példának okáért Delacroix professzornak is ilyen táskája van, hogy abban aztán minden elfér, még különféle állatok is. -hoztam fel neki a legkézenfekvőbbet.
-De ugyanilyen tágító bűbájokat ki lehet szórni helyiségekre is, hogy sokkal nagyobbak legyenek, mint amilyennek látszanak. Gyakran sátrakkal művelik. Hasznos kis trükk. -de persze még tengernyi módon lehet tárgyakat megbűvölni, például székeket, háztartási eszközöket, hangszereket. Utóbbit én is előszeretettel használom gitáron, zongorán vagy épp hárfán, mikor amelyikhez kedvem támad.
Közben sikerült felérnünk a hetedikre, ahol rögtön az igazgatói iroda felé vettem az irányt. Hamar elértünk az utunkat álló kőszörnyhöz, ami a toronyba vezető csigalépcsőt rejtette.
-Cikória. -harsogtam a jelszót, mire a kőszörny félreugrott, így Sparkshine-nel együtt léphettem a lépcsőfokra, ami forgó mozdulatokkal vitt minket az iroda bejáratául szolgáló tölgyfaajtóhoz. Gondosan bekopogtam rajta, de válasz az nem érkezett. Fogalmam sem volt róla, hogy Lucretia nincs a helyén. Bizonytalanul nyúltam a kilincs után, ám legnagyobb megdöbbenésemre az ajtó nyitva volt. Így hát beléptem, hogy a könyveket a karmos lábakon álló íróasztalára pakolhassam, hogy majd, ha visszaér, megtalálhassa őket.
-Hát ezzel megvolnánk. -pillantottam a lányra, majd a fejemmel az ajtó felé böktem, hogy akkor akár távozhatnánk is, célba véve a Nagytermet.


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Avengaline Sparkshine
Elsőéves (Hollóhát)
avatar

: :

TémanyitásTárgy: Re: Unfortune teller - {Avengaline&Emmaline}   Szer. Aug. 29, 2018 9:27 am

A tanárnővel a lépcsőn jó beszélgetés alakult ki, azt is megtudtam, hogy kiskora óta megvan neki a látás képessége, ami miatt elég sokszor lehetett rémálma. Ilyenkor kissé szomorú dolog, hogy a kisgyerekek is olyan dolgokat élnek át, amit nem szabadna. Ha belegondolunk, hogy vajon hány olyan eset lehetett amikor megérintett valakit és azonnal rossz érzés fogta el, mint az én esetemben, vagy esetleg még rosszabb valami járta át… Nem cserélnék vele semmi pénzért.

- Elég nehéz lehet főleg 5-6 évesen feldolgozni egy ilyen dolgot, hogy hogyan kellene mégis viszonyulni valakihez, akitől rossz érzése támad az embernek. Lehet én nem bírtam volna.

Már csak emiatt kiérdemli az emberek tiszteletét a tanárnő, arról nem is beszélve, hogy rengeteg diákot tanít itt az iskolában.

Lassan aztán rá kellett jönnöm, hogy nem olyan egyszerű ez az egész dolog. A tükörmágia tiltott dolog, nekünk diákoknak és a tanároknak is, bár úgy néz ki, hogy az Igazgatónő valami olyan dologba csöppent, ami miatt mégis ilyen dolgokhoz kellett nyúlnia.
Azonban nagyon is érdekelne, hogy milyen mágiára lehet képes egy tükör, mert semmiről nem hallottam még. Viszont nem hiszem bölcs dolog lenne rákérdezni.
Így inkább magamba fojtom a gondolatot, amit egy ajkaimra harapással lehet felismerni.

Azonban sok olyan dolgot is elmond nekem, amiről már hallottam. Egy sátor felnagyítása egy bűbájjal nagyon is okos dolognak tűnik.

- Talán még érdemesebb is egy sátrat így nagyítani. Azt mondjuk nem tudom, hogy ez egészen pontosan hogyan működik, mondjuk ha tippelnem kéne, akkor én azt mondanám, hogy egy másik térrel köti össze a dolgot, de mondjuk nem ez az egyetlen megoldás, tekintve, hogy mágiáról van szó

Gondolkodtam leginkább hangosan, hogy a tanárnő értse a gondolat menetemet.
Pár percre rá pedig felértünk és életemben először beléphettem az igazgatóiba. Mondjuk arra nem számítottam, hogy ilyen nagy irodája lenne az Igazgatónőnek, ami miatt tátott szájjal néztem körbe a teremben. Felfedeztem több érdekes dolgot is odabent, például a Süveget az egyik polcon, vagy egy hatalmas képet az előző igazgatóról a rengeteg különféle könyv mellett. Szemben a magaslatnál pedig több dolgot láttam lebegni a semmiben, biztosan úgy hagyta valaki.

Darkbloom tanárnő nem sokra rá letette az asztalra a könyveket, amíg én az ajtóban vártam rá. Nem mertem beljebb menni és fogdosni a dolgokat így csak megvártam amíg jelezték nekem, hogy távozunk.
Nyugodtan léptem ki az ajtón és mentem ki az igazgatóiból. Amikor pedig leértünk társaimmal futottam össze.

-Hé Ave bocs nem vártunk meg az ebéddel kicsit korgott a hasam
Mondta Jack nekem arcátlanul mielőtt realizálta volna, hogy honnan jöttem és kinek a társaságában vagyok
- Ohh ne… mit csináltál már megint? Tanárnő ugye nincs megint nagy bajban Ave?
-Mi dehogy is! -Szóltam rá azonnal, de ő kapásból rávágta:
- A múltkor is ezt mondtad…
Ez igaz, de akkor sem tettem sok mindent, csak későig bent maradtam a könyvtárba, és hát a gondnok elkapott…

gondoltam magamban már elvörösödve...

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Emmaline Darkbloom
Jóslástan tanárnő
avatar

: :

TémanyitásTárgy: Re: Unfortune teller - {Avengaline&Emmaline}   Szer. Aug. 29, 2018 4:23 pm


To: Avengaline Sparkshine
A jövő azoké, akik hisznek álmaik szépségében.


-Sokan nem bírják. Azt gondoltam, hogy én sem fogom, de még mindig itt vagyok. -vontam meg a vállamat. Valóban nehéz volt feldolgozni, arról nem is beszélve, hogy a komplett családom halálát láttam körvonalazódni ezekben a víziókban, hogy aztán a valóságban is megelevenedjenek. Én pedig kénytelen voltam végignézni és erős maradni, pedig szerettem volna én is inkább a halál karjába menekülni és örök békére lelni. De sajnos a kívánságom nem vált valóra, így azt kell kihoznom az életemből, amit csak lehet és a túlélésre játszom. Vagyis... inkább mások túlélésére, hogy ne jussanak a szüleim és a bátyám sorsára, ezért az ő érdekükben kerülök mindenkit, mielőtt még túlságosan is fontossá válnának.
Magamhoz képest meglepően sokat sikerült beszélgetnem Sparkshine-nel, amíg felértünk a toronyba, hogy aztán az igazgatói iroda felé vehessük az irányt. Legnagyobb megdöbbenésemre a helyiség ajtaja nyitva volt, de a gazdája nem volt sehol sem, pedig legjobb tudomásom szerint nem volt órája és nem is lesz az elkövetkezendő időkben, főleg, hogy ebédidő van. Ha a nagyterembe ment volna, biztosan bezárkózik. Persze elképzelhető volt, hogy hirtelen elrohant valahová, vagy épp eszébe jutott valami és a szobájában kutakodik, de oda azért már nem akartam bekopogtatni, elvégre nem volt annyira fontos, hogy beszéljek is vele. Azt kérte, hogy keressek meg bizonyos könyveket, majd adjam át őket neki, ennek pedig végül is azzal is eleget teszek, ha csak szimplán az asztalán hagyom őket. Miután végeztem ezzel a részletekbe menő eszmefuttatással, visszatértem az ajtóban ácsorgó lányhoz, jelezve neki, hogy itt végeztünk is, indulhatunk lefelé. Azért reméltem, hogy pár szót válthatok Lucretiával, de ezek a számításaim nem igazán jöttek be.
Épp csak sikerült kilépnünk a kőszörny mögül, amikor rögtön pár hollóhátas elsőévesbe botlottunk. Először az ebédről magyaráztak, majd hirtelen azon kaptam magam, hogy nekem szegezték a kérdést, miszerint Avengaline bajban van-e.
-Se nagy bajban, se kicsiben... -feleltem szárazon.
-Nekem segített. -fűztem még hozzá ennyit, majd finoman a lány vállára raktam a kezemet, jelezve, hogy induljunk tovább, ha még azt akarjuk, hogy nekünk is jusson valami ehető.
-Milyen bajba keveredtél a múltkor? -tettem fel a kérdést, mikor távolabb értünk a társaitól, célozva arra, amit a fiú mondott neki, hogy "mit csinált már megint".


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Avengaline Sparkshine
Elsőéves (Hollóhát)
avatar

: :

TémanyitásTárgy: Re: Unfortune teller - {Avengaline&Emmaline}   Csüt. Aug. 30, 2018 10:53 am

Úgy tűnt nekem mintha nem zavarná a dolog, pedig elég sokszor pont ez az árulkodó jele annak, hogy valami nincs rendjén.

Ugyanakkor tisztában vagyok azzal is, hogy nincs hozzá közöm, így nem is akarom feszegetni a témát tovább. Minden esetre rosszul esik, ha tudom, hogy valaki sokat szenvedett. Ilyenkor akaratlanul is sajnálom az embereket, persze ezt igyekszem nem kimutatni, hiszen páran rosszul veszi az ilyen gesztusokat.

Beérve az Igazgatói irodába, majd az ott tett gyors látogatásunk alatt igyekeztem nem sokat beszélni, ugyanis valamiért nyomasztott, hogy hivatlanul bejöttem. Lehet nem venné jó néven Coliander Igazgatónő, ha tudná, hogy itt vagyok, még akkor sem, ha a tanárnő engedett be.

Miután kiértünk pedig egy kellemetlen pillanatban volt részem…

A társaim elég nyilvánosan elkezdtek kekeckedni velem, bár ennek szerencsére hamar vége lett, hiszen a tanárnő gyors és tiszta válaszokat adott… A többiek érezve a helyzetet, hamar elmentek onnan, illedelmes elköszönés után. Aztán pedig mi is elindultunk ahogyan a vállamra tette a kezét, és egy kérdést is kaptam tőle, ami igencsak kellemetlenül érintett, hiszen az eddigi vörös arcom még vörösebb lett és még forrónak is éreztem, de innen már nem menekülök…


- Hát, őszinten megvallva elég kellemetlen eset… Lementem a könyvtárba és pár barátommal könyveket olvasgattunk, sajnos viszont nem vettük észre, hogy már fekvés ideje volt. A gondnok pedig ránk övültött és kergetni kezdett a könyvtáron keresztül minket, de szerencsére nem kapott el. Pedig csak bájitaltanról akartunk olvasni egy kicsit.
Remélem ezért nem kapok büntetést tőle, hiszen már annyira régen volt és meg is lett beszélve másnap…
-Igazából az Igazgatóhelyettes kapott el minket másnap miatta, de azóta nem volt ilyen! Tényleg!

Próbáltam mentegetőzni mielőtt még megint pontlevonást kapnánk miatta, holott meg lett már oldva az ügy.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Emmaline Darkbloom
Jóslástan tanárnő
avatar

: :

TémanyitásTárgy: Re: Unfortune teller - {Avengaline&Emmaline}   Pént. Aug. 31, 2018 4:46 pm


To: Avengaline Sparkshine
A jövő azoké, akik hisznek álmaik szépségében.


Amikor kiléptünk az irodából, sikerült belefutnunk Sparkshine néhány hollóhátas társába, akik aggodalmaskodni kezdtek, hogy talán a kis társuk bajba került és majd megint büntetést fog kapni. Ahhoz azért elég nagy kihágást kell tenni, hogy valaki az igazgatói irodában végezze, hisz először a házvezető vagy épp az ügyeletes tanárok az illetékesek. Megnyugtattam őket, hogy semmi ilyesmiről nincs szó, így nyugodtan spóroljanak a rosszindulatú fröcsögéssel. Rávágtam, hogy Avengaline nekem segített, majd mentünk is tovább, nem pazarolva rájuk több energiát. Ma így is sok túl sokat szántam beszélgetésre, pedig egyáltalán nem jellemző rám ez a fajta közvetlenség, se a diákokkal, se a kollégákkal szemben. Lucretia az egyetlen kivétel, de őt nem lehet nem imádni.
Amikor távolabb értünka  társaitól, arról kezdtem el faggatni a lányt, hogy a múltkor miféle bajba keveredett, amit a többiek is emlegettek. Elmondta, hogy elég kellemetlen esetről van szó. Páran a könyvtárban olvasgattak, és takarodó után is ott maradtak. Frics pedig kergetni kezdte őket, de nem kapták el őket. Akkor. Másnap McGalagony tett rendet, de azóta nem fordult elő ilyesmi.
-Ez legyen a legkisebb gond. -vontam meg a vállamat.
-Annak idején én is szerettem a könyvtárban tölteni az időmet, mindig érdekeltek az ottani könyvek, és szívesebben olvastam ott, mint a klubhelyiségben. Nem egyszer visszalopóztam zárás után is. -sok tanár hajlamos megfeledkezni róla, hogy valaha ő is diák volt, persze ettől még a szabályokat be kell tartani.
-Na ne érts félre, ezzel nem arra akarlak buzdítani, hogy szegd meg a szabályokat, a házirend igenis szentírás kell, hogy legyen. De van különbség eközött és a szemtelenség között. -ezzel lényegében nem ártottak senkinek sem.
-De a szabályok tényleg a diákok érdekeit szolgálják. A kastély telis-tele van kísértetekkel és mindenféle rejtéllyel, éjszaka ki tudja, hogy kivel mi történne, ha egyedül kóborol a sötét folyosókon. Nem véletlenül ügyelnek a tanárok és a prefektusok is párosával, kivéve persze egy-két különcöt. -mert hát ugye mindig csak hangoztatjuk, hogy mit nem szabad, de a miértekre nem tér ki senki, enélkül pedig csak üres fecsegésnek tűnik az egész.


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Avengaline Sparkshine
Elsőéves (Hollóhát)
avatar

: :

TémanyitásTárgy: Re: Unfortune teller - {Avengaline&Emmaline}   Hétf. Szept. 03, 2018 9:41 am

Valahol mélyen rettegtem attól, hogy amiatt, hogy bent voltunk későig a könyvtárban, el fog ítélni engem és eddigi sok más tanárhoz hasonlóan ő is megutál engem. Sajnos egyre több olyan tanár volt a listán, akik valamiért nem kedveltek engem… Piton, Delacroix és Hewitt tanárnő is… én pedig mivel sok mindent nem tudok már tenni az ügyben próbálok egyre jobban inkább kimaradni abból, hogy tanárokkal ismerkedjek. A mostani annyiból más eset, hogy igazából most egymásba futottunk. Viszont eddig legalább nem tettem semmi olyat ami miatt elítélne és ennek nagyon örülök.

Elmeséli nekem, hogy anno, amikor diák volt ő is, akkor bementek a könyvtárba és ők is néha túl sokáig voltak odabent és Frics pedig őket is valószínűleg elkapta. Nem akartam illetlenül a szavába vágni a tanárnőnek, de azért egy kis mosolyt csalt az arcomra.


- Nem hittem volna, hogy mások is jártak már így, mi is tulajdonképpen véletlenül ragadtunk ott, a srácok sakkoztak és pedig olvasgattam, nem figyeltünk az órára… De azt hiszem jobb lenne, ha erre figyelnénk, nem akarok szellemekkel találkozni a folyósón, vagy ami rosszabb Prefektusokkal. Első este volt velem, hogy eltévedtem vacsora után szerencsére segítettek, nem pedig rögtön valami rosszabb történt, azóta szerencsére már ismerem a járást és nem tévedek el az épületben… De nem tudom kiverni a fejemből a sok talán alaptalan történetet a kegyetlen Prefektusokról…

Bármennyire is irreális történetnek hangzik, legutóbb azt hallottam, hogy az egyik prefektus úgy 5-10 évvel ezelőtt az egyik későig kint maradót varázslattal lökdöste a klubhelységig vissza. Ami nem hiszem kellemes dolog lehetett…

- Öhm látott már maga ilyen kísértetet?

Tettem fel a kérdést mielőtt odaértünk volna a Nagyterembe és mielőtt még belépnék azért tudni akarom, hogy látott-e már ilyeneket. Én még szerencsére nem halottam róluk sokat, persze a nyilvánvaló nem rossz akaróakon kívül, és nem is láttam rosszakat, de nem most akarom elkezdeni, elég veszélyesnek hangzik, végül is nem véletlen kísértet a nevük… Ettől mondjuk érdekelhet, milyen egy.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Emmaline Darkbloom
Jóslástan tanárnő
avatar

: :

TémanyitásTárgy: Re: Unfortune teller - {Avengaline&Emmaline}   Kedd Szept. 04, 2018 4:33 pm


To: Avengaline Sparkshine
A jövő azoké, akik hisznek álmaik szépségében.


-Rengetegen megszegték már a házirendet, szóval nem ti lennétek az egyetlenek, és ti legalább valóban nem szándékosan tettétek. Akik kész akarva nem képesek megfelelni a szabályoknak, azok valahol meg is érdemlik, hogy elkapják őket és büntetést kapjanak. -fejtettem ki a véleményemet ezzel kapcsolatban.
-Persze akadnak indokolatlanul cifra büntetések is, hallottam már érdekes dolgokról, amiket jobb, ha nem harcol ki magának az ember, így jobban megéri jónak lenni, mint az éjszakákat vagy a szabad pillanatokat büntetésben tölteni. -pillantottam rá.
-Állítólag még nagyon régen engedélyezve volt, hogy a diákokat a csuklójuknál vagy a bokájuknál fogva fellógathassák, esetleg korbácsolással büntethessék őket. Szerintem viszont az erőszak nem old meg semmit, sőt, talán még több dühöt és dacot szül. -gondolkodtam el ezen.
-Mostanság persze a roxforti büntetések nem foglalják magukba a fizikai bántalmazást. A büntetések az elkövetett kihágás mértékével változnak. Néhány esetben csupán levonnak néhány pontot a szabályszegő házától. Komolyabb esetekben már biztos a büntetőmunka. A tanárok kedvükre válogathatnak a büntetések közül, melyek közt akadhatnak egyenesen veszélyesek is. Ha egy tanuló nem hajlandó elvégezni a rá szabott feladatot, akár ki is csaphatják. A tanárok szabadon választhatják ki a büntetést, és akad olyan, aki előszeretettel él ezzel a joggal, hogy megkeserítse a szabályszegők életét. Én nem vagyok ehhez elég kreatív. -vontam meg a vállamat. Szerintem ha az éjszakai ügyelet során lefülelnék valakit, segítséget kellene kérnem, hogy mivel büntessem az illetőt. Ez nem az én műfajom.
-A felsőbb éves társaid, a végzős prefektusok biztosan tudnának mesélni, hogy miket hallottak. -tettem hozzá.
-Azt pedig nem kell elhinni, hogy minden prefektus igazságtalan, persze akadnak, de nem kell elhinni ezeket a rémtörténeteket. Szeretik riogatni az elsősöket. -igyekeztem eloszlatni a félelmeit ezzel kapcsolatban.
-Mindenki látott már kísértetet, és akadnak szellemek is. A kísértetek olyan varázslók vagy boszorkányok szellemei, akik haláluk után nem tudtak „továbblépni”, vagy azért, mert féltek a haláltól, vagy mert még küldetésük volt ebben a világban. Ilyen Félig Fej Nélküli Nick, a Pufók Fráter, a Szürke Hölgy és a Véres Báró. És persze ott van még Hisztis Myrtle is, nem tudom, hogy vele találkoztál-e. Rajtuk kívül más kísértetekről, főleg rosszindulatúakról nem tudok. Aki miatt nem árt óvatosnak lenni, az inkább Hóborc, veszélyes és erőszakos tud lenni, emellett idegesítő is. De ő nem kísértet, hanem kopogószellem. Az a különbség, hogy ő soha nem volt élő ember. -magyaráztam neki kicsit talán részletesebben a kelleténél, majd amint befejeztem a mondandómat, a Nagyterem ajtajára pillantottam, amit aztán ki is nyitottam magunk előtt, hogy Avengaline befelé vehesse az irányt a társai asztalához, elvégre mégsem rángathattam őt oda a tanári asztalhoz, az nagyon furcsán vette volna ki magát és egyébként sem őrködhetek felette lefekvésig.

[Köszönöm a játékot neked, nagyon-nagyon élveztem! <3 ]


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Avengaline Sparkshine
Elsőéves (Hollóhát)
avatar

: :

TémanyitásTárgy: Re: Unfortune teller - {Avengaline&Emmaline}   Hétf. Szept. 10, 2018 7:35 am

Csak csendesen hallgattam a tanárnő okfejtését a büntetéseket illetően, mivel én még olyan szemszögből láttam a dolgot, hogy én inkább az összeset eltörölném. Amikor pedig elmondta, hogy régen még fel is lógatták a rosszakat nagyot pillantva fordultam felé, hogy mégis MIII?
-Ez komoly? Azért durván hangzik a dolog… - és nem is lepődnék meg rajta, ha emiatt pedig sokkal kevesebb szabályszegés lett volna.

A tanárnő pedig könnyedséggel sorolta nekem a különféle dolgokat a büntetésekről. Csak figyelni tudtam és hallgatni, ugyanakkor minden szavát egyenesen a fejembe véstem, azt gondolva közben, hogy Soha többet nem szegem meg a szabályzatot és bár ez így könnyű gondolat volt, mégis amit elmondott nekem könnyedén és tényszerűen, jobban megfogott, mint amit más tanárok szoktak nekem fejmosásszerűen elmondani.


-Talán nem lenne a legjobb ötlet őket kérdezni, mert pont ők mesélik a legdurvább gondolatokat… Aztán meg álmatlan éjszaka vár rám.

Nem sokra rá tértünk ki az éjjeli szellemekre. Elmondta nekem, hogy miért jönnek létre tulajdonképpen ezek a lények, amit kissé fájdalmasnak és szomorúnak találtam, ha jobban belegondolok nem is akarom meglátni azokat a veszélyes állatokat az Erdőben mellettünk, mertha valami rosszul sülne el még a végén én is itt keringenék ebben az iskolában amíg világ a világ.

-Szóval ők négyen akik a vacsora során is fent szoktak keringeni a fejünk felett…- Tettem hozzá csendesebben mielőtt az ajtóhoz értünk volna. Közben pedig azon kezdtem gondolkodni ki lehet akit az utolsónak említett.

Ahogyan kinyílt az ajtó, rögtön tudtam, hogy sajnos el kell válnia az utjainknak. Halkan jegyzem meg, hogy jó lett volna a tanári asztaltól nézni a tömegre.

De lényeg ami lényeg, hogy lassan beléptem a hatalmas ajtón és mielőtt még a házam asztalához mentem volna megfordultam és
Köszönöm, hogy eddig elkísért! mondat hagyta el a számat, miközben mosolyogtam és sietve mentem le az asztalhoz.

Ahogy oda értem realizáltam, hogy az ételek nagyrésze már elfogyott, nekem pedig maradt a brokkoli és kelbimbó… De legalább abból sok.


//Köszönöm a játékot, nagyon élveztem én is! <3//
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Unfortune teller - {Avengaline&Emmaline}   

Vissza az elejére Go down
 
Unfortune teller - {Avengaline&Emmaline}
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Avada Kedavra :: Tekergők Térképe :: Roxfort :: V. emelet :: Folyosó-
Ugrás: