Harry Potter Frpg
 
HomeKeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 This is Halloween - Ginny&Harry

Go down 
SzerzőÜzenet
Harry Potter
Hetedéves (Griffendél)
avatar

: :

TémanyitásTárgy: This is Halloween - Ginny&Harry   Csüt. Szept. 20, 2018 11:33 amMikor vagy egy hete kihirdették, hogy a vacsora után lesz valamiféle kötetlenebb buli a felsőbb éveseknek, számomra ez egyet jelentett azzal, hogy nem kell majd az egészet bármilyen jellegű talárban végig ülnünk feszengve, hanem végre kivételesen laza ruhákban lehetünk. Szinte már egész üdítő és barátságos látvány volt, ahogy nem feketéllett taláros diákoktól a terem. A díszítés pont olyan volt, mint minden évben, sőt, talán az idén még szebbnek éreztem a történtek után. Pont úgy ittam magamba a szívderítő, mágiával átitatott lámpások, lebegő gyertyák jelenségét, mintha én is csak most kezdtem volna az első roxfortos évemet.
Magam sem tudom megmagyarázni, hogy miért- illetve pontosan meg tudom- de félve indultam neki ennek a napnak. Az október 31. számomra mindig valami nem várt szörnyűséget vagy megpróbáltatást tartogatott, és az igazat megvallva az idén ehhez valahogy nem volt kedvem. Az egész azzal kezdődött, hogy Voldemort ezen a napon ölte meg a szüleimet Godric's Hollow-ban. Nem elég, hogy elveszítettem őket, Dursley-ékhoz kerültem, akik a lehető legrosszabb rokonoknak bizonyultak, ennél még az is jobb lett volna, ha egyszerűen Hagrid gondjaira bíznak. Épp csak betettem a lábamat az iskolába, máris előkerült egy troll, akivel még szembe is kerültünk. Ám anélkül a kis kalandunk nélkül talán sosem barátkoztunk volna össze ennyire Hermione-val, amiért hatalmas kár lett volna. Másodikban feltárult a Titkok kamrája,a Baziliszkusz pedig elkezdte szedni az áldozatait, elsőként mindjárt Mrs Norris-szal kezdve. Még belegondolni is borzalmas, hogy az a nyamvadt, felakasztott macska Coliander volt. Harmadikban Sirius keltett riadalmat azzal, hogy sikerült bejutnia a kastélyba, mi több, a Griffendél klubhelyiségéig. Valójában a keresztapámat köszönhetem ennek, de akkor még azt hittem, hogy meg akar ölni és cseppet sem tudtam pozitívan szemlélni az eseményeket. Negyedikben jött a Trimágus tusa, amikor egy pillanatig komolyan azt hittem, hogy végre nem én kerülök a figyelem középpontjába, hanem majd a bajnokok. Ám a Tűz serlege negyedikként rendhagyó módon kidobta a nevemet, amitől teljesen felfordult az életem. Nem elég, hogy részt kellett vennem olyan próbákon, amiket nem épp a magamfajtáknak szántak, még Ron is ellenem fordult, a sajtó, pontosabban Rita Vitrol ízekre akart szedni, és a vége ennek az lett, hogy a Sötét Nagyúr visszatért, Cedric pedig meghalt. Az idén semmi ilyesmit nem akarok!
Amint sikerült magamhoz térnem a mélázásból, máris a Griffendéles asztalnál találtam magam, és a legelső adandó alkalommal le is dobtam magam Ginny mellé, hogy az ő társaságában láthassak neki az isteni vacsorának. Már szörnyen éhes voltam.
Nem várt módon az igazgatónő magához ragadta a szólás lehetőségét. Elképzelni sem tudtam, hogy mi lehet ez a fontos, év közbeni bejelentés. Ám ahogy beszélni kezdett és szóba került a kviddics, azonnal döbbent-lelkes arcot vágtam, és még az evés is olyan jelentéktelen szokásnak tűnt. Amint befejezte, váltottam egy pillantást Ginnyvel és Ronnal.
-Ez szuper! -kezdte az utóbbi, mire csak bőszen bólogatni tudtam. Az enyhe kifejezés!
-Jó lenne bekerülni a csapatba. -állapítottam meg.
-Ráadásul van esély, hogy valaki felfigyeljen ránk egy ilyen meccsen! Ez hatalmas lehetőség. -tettem hozzá nagy vigyorogva.
-Gwenog Jones a király! -ezzel biztosan Ginny is egyetért, elvégre nagy kedvence a nő.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ginny Weasley
Hatodéves (Griffendél)
avatar

: :


TémanyitásTárgy: Re: This is Halloween - Ginny&Harry   Csüt. Szept. 20, 2018 12:59 pmA kaja, mint eddig minden évben ezen a napon, most is azokat az otthoni vacsorákat idézi, amikor anya foggal-körömmel igyekszik bizonyítani azt, amit már amúgy is mind tudunk: ő a konyha koronázatlan királynője, a kis menye pedig, aki felett néha még mindig csóválja a fejét, a nyomába se érhet azzal a furcsa és halszagú bouillabaisse-szel. Az asszonyi versengés nélkül ez a pazar vacsora még sokkal ínycsiklandozóbb, a házimanók nagyon kitettek magukért, és kapkodva hozzá is látok az evéshez, de csak azután, hogy Harry és Ron megérkeztek mellém.
- Ez az első halloween-i lakoma, amikor itt vagy? - pillantok Harry felé, miközben belekortyolok a poharamba, a töklé kellemesen hűvös, és néha eltűnődöm az ilyen pillanatokban, milyen király lehet, ha a varázserőd minden képzeletet meghalad, ha egy kicsi testben ilyen képességek laknak, még csak nem is felfedezetlenül - egyszerűen vannak varázslók, akik nem tartják fontosnak a manómágiát, de az utóbbi évben kaptam belőle némi kóstolót, főleg azokban az időkben, amikor a tanárok ellen olykor pont a konyhai manók siettek a segítségünkre, persze csak fű alatt, és valóban elképesztő, amire képesek.

Ha már az elképesztőnél tartunk, Coliander nagy bejelentésére szinte kiesik a számból a villa. - Ez komoly?! - kiáltok fel izgatott döbbenettel, talán hangosabban, mint ahogy kellene, de a terem további pontjain felparázsló sutyorgás csak meggyőz arról, hogy igazán nem tettem semmi rosszat. - Ez hihetetlen! - hajolok Harry és Ron irányába, Hermione, ha nincs itt, bánhatja, hogy lemaradt erről a hírről. - Szerintetek kik fogják összeállítani a diákok csapatát? McGalagony, vaaaagy...? - tekintetem sokat sejtetően Harryre ugrik, könnyen el tudnám képzelni, hogy a házvezetőnk neki hagyja meg a lehetőséget, bár ki tudja, talán szeretné a többi tanárral együtt intézni. Egyetértően bólintok Ron megjegyzésére, miszerint Jones a király, valóban, Madam Hooch tuti nem ment volna bele egy ilyen ziccerbe, legalábbis az a Madam Hooch nem, amilyennek én feltételeztem a tanárnőt.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Harry Potter
Hetedéves (Griffendél)
avatar

: :

TémanyitásTárgy: Re: This is Halloween - Ginny&Harry   Pént. Szept. 21, 2018 5:59 pmAlapból lelkesített a gondolat, hogy a Roxfortban tölthetem az idei Halloween-t, nem pedig valahol odakint horcruxokra vadászva. A lakoma pedig kárpótolt minden egyes elrágcsált gyökérért, gumóért, ízetlen gombáért meg szerencsétlen, undorító állatért, amiktől aligha lakhat jól egy ember, nem hogy három. Amikor közölték, hogy egy rendhagyó bál is tartozik majd a vacsorához, kivételesen eszem ágában sem volt a számat húzogatni, sőt, az volt az utolsó dolog ami eszembe jutott volna. Csak Ginny lebegett a szemem előtt, hogy végre azzal lehetek, azzal táncolhatok, azzal érezhetem jól magam, akivel mindig is akartam, akit szeretek. Ez volt a legnagyobb ajándék az utolsó évtől, hogy lehetőséget kaptam, hogy bepótoljam és jóvá tegyem a korábbi tévedéseimet, és végre annak szenteljem a figyelmemet, aki igazán megérdemli, és akinek máskor is szerettem volna, de akkor esélyem sem volt rá.
Az igazgatónő beszéde azonban képes volt újat tartogatni és tovább fokozni az amúgy is emelkedett hangulatomat. Ahogy a kviddicsről beszélt, legszívesebben felpattantam volna az asztaltól örömömben, és láthatóan nem voltam egyedül az érzéssel. Ginny és Ron is teljesen belefeledkeztek a nagy bejelentésbe, akárcsak én. Amint Coliander befejezte a mondandóját, alig bírtam magamhoz térni és csak arra tudtam gondolni, hogy akárhogy is, de be kell jutnom abba a csapatba. Soha vissza nem térő lehetőség a Roxfort válogatott tagjának lenni és nagy nevek, hivatásos játékosok ellen játszani. Kicsit értetlenül meredtem aztán Ginny-re, mikor arra célozgatott, hogy McGalagony helyett esetleg én is részt vehetnék a csapat összeállításában, amitől automatikusan a tanári asztalnál ülő felé pillantgattam.
-Szerinted van rá esély, hogy engem jelöljön ki maga helyett? -néztem rá továbbra is hitetlenkedve.
-Miért tenne ilyet? Mármint nagyon király és megtisztelő lenne, de... aligha díjazná a többi házvezető.  -azért bőven voltak aggályaim ezzel a felvetéssel kapcsolatban, pedig tényleg elképesztő lenne, ha még részt is vehetnék a csapat összeállításban. De jobb ha nem élem bele magam ilyen meredek feltevésekbe, különösen úgy, hogy Ginny lehet elfogult a témában. De bár igaza lenne!
-Szerintetek kik lesznek a másik csapatban? Vajon Krumot is meghívták? -neki még van is valamennyi kötődése az iskolához a Trimágus Tusa miatt, bár a nevét kicsit félve mondtam ki a Ron-Hermione páros előtt. Tudom, hogy Ron mindig vérszemet kap, ha szóba kerül, utóbbi pedig a berendezéseket kezdi el tanulmányozni a tekintetével.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ginny Weasley
Hatodéves (Griffendél)
avatar

: :


TémanyitásTárgy: Re: This is Halloween - Ginny&Harry   Szomb. Okt. 06, 2018 10:15 amSokatmondó legyintéssel hessegetem el Harry feltevését arról, hogy vajon McGalagony megtenné-e őt a projekt diákfelelősévé. - Potter, ha nem vetted volna észre, háborús hős vagy, élő legenda, és minden tanár, még azok is, akik nem a házvezetőid, egyetért abban, hogy olyan szilárd a jellemed, mint egy márvánnyal borított betonfal. Szerintem, ha diákként bárki tudja objektíven képviselni az érdekeinket, az te vagy - bököm oldalba játékosan, de amint megemlíti Krumot, a gondolataim máris felveszik ezt a fonalat, olyan fürgén és lelkesen, hogy még én is megdöbbennék magamon.

Hogy Krum jön-e, érdekes kérdés. Neki biztosan nem lenne ellenvetése, mert szeretett a suliban vendégeskedni, és nálunk is jól érezte magát, Bill és Franci esküvőjén. - Én örülnék, ha jönne - jelentem ki vidáman, mielőtt egy óvatos pillantást vetnék Von-Vonra. Ha ezzel a témával elérem, hogy kettesben hagyjon minket az este hátralevő részére, miért ne? - Krum mindig nagyon kedves volt, mondjuk olyan merev, mintha egy nagyon hosszú és hegyes pálcát dugtak volna a seggébe - magyarázok olyan könnyedén, mintha ezen a helyen nem veszélyeztetne, hogy mondjuk nekifutásból ezer pontot levonnak a házamtól az ilyen beszédért. Majd érdeklődve Harry felé fordulok, az izgatott csillogás a szemében arról árulkodik, hogy az ő fejében is egymást érik a gondolatok a hírt illetően. - Kapitány úr, kit válogatna be a diákok csapatába? - Incselkedve hangsúlyozom a kapitány szót, szokjuk a titulust, szokjuk csak. Ahogyan őt ismerem, várnak még rá hasonlóan rangos címek, még ha soha nem is kérte őket.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Harry Potter
Hetedéves (Griffendél)
avatar

: :

TémanyitásTárgy: Re: This is Halloween - Ginny&Harry   Vas. Okt. 07, 2018 4:12 pmGinny-nek aztán sikerült alaposan belém fojtania a szót, és talán még egy bamba nézésre is futotta a részemről, mikor olyan jelzőket és titulusokat aggatott rám, amiket sosem érdemeltem ki. Mindig a legjobbak álltak mellettem és a szerencse is mellém szegődött, ez a titkom, nem az, hogy nagy varázsló lennék. Meg sem közelítem Voldemortot vagy Dumbledore-t.
-Ööööö.... köszönöm? -meredtem rá kétkedve.
-Bár azért ezt enyhe túlzásnak érzem. Nem hinném, hogy háborús hős lennék, pláne nem legenda. És ami azt illeti, nem is szeretném, ha az emberek túl sokat képzelnének rólam. -szögeztem le gyorsan.
Azon viszont már jót nevettem, ahogy Krumot jellemezte. Tökéletesen illett rá a leírás, hogy esetleg pálcát dugtak volna a seggébe. Hermione azonban jobban volt értesülve, mint mi, ugyanis a jelek szerint, és Ron legnagyobb bosszúságára még mindig levelezett a bolgár fogóval.
-Nekem… öhm… Viktor múltkor azt írta a levelében, hogy reméli, hamarosan viszont látjuk egymást… Ronald, ne morogj már! Szóval, hogy viszont látjuk egymást, ő, te Harry, Ron, és… én. Szóval elképzelhetőnek tartom, hogy meghívták, hisz remek játékos, ezt kár lenne tagadni. -erre csak bólogatni tudtam, elvégre Krumot láttuk már játszani és nem kispályás. Durva lenne, ha ő lenne az ellenfél fogója és vele csaphatnék össze a pályán.
-Én is örülnék, ha jönne. -értettem egyet aztán Ginny-vel.
-Bár ellenfelek voltunk a Trimágus tusán, az nem ugyanaz, mint ha játszhattam volna ellene egy kviddics meccsen. Ez valahogy jobban lázba tud hozni, mint az a borzalom, amire még csak nem is jelentkeztem. -és ráadásul akkor nem is ért szép véget. Cedric meghalt, Voldemort visszatért. Többet nem kérek az ilyen eseményekből.
-Mindegy, hogy jön-e vagy nem. Elverjük őket! -és már küldtem is az egyetértő, lelkes vigyort Ronnak a megszólalásáért. Majd a tekintetem újra Ginny-re vándorolt, akinek sikerült nekem címeznie az évszázad nagy kérdését.
-Ezen még sosem gondolkodtam, mivel eddig nem létezett olyan, hogy Roxfort válogatott, csak a négy ház játékosai egymás ellen. Hát titeket biztosan, és nem azért, mert közel álltok hozzám. -és igazág szerint azt sem tudtam már, hogy kik maradtak az iskolában, kik azok, akik nem jöttek vissza, vagy sajnos... hagyjuk is. Szóval egyelőre fogalmam sincs, hogy kikből állna az a felhozatal. Kár, hogy a régi nagyágyúk, mint Ginny és Ron testvérei, vagy Wood már nincsenek az iskolában.
-Szerinted kik a legjobbak? -dobtam vissza a kérdést a feladónak.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: This is Halloween - Ginny&Harry   

Vissza az elejére Go down
 
This is Halloween - Ginny&Harry
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Happy Halloween [Event]
» Where we belong || Harry Potter új generáció FRPG
» [Játékos Küldetés] Halloween Party!
» Halloween-i "rémség" tabló [2014.]
» Halloween-i szerepcsere [2016.]

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Avada Kedavra :: Túrák a trollokkal :: Iskolai rendezvények :: Halloween-i bál-
Ugrás: