Harry Potter Frpg
 
HomeKeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 To be honest - Coliander&Potter

Go down 
SzerzőÜzenet
Harry Potter
Hetedéves (Griffendél)
avatar

: :

TémanyitásTárgy: To be honest - Coliander&Potter   Csüt. Szept. 20, 2018 11:30 amVégre túl voltam egy újabb halálosan unalmas bájitaltan órán. Semmi mást nem vártam még annyira, mint a megváltást jelző kicsengetést. Visszatértem jól bevált szokásomhoz, hogy a lehető leggyorsabban összepakoltam a cuccaimat, hogy minél hamarabb elhagyhassam az alagsort. Nem tartozott soha a kedvenc roxfortos helyeim közé, a felsőbb szinteken, de különösen a kviddics pályán sokkal jobban éreztem magam. Amint elhagytam a sötét, folyadékban úszkáló döglött állatokkal "tarkított" helyiséget, sietős léptekkel indultam meg a folyosón.
Ám túlságosan messzire nem sikerült jutnom, ugyanis a lábaim szinte ösztönösen cövekeltek le a számmisztika terem előtt. Eddig sosem tulajdonítottam nagyobb jelentőséget a 7A-s osztályteremnek, mivel hármunk közül csak Hermione vette fel ezt a tárgyat még harmadikban. Akkor még Vector professzor tanította. Szigorú, kicsit beképzelt arcú, nem túl szimpatikus tanárnő volt, bár szerencsére nekem nem volt vele dolgom. És Colianderrel sincs. Vagyis nem volt, egészen eddig. Azt azért be kell ismernem, hogy nem minden nap fordul meg olyan tanár vagy igazgató a Roxfortban, mint ez a nő. Bár azt hozzá kell tenni, hogy talán csak Ginny és az anyám miatt lettem elfogult a vörös hajúakkal szemben, arról nem is beszélve, hogy a legjobb barátom is az.
Ácsorgás közben arra lettem figyelmes, hogy hangok szűrődtek ki a teremből, ami azt jelentette, hogy Coliander még ott lehet. A következő pillanatban már azon kaptam magam, hogy megragadtam az alkalmat és már léptem is be a helyiségbe egy félig-meddig bizonytalan kopogtatás után.
-Kérem, ne haragudjon a zavarásért, igazgatónő. -állapodtam meg a nő asztala előtt.
-De kérdeznem kell valamit. -tettem hozzá azonnal, mielőtt még meg találtam volna gondolni magam.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lucretia C. Coliander
Roxfort igazgatónője
avatar

: :

TémanyitásTárgy: Re: To be honest - Coliander&Potter   Csüt. Szept. 20, 2018 4:03 pmPerselus látogatása után számíthattam volna Potter felbukkanására, ám most, hogy a semmiből csak úgy besétált az ajtón és itt állt előttem, bevallom kissé meglepett és valójában nem túlzottan örültem neki. Viszont nem küldhettem el valami mondvacsinált indokkal, ha már egyszer idetévedt, ráadásul azt is pontosan tudtam, hogy miért. Piton csupán az előfutára volt annak, hogy valójában ő szúrta ki a személyem egyezését a Mrs Norris névre hallgató macskáéval. Ezt sehogy sem fogom tudni hihetően kimagyarázni, a beszélgetés így elkerülhetetlenné és talán még szükségessé is vált. Vele kapcsolatban is úgy voltam, hogy talán tényleg jobb, ha az én számból hallja a beismerést, a valóságot, mielőtt még elkezdene lehetetlenségeket terjeszteni rólam.
Ahogy elkezdett szabadkozni, csak egy türelmes mosoly volt minden reakcióm és érdeklődő tekintettel fürkésztem az övét, hogy mégis miben lehetek a szolgálatára, ha már egyszer megtisztelt a jelenlétével, holott lényegében nem vagyok a tanára. Mikor közölte, hogy kérdeznie kell valamit, csak hanyag mozdulattal legyintettem, miszerint nem kell fáradnia.
-Tudom, hogy te adtad a térképet Piton professzornak. -jelentettem ki semleges hangszínt ütve meg, majd az egyik szék felé böktem a fejemmel a sok közül, hogy válasszon egy szimpatikusat, aztán helyezze szépen kényelembe magát.
-Azt is tudom, hogy mi célod volt vele. -pillantottam rá sokat sejtetően.
-Valóban én vagyok Mrs Norris. Gondolom erre voltál kíváncsi, és ezért is vagy most itt. -közöltem kissé hűvösen.
-Most, hogy ezt tisztáztuk, mit szeretnél még tudni? -vontam fel kérdőn az egyik szemöldökömet. Persze az elméje olyan, mint egy nyitott könyv, így még megszólalnia sem lenne szükséges, de abban nincs semmi élvezetes.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Harry Potter
Hetedéves (Griffendél)
avatar

: :

TémanyitásTárgy: Re: To be honest - Coliander&Potter   Csüt. Szept. 20, 2018 8:31 pmMég szerencse, hogy hellyel kínált, mert mikor lazán közölte, hogy tudja, hogy én adtam a térképet Pitonnak, amúgy is padlót fogtam volna. Megfogtam az egyik széket, majd odahúztam az asztal elé, hogy a nővel szemben foglalhassak helyet, kissé feszengve ücsörögve. Most beszéltem életemben először vele, nem tudtam, hogy mire számíthatok tőle, ráadásul a lehető legkellemetlenebb témát próbáltam meg előhozni. De végül nem volt rá szükség, mert úgy előrukkolt vele saját magától, mintha csak az időjárásról vagy az év végi RAVASZ vizsgákról akarnánk kedélyesen elcsevegni. Ahogy rám emelte az irreálisan zöld szemeit, azonnal égető kényszert éreztem, hogy inkább a padlót kezdjem el vizsgálgatni, amiről meg kellett állapítanom, hogy tökéletesen tiszta volt. A fel nem tett kérdésemet is készségesen megválaszolta. Esze ágában sem volt eltitkolni előlem, hogy valóban ő Frics macskája, ráadásul még annak a lehetőségét is felajánlotta, hogy további kérdéseket tegyek fel neki. Én azonban csak hüledezni tudtam, és adnom kellett magamnak egy kis időt, hogy ne valami szánalmas dadogás hagyja el a számat. A szavaiból azt kezdtem el gyanítani, hogy talán Pitonhoz hasonlóan ő is legilimentor és gond nélkül képes olvasni a gondolataimban. Bár Piton szerint ez nem gondolatolvasás, de szerintem meg akárhogy csavarjuk, attól még az marad.
-Van még jó pár kérdésem. -szólaltam meg végül, immár határozottságot erőszakolva a hangomba, és ideje volt, hogy rezzenéstelenül álljam a hűvös, de cseppet sem ellenséges tekintetét. Én biztos elzavartam volna magamat a helyében, de ő mégsem tett így.
-Legilimentor, ugye? -ez volt a legelső dolog, ami aktuálisan foglalkoztatott. Hiába kértem volna, hogy szálljon ki a fejemből, úgysem tudnám ellenőrizni, hogy elegett tett-e neki vagy sem.
-Miért élt macskaként a Roxfortban? Ennek... semmi értelme... -elvégre ki akarna hosszú évekig éjjel-nappal Frics nyomában járni.
-Hogy lett így magából igazgató? Dumbledore tudott arról, hogy animágus? -szegeztem neki az újabb kérdéseket.
-Átlát a láthatatlanná tévő köpenyemen? Hogyan? -ez pedig mindig is érdekelt Mrs Norris-szal kapcsolatban, és most, hogy büntetlenül megkérdezhetem tőle, eszem ágában sincs kihagyni ennek a lehetőségét.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lucretia C. Coliander
Roxfort igazgatónője
avatar

: :

TémanyitásTárgy: Re: To be honest - Coliander&Potter   Pént. Szept. 21, 2018 3:58 pmAhogy kijelentette, hogy van még pár kérdése, csak jót mosolyogtam. Ezt valahogy le mertem volna fogadni, és mivel értékelem a bátorságát, amiért képes volt elém állni, hajlandó vagyok válaszokkal is szolgálni. Rögtön azzal a nyilvánvalóval indított, amire saját maga is tudta a választ, így szavak helyett csupán finoman bólintottam. Ezután jöttek a kényelmetlenebb témák, mint hogy miért éltem macskaként ezidáig, mikor szerinte semmi értelme nincs annak, ha valaki így tesz, mégis ki volna olyan bolond, hogy Frics mellett töltse a fél életét. Az is érdekelte, hogy miként nevezhettek ki egy macskát igazgatónak, illetve, hogy Dumbledore tudott-e arról, hogy egy animágus ólálkodik a kastély falain belül. És persze az örök kérdés sem maradhatott le a listáról, ami már azóta izgatta a fantáziáját, amióta csak megörökölte az apja köpenyét.
-Az az igazság, hogy nem szeretnék belemenni teljesen a részletekbe, mert úgy érzem, hogy vannak dolgok, amik csak rám tartoznak. Hidd el, hogy nagyon sok értelme volt annak, ahogy élnem kellett, és arról is biztosítalak, hogy nem önként és dalolva vállaltam el ekkora őrültséget. Elvégre nem egyszer lehetett hallani arról, hogy ha egy animágus túl sokáig maradt átváltozva, örökre állat is maradt. Jó okom volt kockáztatni, illetve fogalmazzunk úgy, hogy nem volt más választásom. -semmi kedvem elmagyarázni Cornelius megbízását, amit aztán Dumbledore teljesen átformált a saját javára, és ha nem működöm együtt, akkor most nem beszélgetünk, sőt, én mást sem igen csinálnék.
-De tudom mi aggaszt, azzal kapcsolatban megnyugtathatlak. Nem vagyok halálfaló és soha nem is voltam. Nem vagyok a Minisztérium kémje és tudtommal nem sántikálok semmi rosszban sem, egyszerűen csak szeretném normálisan betölteni a tisztséget, amit nekem szántak. Albus tudott mindenről, ki is használta Mrs Norris minden létező előnyét. Sőt, ő találta ki, hogy én kövessem az igazgatók sorában. -magyaráztam egysíkúan. Nem szerettem volna a kelleténél több érzelmet vagy saját véleményt belevinni, egyszerűen csak tényeket akartam közölni vele, mert azokra volt kíváncsi.
-Valójában többféleképpen is átláthatnék a köpenyeden, van pár buktatója.  Animágusként néhány állati tulajdonságot is felveszünk, így pusztán a szaglásra is alapozhatnék, de ez a legkevésbé sem elegáns megoldás. Akik nem képesek lezárni az elméjüket, őket a legilimencia leghalványabb használatával is fel lehet fedni, mert bár az illető elrejti magát a szemek elől, a gondolatai szinte ordítanak. -kezdtem bele. Black-et is így találtam meg az éjszaka közepén, amikor hívatlanul a kastélyban ólálkodott.
-Hogy egy kis kulisszatitkot is eláruljak neked, Dumbledore például úgy látott át a köpenyen, hogy nonverbális varázslatot használt, méghozzá a 'homenum revelio'-t, vagyis az emberkimutató varázst. Én ezzel szemben valamiért mindezek nélkül is képes vagyok átlátni rajta. -vontam meg a vállamat egyszerűen. A képességem eredetét magam sem ismerem, egyszerűen csak van.
-További kérdés? -jó lenne minél előbb túlesni ezen a formalitáson.


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Harry Potter
Hetedéves (Griffendél)
avatar

: :

TémanyitásTárgy: Re: To be honest - Coliander&Potter   Szomb. Szept. 22, 2018 9:48 amCsendben, figyelmesen hallgattam végig a nőt, eszem ágában sem volt belevágni a szavába, hisz eddig mindig hagyott lehetőséget a kérdezésre miután befejezte az aktuális mondandóját, így nem volt okom türelmetlennek lenni vele szemben. Valahogy megnyugtatóan hangzott a saját szájából hallani, hogy nem halálfaló, és soha nem is tartozott közéjük, ahogy nem is a Minisztérium kémje. Megkönnyebbülten vettem tudomásul, hogy Dumbledore tudott erről az egészről, és lényegében az egykori igazgatónak dolgozott, bár arra nem tért ki, hogy pontosan mit is. De mivel már az elején leszögezte, hogy annyit mond el, amennyit fontosnak tart és a személyes jellegű információkat megtartja magának, így feleslegesnek éreztem volna ennél a pontnál leragadni. Kifejtette volna magától is, ha rám tartozna. Sajnáltam, hogy ez egy újabb olyan dolog volt Dumbledore-ral kapcsolatban, amibe az öreg mágus újfent nem avatott be, pedig micsoda titkok tudója lehettem volna.
Elmagyarázta azt is, hogy lehet átlátni a láthatatlanná tévő köpenyen, illetve elárulta Dumbledore módszerét is, a sajátja pedig egyszerűen csak valami vele született adottság. Nem akartam ezt tovább firtatni, így csak csendben tudomásul vettem mindent, bár azt egy pillanatra azért sajnáltam, hogy nem vettem komolyabban annak idején azokat az okklumencia órákat, most nagy hasznát venném. Maradtak még kérdéseim is bőven, remélve, hogy a nő továbbra is őszinte lesz velem, aztán majd meglátjuk, hogy meddig feszíthetem tovább nála azt a bizonyos húrt.
-Szóval Dumbledore akarata volt, hogy maga legyen az igazgató. De miért? Mármint elnézést, nem akarom megsérteni vagy ilyesmi, de McGalagony professzor sokkal jobb választás lett volna. Mind rá számítottunk és biztosan jobb fogadtatásban is részesült volna. Dumbledore ráadásul kedvelte is, így nem értem, hogy végül miért inkább magát választotta. -néztem rá kicsit bizonytalanul, elvégre ezt valahol nagy bunkóságnak is veheti tőlem, de gondolom ő is érzi, hogy ebben a kérdésben igazam van.
-El akarom hinni magának, hogy nem halálfaló, mégis... -próbáltam megkeresni a megfelelő szavakat, hogy ne tűnjek túlságosan tolakodónak, mert egyszerűen nem bírtam betelni a lehetőséggel, hogy ennyi mindent megtudjak.
-... Kupor felesége volt, nem? Ráadásul miért vett fel két halálfalót is a Roxfortba? -vagy hármat. Elvégre lehet, hogy Hermione téved, és Darkbloom is közéjük tartozott.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lucretia C. Coliander
Roxfort igazgatónője
avatar

: :

TémanyitásTárgy: Re: To be honest - Coliander&Potter   Szomb. Szept. 22, 2018 11:01 am-Teljesen megértelek. Én is ezen a véleményen vagyok, hogy McGalagony professzor sokkal alkalmasabb lenne erre a posztra, mint én. Albus azonban nem ok nélkül döntött így. A házvezetőd túlságosan is jó ember, hatalmas igazságérzettel. Dumbledore-nak szüksége volt egy átmeneti igazgatóra, aki elsimítja a kétes, piszkos ügyeit. Ezeket nem akarta Minervára bízni, olyasvalaki kellett neki, akiért nem kár, akit nem sajnált volna, ha megutálják vagy épp baja esik. Arról kérlek ne kérdezz, hogy milyen feladatokat hagyott rám, mert megtiltotta, hogy beszéljek róla neked vagy bárki másnak. Nem szeghetem meg a szavamat. -igyekeztem mindent megválaszolni, amit csak lehetett, elvégre bizonyos dolgokat nem volt okom eltitkolni előle.
-Jók az értesüléseid. Valóban Barty felesége voltam egy röpke ideig. Eszem ágában sincs őt védeni, de nem volt olyan rossz ember, mint amilyenné Voldemort mellett vált, amíg ő és a csatlósai meg nem mérgezték az elméjét. Hihetetlenül okos és tehetséges volt, rengeteg RAVASZ-t tudott maga mögött, és korábban 12 RBF-et szerzett, ami hatalmas teljesítmény. Kedves volt, a házimanójukkal is mindig jól bánt, és hozzám sem volt soha egy rossz szava sem. Csak a végére vált elmebeteggé és agresszívvá. De épp neked nem kell bemutatni, hogy milyen az, amikor beeszi magát a bőröd alá, mint egy ocsmány fertőzés. -nem akartam belemenni a részletekbe, hogy ez csak egy kényszerből köttetett frigy volt, amihez leginkább Caramel és Kupor ragaszkodtak, nekünk pedig nem volt beleszólásunk. Potter azonban nem erre volt kíváncsi, és amúgy sem óhajtottam az életem szaftos részleteivel szórakoztatni.
-Piton és Hewitt professzor nem közönséges értelemben vett halálfalók. Voldemort szolgái voltak, mégsem álltak valójában az uruk mellett. Ennek ellenére a bizalmába tudtak férkőzni, úgy léteztek mellette, ahogy egyetlen másik sem lett volna képes. Ki ne akarná őket saját maga mellett tartani? Bármikor jöhet egy újabb sötét varázsló, és inkább az én seregemet erősítsék ilyen tudással, mint másét, aki majd behízelegné magát náluk. -magyaráztam neki csupa tárgyilagossággal a hangomban. A gondolatmenete azonban egy mosolyt csalt az arcomra.
-Emmaline Darkbloom nem halálfaló. Szerették volna, de nem állt kötélnek. -válaszoltam meg a fel sem tett kérdését, de jobb volt tisztázni, mielőtt még kétségek közt gyötrődött volna a nő hűségét illetően.
-Meg kell kérjelek rá, Harry, hogy ez a beszélgetés maradjon köztünk. Mármint... tudom, hogy a barátaidnak és Ginny-nek is nyilván el fogod mondani, ezt aligha akadályozhatom meg. De ebből a bűvös kis társaságból ne kerüljön ki. Az emberek nem várt módon tudnak reagálni furcsa hírekre. -pillantottam rá jelentősségteljesen, majd a pálcámmal az ajtó felé intettem, mire az nyomban feltárult, hogy távozhasson. Részemről mindent elmondtam, amit csak megoszthattam vele.

[Köszönöm a játékot, Harry! *-*]


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: To be honest - Coliander&Potter   

Vissza az elejére Go down
 
To be honest - Coliander&Potter
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Where we belong || Harry Potter új generáció FRPG
» Aiden & Alicia
» Prefektusi rendszer

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Avada Kedavra :: Tekergők Térképe :: Roxfort :: Alagsor :: Számmisztika tanterem-
Ugrás: