Harry Potter Frpg
 
HomeKeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 még több hűhó

Go down 
SzerzőÜzenet
Ginny Weasley
Hatodéves (Griffendél)
avatar

: :


TémanyitásTárgy: még több hűhó   Csüt. Aug. 23, 2018 10:31 pmBár a velem szemben álló székre nem függesztettem névtáblát, Luna kivételével mindenki messzire elkerülte, mintha foglalt lenne, vagy nem is tudom - azután megérkezett a szőke hollóhátas lány, elmaradhatatlan rezgő retkeivel a fülében, és olyan természetességgel kezdett csacsogni a nyári kalandjairól az apjával, mintha csak egy szokványos augusztusi acsarkaszemlén vettek volna részt, és nem azon a bizonyoson, a második varázslóháború után, aminek már most bérelt helye van a mágiatöri anyagában. Na, és veletek mi volt? Ron és Hermione végre bevallották egymásnak, amit éreznek?, Luna ezt a kérdést olyan természetességgel teszi fel, mint amilyennel valószínűleg az egész életét éli, bele sem gondolva, mennyi fejfájástól kíméli meg magát, vagy éppen engem.

- Nem tudom - vállat vonok, Hermione és Ron különösen bonyolítják az életüket, és a nyáron hiába bátorítottam a lányt, nem vettem észre, hogy számottevő tisztázáson estek volna át. Bár nem mindünknek szorul be az agyába ennyire ez az öntsünk tiszta vizet a pohárba dolog, azért már évek óta drukkoltunk nekik, ezek szerint Lunával együtt, hogy sikerüljön. Kedvelem Ront, elég vicces, de néha nagyon gonosz tud lenni. Hermione pedig kedves, de néha az az érzésem, hogy nem lát tovább az orránál. Luna egy sokat látott szakértő arckifejezésével jelenti ezt ki, én pedig elfojtom a nevetésemet, tökéletes elemzése a helyzetnek - egészen addig sikerül nagyjából komoly arcot vágnom, míg be nem jelenti, hogy amúgy éppen Flitwick órájára keres egy könyvet, és ahogy a rezgő retkekkel elvitorlázik az asztalomtól, somolyogva én is visszahajolok az átváltoztatástan beadandó fölé.

Elképesztő, egyébként, ami már most, a tanév elején megy. McGalagony ötven centis házi dolgozatot kért az embertranszformáció lépéseiről, és Piton is irat, aki nyilván azért kér másfél métert az ellenmérgek komponenseiről, mert ismét elvették tőle az SVK-t. Szegény, szipszip, szinte sajnálom. Éppen a harmadik töltelékszóval fűzöm hosszabbra az első beadandót, mikor megnyikordul a másik szék, felpillantok, és elvigyorodok.
- Mi történt? Hermione rád parancsolt, hogy ha nem kezdesz hozzá a pótláshoz, akkor nem enged többé másolni a dolgozataiból? - kérdezek rá kajánul, más magyarázatot ugyanis nehezen tudok elképzelni arra, hogy Harry Potter, a világunk megmentője, már a tanévnek ebben a korai szakaszában könyvtárazzon. Megfordul a fejemben, hogy talán szóvá teszem, a legutóbbi vereség után inkább a pályán kéne ráhajtania az izomlázra, de semmi ilyesmit nem mondok. Egyelőre.Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Harry Potter
Hetedéves (Griffendél)
avatar

: :

TémanyitásTárgy: Re: még több hűhó   Pént. Aug. 24, 2018 6:49 pmA legnagyobb rémálmom vált valóra azzal, hogy szégyen szemre az utolsó évre könyvtárba járó lettem. Többet fordultam meg itt akkor, amikor nem tanulásról vagy házi feladatról volt szó, hanem valami máson törtük a fejünket Ronnal és Hermione-val. Visszagondolni is durva, hogy milyen régen volt, amikor Nicolas Flamel kilétéről és a bölcsek köve után kutakodtunk, vagy azon ügyködtünk, hogy lehetne százfűlé főzetet készíteni, hogy megtudjuk Malfoy volt-e Mardekár utódja. A Titkok kamrája utáni kutatás sokkal izgalmasabb volt, mint mágiatörténetre beadandót körmölni. A zárolt szekció könyveit pedig sokkal többet taperoltam éjszakánként a láthatatlanná tévő köpeny alatt, mint nyitvatartási időben a számunkra is elérhető darabokat. Ám most egészen más dolgok vezéreltek, méghozzá a bájitaltan és az átváltoztatástan beadandó, a két rémálmom. Az SVK-t imádom, és bár Hewitt-ról keringenek furcsa dolgok, mégis nagyon jó tanár. Ellenben Piton és McGalagony órái nem igazán tartoznak a kedvenceim közé.
Magamhoz vettem egy halom könyvet, amikből a tökéletes tudást reméltem, majd elindultam, hogy keressek egy szabad asztalt. Egészen addig ez is volt a terv, amíg meg nem pillantottam a vörös hajzuhatagot. Ginny. A puszta látványától is hatalmasat dobbant a szívem és nem volt kérdés, hogy az ő társaságában kívánom eltölteni a további időmet, így villám gyorsan le is huppantam hozzá.
-Nem... nem... kivételesen magamtól jöttem. -jegyeztem meg csendesen a tarkómat vakarva, mintha a világ legszörnyűbb és legszégyelnivalóbb titkát osztottam volna meg vele.
-Az az igazság, hogy ha tényleg vinni akarom valamire, meg kell nyomnom ezt az utolsó évet a RAVASZ vizsgák miatt. Arról nem beszélve, hogy az élet volt annyira kegyetlen, hogy megint Piton a bájitaltan tanárunk és nem Lumpsluck. Ő pedig biztos nem fog jó jegyet adni azért, mert szimpatizál velem. Sőt! Ha ilyen alapon kellene dönteni, háromszor buknék meg egyszerre. -sóhajtottam lemondóan, majd egy hatalmas puffanás kíséretében az asztalra ejtettem a könyveket, amikből szinte valódi porfelhő kezdett el gomolyogni.
-De ahogy elnézem, nálatok sem jobb a helyzet. -böktem a fejemmel az előtte heverő pergamen felé.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ginny Weasley
Hatodéves (Griffendél)
avatar

: :


TémanyitásTárgy: Re: még több hűhó   Hétf. Aug. 27, 2018 11:53 amJobb lábammal kicsit meglököm a széket Harry felé, de valószínűleg erre a jelzésre sincs szüksége, hiszen a következő pillanatban már le is telepszik elém, én pedig ismét összegömbölyödöm a saját székemen, a lábaimat magam alá húzva, mert amíg Cvikker nem látja ezt az égbekiáltó szemtelenséget, egyikünknek se fog fájni. Térdeimet az asztal lapjához támasztva hallgatom Harry szavait, és valahol egészen bámulatosnak tűnik, hogy az elmúlt év tekintetében még mindig érdekelnek minket olyan dolgok, mint a RAVASZ-ok - olyan üdítően normálisnak tűnik minden, olyan üdítően hétköznapinak érzem magunkat is. Bár hiányzik a kaland, az adrenalin, amit a lépcsőn felfelé rohanva éreztem, mikor Neville-lel és Lunával elindultunk ellopni Griffendél kardját. Hogy nem jártunk sikerrel, az sem számított különösebben.

- De legalább nem Piton oktatja az SVK-t. Hewitt egész normálisnak tűnik, mondjuk, nekem semmi sem múlik rajta, nem én leszek a minisztérium aurorkülönítményének üdvöskéje - kacsintok Harryre, igazán büszke vagyok rá, amiért nem csupán van célja, de kész is küzdeni érte. A második lépéssel nekem se lenne problémám, de ott az első, az áhított cél, ami egyelőre nem igazán akar előbújni a ködből. A farmerem térdén dörzsölgetem az egyik kikopott foltot, hogy ne kelljen felnéznem még egy darabig.

Azután a pergamenre terelődik a szó, és megkönnyebbülök, mert a tanárok versengve szapulása még mindig biztonságosabb téma, mint bármi, amit ebben a percben felhozhatnék. - Ha nem ti meséltétek volna, hogy McGalagony kisebb sérülésekkel megúszta azt a kábító átkos, hátba támadós műsort Varangypofa idejében, akkor most biztosan gyanakodnék, hogy megzápult az agya - heveskedek, persze, nem gondolom komolyan, a házvezetőnket a részemről is mindig messzemenő tisztelet övezte. - Ötven centit kell írnunk neki az embertranszformációról, mikor még mindig az a legnagyobb teljesítményem az óráján, hogy mindkét szemöldökömet lilára színeztem. A másik meg Pitonnak lesz, másfél méter az ellenmérgekről - bökök a fejemmel kis mordulás kíséretében a tőlem jobbra heverő pergamen felé, amit okosan elválastottam a témába vágó könyvek halmával. - Igazából semmi értelme. Tavaly Lumpsluck megengedte, hogy a várakozáson felülimmel elkezdjem nála bájitaltanból a RAVASZ-t, de már akkor se tudtam, miért csinálom. Úgy voltam vele, hogy a háborúban hülyeség a jövőmet tervezgetni, másrészt meg, ha mégis túléljük, akkor addigra majd biztos tudni fogom, mit csináljak. Hát ez nem jött össze. - Vállat vonok, mintha nem számítana.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Harry Potter
Hetedéves (Griffendél)
avatar

: :

TémanyitásTárgy: Re: még több hűhó   Hétf. Aug. 27, 2018 9:14 pmBeavattam Ginnyt a szégyenteljes igazságba, hogy nem Hermione unszolására fanyalodtam a könyvtárra. Nem titkolt terveim között szerepelt, hogy auror akartam lenni, és ez azóta sem változott. Azonban ehhez előbb még át kell verekednem magam az idei RAVASZ vizsgákon, ami nem lesz olyan könnyű feladat, főleg, hogy Piton visszatért a bájitaltan oktatáshoz Lumpsluck helyett, így aligha fogok szimpátia alapján jobb jegyet kapni, hogy megvalósíthassam az álmaimat. Naaaa mindegy. Ez van és nem tudok változtatni rajta. Kivéve persze, ha az éjszakákba nyúló magolás mellett döntök, de magamat ismerve úgyis csak bealudnék a könyvkupac felett.
Csak hümmögve bólogattam a sovány vigasz hallatán, hogy legalább az SVK-t nem Piton tartja, mert akkor meg épp abból a tárgyból kapnék vállalhatatlan jegyet, amit szeretek és tudok is. Abban is egyetértettem vele, hogy Hewitt egész normális tanár és legalább érti is, amiről beszél. Csak felvont szemöldökkel néztem rá, mikor kijelentette, hogy neki végül is az SVK úgysem számít annyira, elvégre nem akar az aurorkülönítmény üdvöskéje lenni. Pedig biztosan jól állna neki, elvégre nem kicsit alakított a DS-ben sem, úgy állták a sarat a kastélyban, ahogy senki más nem lett volna képes, de nem akartam firtatni ezt a dolgot, mert pont nem úgy tűnt, mint akinek ez a kedvenc témája. Így hát kénytelen voltam egy szánalmas megállapítást tenni, hogy náluk sem jobb a helyzet beadandók és egyebek terén. Fintorogva hallgattam a rémségek záporát, hogy ötven centit kell írniuk McGalagonynak, Piton másfél méteréről már nem is beszélve. Szerintem ezzel fogok álmodni is, és még az is előfordulhat, hogy sírva könyörgök majd Voldemort után.
-Teljesen elment az eszük. -állapítottam meg a fejemet rázva, majd figyelmesen hallgattam a beszámolóját arról, hogy értelmetlennek tartja a bájitaltan RAVASZ-t, mert nem tudja, hogy miért csinálja, azt sem, hogy egyáltalán szüksége lesz-e rá. A háború alatt nem tervezgette a jövőjét, most viszont, hogy túl vagyunk rajta, fogalma sincs, hogy mihez kezdjen.
-De egyáltalán mihez lenne kedved? Okos vagy és tehetséges, Ginny, igazából bármi lehetne belőled. És becsszó, hogy minden elfogultság nélkül állítom! -tettem az egyik kezemet a szívemre, a másikat pedig felemeltem, mint aki esküt kíván tenni.
-Bátor vagy, sok kiváló átkot tudsz, ráadásul nagyon is hatékonyan. Belőled is remek auror válna. -én legalábbis mindig azzal nyugtatom magam, ha a mindig ügyetlenkedő Tonks-nak is sikerült, akkor talán nekem is menni fog.
-Vagy... akár a kviddiccsel is kezdhetnél valamit, mert abban is páratlan vagy. -szögeztem le egy széles vigyor kíséretében.
-És elhiheted, ha a kapitány úr mondja. -tettem hozzá még mindig mosolyogva.
-Bár ez a te döntésed kell, hogy legyen, de a szüleid mit mondanak? -tettem fel neki a kérdést, remélve, hogy nem vagyok túl kíváncsi és tapintatlan, tolakodó pedig végképp nem akarok lenni épp vele.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ginny Weasley
Hatodéves (Griffendél)
avatar

: :


TémanyitásTárgy: Re: még több hűhó   Kedd Aug. 28, 2018 12:43 pmHarry dicsérő szavai készületlenül érnek, így csak vállat vonok, bár a gyomromban felbuzgó örömbuborék még sokáig melegíti minden tagomat. Erős túlzásnak érzem az okos jelzőt magamra húzni, pláne Hermione végtelen tudásának ismeretében, de az aurori pálya felvillanása egy pillanatra még engem is izgalomba hoz - elgondolkodva kibámulok a legközelebb eső, hatalmas ablakon, a kastély fölötti eget éppen karmazsinvörösre festi a lemenő nap fénye, és most először valóban megrágom magamban ezt a gondolatot. Oké, apa nekem is számtalanszor elmondta, hogy az aurorok afféle elit csapat, akik közé csak a legjobbak kerülhetnek be - márpedig, ha így van, és miért ne lenne így, nem tudom, mi keresnivalóm lenne ezen a pályán. Harryre mosolygok, ő nyilván megértené, ha elmondanám neki, mennyire hiányzik a DS, és még inkább azt, hogy mennyire hiányoznak a kalandok, amiket a halál torkában átéltünk tavaly. Borzalmas dolgokon mentünk keresztül, ez tagadhatatlan, de valahol mindannyian élveztük a helyzetet, akik bevettük magunkat gerillaharcosokként a Szükség Szobájába, mikor a rezsim nyomása már kibírhatatlan volt.

- Kedves, hogy ezt mondod, de... - eltöprengve ismét hallgatásba merülök, a pennám hegyével apró tintafoltokat pöttyözök az előttem fekvő pergamenre, nem tudom, mennyire legyek őszinte Harryvel, mikor annak idején, McGalagony irodájában ülve is csak a vállamat tudtam vonogatni, mikor a jövőbeni terveimről érdeklődött pályaválasztási-tanácsadás címén. Halkan felnevetek a kapitány úr véleményét hallva a kviddicset illető képességeimről. Nem szeretném álszerénységgel húzni az agyát. - Áh, anyáék hallani se akarnak a kviddicsről, és valahol értem is őket. Azt mondják, tíz-tizenöt éven belül minden játékos kiöregszik, és nem tudhatom, mi lesz velem utána. Vagy megsérülök már korábban, és búcsút mondhatok a terveimnek. - Vállat vonok, anya mindig is sokkal jobban féltett, mint amennyire ez indokolt volt, és az utóbbi időben még jobban aggódik, ami érthető is Fred után, de azért néha szívesen lerázám magamról ezeket a kezeket.

Felsóhajtok, visszafordulok a pergamen felé, majd a pálcámat rászegezve elmotyogom a varázsigét, Tergeo, és a pergamenről minden tintapötty felszívódik. - Menő lenne aurornak lenni, de a nyomodba se érek, Harry. Ezt te is tudod. Ráadásul, ha így folytatom, Piton úgyis kitesz a ravaszos csoportból - biztos azt gondolja, hogy Lumpsluck csak a Lump klubos hülyeség miatt vett be anno. Nincs kedvem könyörögni neki azok után, amit tett. Meg amúgy sincs. Elég nagy seggfej - teszem hozzá, mintha hosszú évek igazságszolgáltatását sűríteném bele ebbe az utolsó szóba. Tudom, Harrynek nem kell bemutatni Pitont, mégse érzem úgy, hogy a rémdenevér tisztázta volna magát.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Harry Potter
Hetedéves (Griffendél)
avatar

: :

TémanyitásTárgy: Re: még több hűhó   Szer. Aug. 29, 2018 12:28 pmMikor Hagrid felbukkant azzal, hogy varázsló vagyok, az egész életemet végigkísérte a bizonytalanság és valahol a tudatlanság is. Nem ismertem ennek a világnak a szokásait, a híres alakjait, előtte még a Roxfortról sem hallottam soha, sőt! Azt sem tudtam, hogy varázslók léteznek egyáltalán, most pedig már muglizom a varázstalanokat. Mindig irigyeltem azokat, akik már alapból ebben a közegben nőhettek fel és nálam sokkal jobban eligazodtak mindenben. Csak sodródtam az árral, és a legtöbb dolgot Rontól tanultam meg annak idején. Akkor azt sem tudtam, mi fán terem az a kviddics, azóta viszont az a kedvenc elfoglaltságom, ami miatt minden évben nagyon vártam a tanévet.
Most viszont talán életemben először fordult elő, hogy nekem, a Privet Drive-on, a legmuglibb családnál nevelkedett Harry Potter-nek konkrét, határozott elképzelésem volt a jövőmmel kapcsolatban, míg Ginny bizonytalan volt ezzel kapcsolatban. Pedig hát ha valaki, szerintem ő is bőven válogathatna a különféle szakmák közül, mindenhez lenne tehetsége. Biztosan egy kicsit elfogult vagyok vele kapcsolatban, de ha nem lennék, akkor is ezt gondolnám. Kiváló auror lenne, és kviddics játékosnak sem utolsó, így bármelyik vonalon elindulhatna. Minisztériumi munkát nem szívesen javasolnék neki, mert szerintem az nagyon unalmas és nem olyasvalakinek való, mint ő, aki nem tud megmaradni a fenekén.
Elárulta, hogy a szülei, főként gondolom Mrs Weasley hallani sem akar(nak) erről. Kénytelen voltam kelletlenül bólogatni, mivel igazuk van abban, hogy nehéz komoly sikereket elérni, hamar ki lehet öregedni egy-egy nagyobb csapatból, a sérülésekről nem is beszélve. Krum is sokszor úgy jár, mint egy hetven éves, ezt pedig nem kívánhattam a számomra legfontosabb személynek. Semmi okosság nem jutott az eszembe, ami miatt érdemes lett volna kinyitni a számat, így csendben hallgattam, ahogy az aurorságról beszélt. Tiltakozva meregettem a szemeimet, mikor közölte, hogy a nyomomba sem ér. Szerintem ez hülyeség! Mikor Piton órájáról beszélt és arról, hogy egy jó nagy seggfej, magamat sem értve, de úgy éreztem, hogy kivételesen a védelmére kell kelnem.
-Nem akarom elkiabálni, de talán nem annyira, mint régen. Kölcsönadtam neki a Tekergők Térképét, és egy szó nélkül visszaadta, pedig féltem, hogy felgyújtja vagy ilyesmi. Engem például hála az égnek levegőnek néz az óráin, és nem ad igazságtalanul rossz jegyeket, pedig bődületesen rossz tudok lenni bájitaltanból. Egyszerűen nem érdekel az az óra. Én jobb szeretek pálcával hadonászni. -magyaráztam neki valamiféle megnyugtatásnak szánva. Piton meg egyébként sem értem, mit van úgy oda a bájitalos hülyeségei miatt, holott ő is inkább SVK-t tanítana legszívesebben, az meg pont a kotyvasztás ellentéte. Bár abból a szempontból tényleg elmehet a francba, hogy nem mondott semmit Mrs Norris-szal kapcsolatban. Akármit kérdezek, állandóan tart egy fél perces néma megemlékezést, majd elsétál. Feladhatta volna már ezt a borzalmasan rossz szokását legalább erre az egyetlen tanévre.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ginny Weasley
Hatodéves (Griffendél)
avatar

: :


TémanyitásTárgy: Re: még több hűhó   Szer. Aug. 29, 2018 3:38 pmMegütközött pillantást vetek Harryre, mikor kijelenti, hogy talán Piton már nem is akkora gyökér, mint régen. Ezt erősen kétlem, ellenkezni akarnék, de a vártnál is jobban letaglóz a puszta tény, ahogy Harry Potter, aki mindig is érthető módon ki volt akadva Perselus Pitonra, most a védelmébe veszi az utóbbit. A mélységes döbbenet valószínűleg a fejemre van írva, miközben lassan elkezdek hintázni a széken, reménykedve, hogy Cvikker mostanában nem kanyarodik majd erre a szokásos könyvtár-sétája alkalmával. - Na várj, komolyan odaadtad neki a térképet? - hördülök fel, nagyjából úgy, mintha az előző percekben teljesen süket lettem volna bármilyen információra. - És visszaadta?!

Nem tudom, mit nehezebb megemészteni ebből az egészből, de azért igyekszem Harry véleményét tiszteletben tartani. A háború mindannyiunk életét megváltoztatta, és nyilván őrá volt a legnagyobb hatással, hiszen ő volt az, a kezdetektől fogva, aki ellen a legélesebb pengét fenték. - Hát, akkor úgy látszik, valaki túl sok névtelen levelet kapott - vonok vállat egy nagyvonalú mosollyal, arra utalva, hogy sokáig Piton sem bírhatta ki, hogy a népszerűségi rátája ilyen meredeken száguld a föld középpontja felé. - Ha így folytatja, megkérem anyáékat, hogy hívjuk meg karácsonyozni, tök jól mutatna azzal a színváltós szerpentinnel meg anya méhecskés süvegével a fa alatt. - A gondolatba is belefájdul a rekeszizmom, már szinte látom magam előtt, ahogy Freddel és George-dzsal versenyt hahotázunk Piton háta mögött, vagyis... vagyis.

- Mindegy. Az, hogy fogalmam sincs, mit kezdjek a jövőmmel, nem Piton hibája. Egyszerűen csak, érted, amíg a szobában ültünk, egyikünk sem gondolt ilyesmire. Ettük Abe főztjét, hallgattuk a Potterfigyelőt a rádión, és vártuk, hogy még több szökevény érkezzen, akár a suliból, akár kívülről. - Nem tudom, mennyire lenne veszélyes utólag elárulni, hogy mindvégig a Szükség Szobájában csöveztünk, így nem is pontosítom jobban ezt a szoba-dolgot, Harry biztosan érti. - Azután megjelentetek, és, hát, a többit te is tudod.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Harry Potter
Hetedéves (Griffendél)
avatar

: :

TémanyitásTárgy: Re: még több hűhó   Szer. Aug. 29, 2018 6:43 pm-Igen, oda. -bólogattam, mint akit csak az ebédről faggattak.
-Igen, vissza. -oszlattam el a kétségeit afelől, hogy esetleg rosszul hallott volna.
-Igazából ez még ennél is bonyolultabb történet. -kezdtem bele kicsit bizonytalanul.
-Végül is én mentem oda hozzá az egyik óra után, hogy nézzen meg valamit a térképen, és ha megtette, adja vissza. Na... hát a térképet visszaadta, de azt valamiért elfelejtette közölni, hogy mire jutott. -mivel Piton nem adott konkrét választ, se meg nem erősítette, se meg nem cáfolta a tényt, így nem tudtam, hogy egyáltalán beavassam-e Ginny-t a szinte bomba biztos Mrs. Norris elméletembe. Azt egyelőre még Ronnal és Hermione-val sem osztottam meg, előbb meg akartam várni a független szakértő véleményét, aki azonban inkább a hallgatást választotta.
Szinte már az öklömbe kellett harapnom kínomban, hogy hangosan fel ne röhögjek azon az elképzelésen, amit Ginny-nek sikerült felvázolnia. Nem szerettem volna, hogy Madam Cvikker McGalagonyhoz küldjön rendbontásért. De ez az abszurd gondolat! Még hogy Piton náluk karácsonyozzon az Odúban színes kis süvegben. Ennyire sosem fog megjavulni az az ember. Igazából ezt a mostani állapotot sem nevezném annak, mindössze hálát adok az égnek, hogy a sok szívatás után végre köpeny nélkül is láthatatlan lehetek a számára.
-Szerintem ez borzalmas ötlet. -állapítottam meg még mindig jókat vigyorogva.
Csendben, valamiféle szomorúsággal a tekintetemben hallgattam a beszámolóját, hogy amikor a Szükség Szobájában húzták meg magukat és Dumbledore öccsével tartották a kapcsolatot, érthetően minden más jobban foglalkoztatta őket, mint hogy mik lesznek, ha nagyok lesznek. Mindig bántott a gondolat, akárhányszor felmerült ez a téma, hogy nem lehettem ott mellette, nem vigyázhattam rá, ahogy kellett volna. Olyan dolgokat álltak ki a halálfalók rémuralma alatt, hogy sokszor szánalmasan nevetségesnek éreztem, hogy ezalatt mi védőbűbájjokkal körülvett sátorban aludtuk horcrux keresés címszóval.
-Nem tudom, hogy erre mit kellene mondanom... -néztem rá bocsánatkérően, a lehető legbénább megnyilvánulást összehozva.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ginny Weasley
Hatodéves (Griffendél)
avatar

: :


TémanyitásTárgy: Re: még több hűhó   Szer. Aug. 29, 2018 10:23 pm- Semmit se kell mondanod nekem - rázom a fejemet, nem akarom, hogy azt higgye, várok tőle valamit, vagy esetleg a fejembe vettem, hogy tartozik nekem valamivel. A háború alatt kialakult bennem egy rutin, amiről nem akartam Harryt felvilágosítani, egyszerűen azért, mert utólag gyengeségnek tűnik beismerni, hogy a Potterfigyelőt hallgatva még a szalmaszálba is belekapaszkodtunk, és a gyomrom remegése paradox módon csak az adás alatt múlt el, azért, hogy néhány perccel a vége  után ismét fellángoljon bennem az idegesség. Ez a legkisebb mértékben sem Harry hibája, ilyen időket éltünk, csupán az átlépés nehéz, és senki nyugalmáért nem fogok úgy tenni, mintha könnyebb lett volna.

- Az mondjuk még mindig nem világos, miért volt szükséged éppen Piton segítségére, hogy megfejts valamit, amit a térképen láttál - dőlök előre az asztal fölött, nem szeretném világgá kürtölni, hogy Harry birtokában milyen értékes pergamen pihen már évek óta, nehogy valakinek túlságosan is megtetsszen. Lábaim a kelleténél talán hangosabb döndüléssel csapódnak a földhöz, ahogy a tenyerembe támasztom a fejemet, és szinte teljesen rádőlök az asztal lapjára. - Hiszen minden jelzést ismersz már rajta, nem? - Eddig amúgy is azt hittem, hogy a megbűvölt papír csak titkos járatokat és neveket mutat az iskola térképén kívül. Talán Harry talált valamit, amivel eddig sosem találkozott?

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Harry Potter
Hetedéves (Griffendél)
avatar

: :

TémanyitásTárgy: Re: még több hűhó   Csüt. Aug. 30, 2018 6:12 am-Igen, nem is valami újat találtam a térképen. -értettem egyet vele ebben a dologban. Össze kellett szednem a gondolataimat, hogy értelmesen elmondhassak neki mindent, valahogy úgy, hogy ne tűnjek teljesen paranoiásnak, mert végülis ez abba a kategóriába is besorolható lenne. Mielőtt még valaki elemezgetni kezdene, nem őrültem meg, el tudom fogadni, hogy Voldemortnak vége, és nem keresek szándékosan gyanús dolgokat, mivel azok úgyis maguktól megtalálnak.
-Azzal kezdődött minden, hogy Ron hallotta a szüleitek beszélgetését, és nem csak Hewitt professzorról volt szó. -azt a témát már Sirius-szal kiveséztük, így nem is akartam rá több szót fecsérelni.
-Hanem az új igazgatónőről is. Ron megtudta, hogy Coliander valójában Caramel rokona, ráadásul Barty Kupor felesége volt. A halálfalóé, aki Mordonnak adta ki magát. Nem csoda, hogy a szülők, akik tudnak erről, nem igazán szimpatizálnak vele, főleg úgy, hogy ennek tetejébe még két egykori halálfalót is az iskolába hozott. -kezdtem bele Pitonra és Hewittra célozva. Bár én a jóslástan tanárnőt is ebbe a kategóriába soroltam, de Hermione közölte, hogy az ki van zárva, ő ugyanis utánanézett.
-Coliander innentől nekem is gyanús lett, főleg miután órákig figyeltem a Tekergők Térképét. -tanulás helyett természetesen, valaki legnagyobb rosszallására.
-Feltűnt, hogy Frics állandóan az eltűnt macskájával van elfoglalva, pedig Mrs Norris állandóan látszódik a térképen, és azt nem tartottam túl valószínűnek, hogy az a dög megharagudott volna a gazdájára és ezért elkerüli. Mégis hiányérzetem volt a térképpel kapcsolatban, aztán rájöttem, hogy miért. Coliander neve nem szerepelt sehol sem. Először azzal magyaráztam, hogy a tervezők, apa, Sirius, Lupin nem ismerhették. -szándékosan hagytam ki azt az áruló Féregfarkat.
-És a későbbi tulajdonosok, a bátyáid sem. De ahogy egyre tovább figyeltem, észrevettem egy különös egybeesést, hogy a Mrs Norrist jelző kis pötty mindig ott van, ahol elvileg az igazgatónő. Az irodában, a számmisztika tanteremben, stb. Felmerült bennem, hogy talán animágus. -magyaráztam Ginnynek, próbálva érzékeltetni, hogy ez nem egy légből kapott dolog.
-Utána akartam járni, hogy tényleg úgy van-e, mint ahogy gondoltam, de nem volt okom az irodájába menni, az idén kivételesen még a jelszót sem tudnám megmondani a kőszörnynek. A számmisztika órájára nem járok, így ez is kilőve. Hermionét inkább nem akartam megkérni erre, ő kedveli ezt a nőt és odáig van az órájáért, meg úgyis lerázott volna azzal, hogy ne lássak rémeket, és ne akarjam elrontani az egyetlen nyugodt tanévünk lehetőségét, amit persze megértek. McGalagony nem tud a térképről, így őt számításba se vettem. Én nem mehettem oda hozzá, hogy elnézést tanárnő, maga nem véletlenül Frics macskája?. Lupinnak ott a kisfia, így nem akartam belekeverni, ahogy Siriust sem. A legkevésbé sem kell, hogy a kastélyban szaglásszon, ráadásul Coliander adósa, ezt a tartozás dolgot pedig még Pettigrew is komolyan vette. -jegyeztem meg egy utálkozó grimasz kíséretében.
-Így maradt az egyetlen név a listámon, Piton. Ő független, tárgyilagos és pont nem érdekli senki, ráadásul boldogsággal tölti el, ha mások orra alá dörgölhet valami kellemetlen információt. Elmondtam neki, hogy Coliander talán mindvégig egy kém volt Mrs Norris álcáját használva. Mivel Caramel a nagybátyja, így dolgozhatott neki, vele figyeltette Dumbledore-t vagy nem tudom. De ott van az is, hogy Kupor felesége volt, így akár jelenthetett Voldemortnak is. -valahol őrültségnek hangozhat, de nem feltétlenül az, hisz ennél kacifántosabb történetekkel is volt már dolgunk.
-Piton persze próbált lerázni mindenfélével, de azért látszott rajta, hogy őt is érdekli a dolog. Elkérte a térképet, majd visszaadta. De arra a kérdésemre pont nem adott választ, amit meg akartam tudni. -sóhajtottam lemondóan. Nem is értem, hogy várhattam együttműködést attól az embertől.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ginny Weasley
Hatodéves (Griffendél)
avatar

: :


TémanyitásTárgy: Re: még több hűhó   Csüt. Aug. 30, 2018 2:10 pmNem voltam felkészülve arra, hogy talán az elmúlt évek leghihetetlenebb történetét fogom hallani, így miközben Harry szavai eljutnak a tudatomig, az állam legalább nyolcszor leesik, talán még koppan is, tejóságos, tejóságos, eszembe sem jut, hogy közbeszóljak, köhintsek, vagy akár csak pislogjak, hátha attól elveszíti a gondolat fonalát. Mindeközben pedig sebesen jár az agyam, Colianderről, akiről eddig semmi véleményem nem volt, attól eltekintve, hogy trónbitorlónak tartottam, hiszen mind biztosak voltunk McGalagony pozíciójában, mint a suli következő igazgatója. Most viszont kiderül minden, nem csupán az, hogy Caramel rokona, de annak a csaló halálfalónak volt a felesége, aki harmadévben görénnyé változtatta Malfoyt, és akinek ezt sokáig múlhatatlan érdemként tartottam számon - persze csak míg ki nem derült, hogy közvetve ő a felelős Diggory haláláért,

Az arcomra írt döbbeneten csak akkor próbálok meg valamennyire úrrá lenni, mikor úgy látom, Harry befejezte. - Legközelebb, mielőtt ledobsz egy ilyen bombát, legalább szólj, hogy menjek fedezékbe, vagy ilyesmi - csóválom a fejemet még mindig hitetlenkedve - persze, nem Harryre vagyok dühös, nem is vagyok dühös igazán, inkább csak nehéz megemésztenem mindezt. - Ez őrületes! - Már érzem is, ahogy az arcomon izgatott kifejezés ömlik el, közelebb hajolok Harryhez az asztal fölött, hogy a hangomat lehalkítva oszthassam meg vele a gondolataimat. - Szerintem egyértelmű az eredmény. Piton nyilván igazolva látta a sejtéseidnek legalább egy részét, és pont azért nem köti az orrodra, mert nem akarja, hogy bárki máshoz is eljusson az információ. Nyilván ő is megalapozottnak érezte a gyanúdat, ha egyszer odáig ment, hogy elkérjen tőled egy olyan tárgyat, aminek a készítőit halálosan gyűlölte. - Elégedett mosollyal dőlök hátra a székemen, mintha meg lenne oldva a rejtély. - Le akarod leplezni? - Mármint nem Pitont, hanem Coliandert, ez utóbbi ugyanis előttem egyelőre nem világos.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Harry Potter
Hetedéves (Griffendél)
avatar

: :

TémanyitásTárgy: Re: még több hűhó   Pént. Aug. 31, 2018 4:18 pmMindent elmeséltem Ginny-nek, amit tényként tudtam bizonyítani, és amit nekem sikerült kikövetkeztetnem Colianderrel kapcsolatban. Meséltem neki Kuporról, Mrs Norris-ról, tényleg mindenről, ami csak eszembe jutott. Ha valakit, hát épp őt nem akartam kihagyni a dolgaimból. Nem akartam, hogy feleslegesen titkaim legyenek előtte, és mindig jól esett a támogatása, arról nem is beszélve, hogy az ilyen taktikus helyzetekben mindig vágott az esze, mint a borotva. Elárultam neki azt is, hogy került a térkép Pitonhoz, majd vissza hozzám, ahogy azt is, hogy végül denevér tanár úr nem mondott semmit, csak elsétált, az információkat megtartva magának.
Amint megszólalt, olyan csodálattal és imádattal meredtem rá, mint aki mindjárt itt helyben feleségül veszi a könyvtárban Madam Cvikker színe előtt. Végre valaki tökéletesen megért engem! Pontosan ugyanerre jutottam én is, amire Ginny is gondolt, hogy Piton elhitte a történetemet, különben nem járt volna utána, mindössze csak a végeredményt tartotta meg magának, amit épp ezzel tett egyértelművé a számomra.
-Igen! Piton hallgatása felért azzal, hogy igazam volt és a nő animágus. Neki sokszor a hallgatása többet mond ezer szónál. Ha tévedtem volna, biztos, hogy az első dolga az lett volna, hogy az orrom alá dörgöli és lealáz a pincéjénél is mélyebbre, hogy megint csak túl élénk volt a fantáziám. Minimum ötven pontot levont volna a szemtelenségemért és azért, amiért plusz munkát adtam neki és rabolni mertem a felbecsülhetetlen idejét. -értettem egyet vele fojtott hangon, majd viszonoztam a győzedelmes mosolyát.
-Hát ezt... ezt még nem tudom. Fogalmam sincs, hogy csináljam és... annyiszor tévedtem már Pitonnal kapcsolatban is, hogy nem akarok feleslegesen vérfarkast kiáltani. Nem ismerem Coliander szándékait és nem tudom, hogy tényleg veszélyes-e, vagy egyszerűen csak azért akarom annak látni, mert nem McGalagony lett az igazgató. -osztottam meg vele a kétségeimet ezzel kapcsolatban, hogy talán nem jó ötlet ennél is konkrétabb bizonyítékok nélkül fejest ugrani.
-Mert hát Dumbledore annyi mindent tudott és nagyon nagy mágus volt. Tudott a horcruxokról, tudott Malfoy szándékairól és ő saját maga kérte meg Pitont, hogy ölje meg, még Voldemort is tartott tőle. Akkor pont ennyi éven át az ne tűnt volna fel neki, hogy egy animágus van a kastélyban? -gondolkodtam hangosan, mintha abban reménykedtem volna, hogy Ginny választ tud adni ezekre a kérdéseimre.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ginny Weasley
Hatodéves (Griffendél)
avatar

: :


TémanyitásTárgy: Re: még több hűhó   Szomb. Szept. 01, 2018 1:07 pmMég a bőröm is bizseregni kezd ettől az előre nem látott fordulattól, a székemet az asztal rövidebb oldala mentén Harry felé húzom, hogy a lapra hajolva a szám már majdnem a füléhez ér, miközben izgatott suttogással igyekszem elkapni a gondolatai fonalát. Amikor Harry legyőzte Voldemortot, akit - a családi szokással dacolva - csak a háború után kezdtem el valóban nevén nevezni, azt hittem, lezárul az életnek ez a szakasza, és a valóság összehasonlíthatatlanul naposabb, no meg adrenalin-szegényebb lesz. - Harry, szerintem Dumbledore tudott erről - magyarázom lehalkítva a hangomat, még a hajamat is elsöpröm az útból, hogy biztosan semmi se akadályozza meg a beszélgetést.

Az elméletem, bár pillanatok alatt született meg, szinte teljesen egybevág Harry gondolataival. Oké, ez még csak spekuláció, de ő már elvégezte a dolog nagyját, nekem szinte nincs is más teendőm, mint megosztani vele mindazt, amire én következtetek ebből. - Talán nem érezte ezt elég jelentőségteljesnek ahhoz, hogy megossza veled. Mert végül is, a te küldetésed a horcruxok voltak, nem? - Hirtelen szinte letaglózó a bizonyság, mennyi mindenről tudhatott Dumbledore, amiről senki más? Keserűséget érzek a torkomban, milyen jó lenne most, ha írt volna naplót, vagy valamit, amiben megoszthatja másokkal ezeket a titkokat! Oké, a Vitrol-szerű keselyűk miatt ez nem a legjobb ötlet, de Harrynek simán szánhatott volna ilyesmit. Ő tisztelettel kezelte volna a naplót. - Lehet, hogy nem akarta megakadályozni, hogy Coliander kémkedhessen. Vagy ő is kettős ügynök, mint Piton. - Legalábbis az alapján, amit Harry mesélt Pitonról.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Harry Potter
Hetedéves (Griffendél)
avatar

: :

TémanyitásTárgy: Re: még több hűhó   Hétf. Szept. 03, 2018 9:49 pmEleinte sokszor gondoltam azt, hogy Dumbledore bízik bennem, többet tudhatok, mint egy átlagos diák, és talán többet is nézett el nekünk, mint mondjuk mással szemben tette volna. Aztán az idő múlásával, főleg a halála után, a horcruxok keresése során ez az egész megváltozott, már máshogy láttam a dolgokat és rá kellett döbbennem, hogy szinte semmit sem mondott el, nem tudtam róla semmit, talán nem is ismertem a valódi Dumbledore-t. És most is ez járt a fejemben, hogy talán Colianderről is sokkal többet tudott, mint bárki. Nem volt ostobának és könnyen átverhetőnek nevezhető, így kizártnak tartottam, hogy ne tudott volna arról, hogy Mrs Norris nem egyszerűen csak Frics furcsa macskája, hanem egy animágus nő. Ha nekem feltűnt, hogy mennyire emberi dolgokra képes az a dög, akkor biztosan a Roxfort igazgatójának is. Ginny pedig egyetértett abban, hogy Dumbledore tudott erről, mintegy megerősítve minden gondolatomat a szavaival. Hozzátette, hogy talán Dumbledore nem érezte olyasminek, amit meg kellett volna osztania velem, mert azt akarta, hogy én a horcruxokkal foglalkozzak.
-Ez igaz. Engem végig azok megkeresésére és a Voldemorttal való szembekerülésre próbált "felkészíteni" a maga módján. Ahogy sok másról, úgy erről is elfelejthetett beszámolni. -forgattam meg a szemeimet. Nem szerettem, amikor olyan titkok kerültek feltárásra vele kapcsolatban, amikről nem tudtam, ettől mindig valahogy kevesebbnek és jelentéktelenebbnek éreztem magam.
-Ha Dumbledore tudta, akkor talán Piton is, végül is ő volt a fő bizalmasa. Egyáltalán nem tűnt meglepettnek, amikor megmutattam neki a térképet. -gondolkodtam el ezen az eshetőségen is egy pillanatra.
-Szerinted érdeke fűződött hozzá? -Ginny azt mondta, hogy talán nem is akarta megakadályozni, hogy Coliander kémkedhessen utána, vagy Pitonhoz hasonlóan ő is kettős ügynök. Igazság szerint ezt még ki is nézném Dumbledore-ból, hogy ha volt embere Voldemort seregében, miért ne lehetett volna a Minisztériumban is.
-De hogy derítsük ki? Menjek oda és kérdezzem meg? -kezdtem el a tarkómat vakargatni, lopva, bűnbánóan pillantva az asztalon heverő könyvekre, hogy már megint minden mással foglalkozok a tanulás helyett.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ginny Weasley
Hatodéves (Griffendél)
avatar

: :


TémanyitásTárgy: Re: még több hűhó   Pént. Szept. 14, 2018 3:38 pmHeves bólogatással felelek, mikor Harry rákérdez, vajon érdeke fűződhetett-e Dumbledore-nak a dologhoz. Semmilyen más okot nem tudok elképzelni, ami az öreget hallgatásra bírhatta, még ha nem is ismertem őt valami jól, sőt, azt is nehezen állíthatnám, hogy bármennyire is ismertem, de egyet tudok - ha Dumbledore fenyegetőnek ítélte volna Coliander jelenlétét macskaként, biztosan nem tette volna lehetővé, hogy az iskolában maradjon, pláne, ha esetleg éppen a diákjait veszélyeztette volna. - Szerintem tutira nem hagyta volna, ha úgy látja, Coliander veszélyt jelenthet ránk. Mondjuk többször is fel akartam rúgni azt a rühes macskát, de akkor még fogalmam se volt, hogy egyszer lazán kipenderíthet a suliból. - Temetem a kezembe az arcomat egy lemondó, fáradt nevetéssel, csak próbálná meg most, azonnal lebuktatná magát!

- Hát, azt még valószínűleg az unokáid is emlegetnék! - vigyorgok Harryre a merész ötletet hallva, hogy majd ő odamegy és megkérdezi, persze, ezt valószínűleg egyikünk sem fontolja meg, mint komoly opciót. - Hm. Okosan kell csinálnunk, ha Piton is tud a dologról, és esetleg azért nem mondta el neked, hogy falazzon a nőnek, akkor még rosszabb is történhet velünk, minthogy kicsapnak innen - kezdek bele a fejtegetésbe elgondolkodva csavargatva egy hajtincsemet. - Kitelik tőle, hogy bosszúból veritaserumot itasson velünk az egész iskola előtt, vagy megmérgezzen a RAVASZok előtt, vagy valami. Láttad mostanában Coliandert macska alakban?

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Harry Potter
Hetedéves (Griffendél)
avatar

: :

TémanyitásTárgy: Re: még több hűhó   Pént. Szept. 14, 2018 9:42 pmCsak elgondolkodva bólogattam, hogy Dumbledore nem hagyta volna, hogy Coliander az iskola falain belül legyen, ha úgy ítéli meg, hogy veszélyes lehet. Ebben igazat kellett adnom neki és igazából magamtól is erre jutottam. Dumbledore-nak fontos volt az iskola és a benne lakók is, legyenek diákok vagy tanárok. Azon viszont szabályosan felnevettem, mikor kijelentette, hogy többször is fel akarta rúgni azt a dögöt, akiről kiderült, hogy most már ezért a húzásért akár ki is csapathatná. A szám elé kellett kapnom a kezemet, nehogy Cvikker kiszemeljen minket magának. Annyira abszurd volt a kép a fejemben, hogy az a nő egyenlő Frics macskájával. Vajon, ha az a házsártos gondnok ezt megtudná, hogy ő volt a házikedvence, mit szólna? Boldoggá tenné a tudat, hogy egy ilyen nővel tölthette az éjszakáit, vagy pont, hogy inkább csalódott lenne, amiért az imádott kiscicája mégsem olyan poros kis rohadék, mint aminek hitte? Azért megnézném a fejét, amikor kiderül.
Tanácstalan voltam azzal kapcsolatban, hogy tudhatnám meg az igazat, mivel Piton nem bizonyult túl együttműködőnek, így már szinte majdhogynem csak az maradt, hogy odamegyek és megkérdezem tőle. Ginny persze ezen is jót derült, mondván, hogy azt még az unokáim is megemlegetik. Szívesen kijavítottam volna, hogy az unokáiNK, de az túlságosan nyomulós, nyálas és ijesztő lett volna, így inkább a hallgatást választottam. Próbáltam értelmes arcot vágni, hogy így hallgathassam a további mondandóját. Azon a véleményen volt, hogy nem árt óvatosnak lennünk, mert ha Piton szándékosan falazott a macskás nőnek, akkor rosszabb dolgok is jöhetnek annál, mint hogy kicsapnak. Felsorolt jó pár dolgot, amit csont nélkül bármelyikünk kinézett volna Pitonból, sőt!
-Igazad lehet. -ejtettem ezt a témát.
-Most így belegondolva, nem... nem láttam Mrs Norrist. De mondjuk ez nem jelent semmit, attól még lehet szokott a folyosókon lófrálni. Ebben az  évben nem volt rá okom, hogy éjszaka odakint osonjak, így esélyem se volt, hogy Fricsbe vagy bárkibe botoljak. Talán Hermione vagy Ron jobban meg tudná mondani. -vontam meg a vállamat.
-Van valami ötleted? -vontam fel kérdőn a szemöldökömet.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ginny Weasley
Hatodéves (Griffendél)
avatar

: :


TémanyitásTárgy: Re: még több hűhó   Szomb. Szept. 15, 2018 5:45 pm- Mondjuk... mondjuk... - a hajammal babrálva egyre elképesztőbb ötletek sorát pörgetem magamban, új és új gondolatok hágnak egymás nyakára, de egyik használhatatlanabb, mint a másik. - Nem vagyok valami jó az ilyesmiben. Tehetnénk veritaserumot a kávéjába, vagy ilyesmi, és akkor az egész iskola előtt be kéne ismernie, de ez nagyon rizikós. Vaaaagy... - Egy pillanatra hallgatok el csupán, mikor egy újabb hülyeség kezd el kaparászni az agyamban. - Vehetnénk egy macskát. Olyat, mint amilyen Mrs Norris, és elereszthetnénk az iskolában, és... nem, bocs, ez nyilván nem jó.

Az asztal lapjára támasztott homlokkal várom a következő gondolatot, érkezzen bárhonnan is. Valószínűleg könnyebben átmegyek majd a RAVASZ-vizsgákon, minthogy megoldjam Mrs Norris per Coliander igazgatónő titkát, de nem az a fajta vagyok, aki csak úgy feladja. Fred és George húgaként sosem volt szokásom kihátrálni a szorult helyzetekből, nem most fogom bedobni a törülközőt! - Úgyse érdekel, ha kicsapnak. Raboljuk el és vallassuk csiklandozó ártással, amíg elő nem adja a dolgot - vigyorgok Harryre fáradtan, az asztallapról el sem emelve a fejemet, éppen csak felé fordulok. - És ha nem is kell lelepleznünk őt? Ha egyszerűen csak hagyjuk, és várunk? Hátha átadja a helyét McGalagonynak egy idő után. - Ez hangzik a legjobb forgatókönyvnek. - Sejted legalább, hogy miért ő lett az igazgató?

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Harry Potter
Hetedéves (Griffendél)
avatar

: :

TémanyitásTárgy: Re: még több hűhó   Szomb. Szept. 15, 2018 10:07 pm-Egyelőre nem akarom az egész iskola előtt leleplezni. Ha esetleg mégis kiderül, hogy Dumbledore-nak jó oka volt az iskolában tartani, akkor nem akarnám pont én keresztülhúzni a számításait. Először meg akarom érteni a miérteket. -vakartam meg a tarkómat.
-Igyekszem megfontoltabb lenni, nem a személyes véleményemre, hanem kivételesen inkább tényekre alapozni. Eddig mindig ott rontottam el, hogy olyan ember után szaglásztam, aki lényegében ártatlan volt. Végig azt hittem, hogy Piton a rossz oldalon áll, aztán vele kapcsolatban is mindig tévedtem. Nem akarok Colianderrel is így járni, hogy utána még nekem kelljen hülyének éreznem magam. -osztottam meg vele az aggályaimat. Mikor felvázolta az emberrablást, majd a csiklandozó ártást, újra rám tört a röhögőgörcs. Ginny fantáziája végtelen és kiismerhetetlen.
-Lehet nem is csikis, akkor felesleges energia pocsékolás. -állapítottam meg, miközben igyekeztem megemberelni magam és komolyabb arcot vágni, elvégre egyébként nem olyan vicces ez a téma, mint ahogy mi itt előadjuk. Aztán, ahogy szóba hozta a házvezető tanárunkat, már nem is kellett annyira erőlködnöm, hogy eltűnjön a vigyor a képemről.
-McGalagony úgy megérdemelte volna, hogy ő legyen az igazgató. Jó kapcsolatban volt Dumbledore-ral, igazságos, szigorú, ismeri a kastélyt, a diákokat. Mindig kiállt az iskoláért és a kollégáiért. Mrs Norris mit csinált? Esetleg egérmentesítette a Roxfortot. -forgattam meg a szemeimet, miközben az asztalra csaptam. Az az átkozott macskás nőszemély tehet mindenről.
-Elképzelni sem tudom, hogy miért ő lett. -ráztam a fejemet a kérdése hallatán.
-Pláne úgy nem értem, hogy a Minisztérium döntése volt. És most Kingsley a Miniszter, így lényegében a Mágiaügyi Minisztérium is. Miért nem McGalagony mellett voksolt? Ő nem tűnt megvesztegethetőnek vagy ostobának.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: még több hűhó   

Vissza az elejére Go down
 
még több hűhó
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Avada Kedavra :: Tekergők Térképe :: Roxfort :: IV. emelet :: Könyvtár-
Ugrás: