Harry Potter Frpg
 
HomeKeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Harry Potter

Go down 
SzerzőÜzenet
Teszlek Süveg
Admin
avatar

: :

TémanyitásTárgy: Harry Potter   Vas. Jún. 24, 2018 10:50 am
Harry Potter

Név: Harry James Potter
Becenév: Harry, Potter, Kis túlélő, A Kiválasztott,
Életkor: 18 év
Születési hely, idő: Godric’s Hollow, Anglia, 1980. július 31.
Származás: félvér
Avatar alany: Daniel Radcliffe
Iskola: Roxfort Boszorkány és Varázslóképző Iskola, Hetedéves (végzős)
Foglalkozás: diák (Griffendél)Család:
Anya: Lily Evans Potter /mugli születésű/halott
Apa: James Potter /aranyvérű/halott
Testvérek: nincs
Egyéb családtag:
Sirius Black, keresztapa /aranyvérű/élő
Fleamont és Euphemia Potter, nagyszülők /aranyvérű/halott
Petunia Dursley, nagynénje /mugli/élő
Vernon Dursley, nagynénje férje /mugli/élő
Dudley Dursley, unokatestvér /mugli/élő
Háziállat: Hedvig, hóbagoly /halott/


Mumus: A félelemtől fél a legjobban.
Edevis tükre: Edevis tükrében a családja körében látta magát.
Amortentia: gyümölcslepény, faseprűnyél szaga, és még valamiféle virágillat, ami az Odú emlékét idézte fel benne. (valójában az utóbbi Ginny illata)
Pálca: magyal-főnixtoll alapanyagú, 12 hüvelyk
Patrónus: szarvas (apja után)
Személyes tárgy: Láthatatlanná tévő köpeny, első elkapott cikesz,


Tulajdonságok: Fekete, többnyire kócos haj, zöld szem. Szemüveget visel.
Bátor, szerény, segítőkész. Ravasz, okos. A barátaiért, a családjáért bármit megtenni. Sokszor azért vakmerő és meggondolatlan.


Karaktered élete:
Részletes leírást ezen a Wikipedia oldalon találsz róla.


A hozzászólást Teszlek Süveg összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Kedd Aug. 07, 2018 7:30 am-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://avadakedavra.hungarianforum.com
Harry Potter
Hetedéves (Griffendél)
avatar

: :

TémanyitásTárgy: Re: Harry Potter   Hétf. Júl. 02, 2018 7:43 pmLuna mesélte, hogy az anyukája mindig azt mondta neki, hogy "A dolgok, amiket elveszítünk, visszatalálnak hozzánk, ha nem is mindig úgy, ahogy gondoljuk." Reméltem, hogy ez a szeretteinkre is igaz. Dumbledore szerint mindig a szívünkben őrizzük őket, de nekem, akinek szinte soha nem volt senkije, ez kevés volt. Még Edevis tükre is többet nyújtott annál, mint amit valaha is megtapasztaltam.
Épp csak vége lett az S.V.K. órának és a klubhelyiségbe tartottunk Hermione-val és Ronnal, mikor egy ismerősnek tűnő árny suhant át az egyik folyosón. Mintha... mintha egy fekete kutya lett volna. Pont olyan, mint Sirius. Tudom, hogy ez őrültség, hisz láttam őt meghalni a Minisztériumban, de mégsem hagyott nyugodni a gondolat.
-Menjetek csak előre. Majd a klubhelyiségben találkozunk. Mindjárt jövök én is! -hadartam el a barátaimnak, de a tekintetem már nem őket fürkészte, hanem azt a pontot, ahol a kutyát láttam. Azonnal megszaporáztam a lépteimet, nehogy szem elől veszítsem a jelenést. Bíztam abban, hogy nem veszítettem el végleg a józan eszemet, hisz újra láttam felbukkanni, az udvar irányába tartott. Gondolkodás nélkül követtem, bármi is legyen az. Annyira akartam, hogy... szerettem volna, ha Sirius az, valahogy, valami csoda folytán. Még csak el sem köszönhettem tőle akkor, pedig nem sokkal előtte azt ígérte, hogy ha ennek vége, akkor igazi család lehetünk. Nekem pedig olyan sosem volt, mindig irigykedve néztem a muglikat a játszótéren, vagy hallgattam Hermione-t, ahogy a szüleiről beszélt. Ronnak pedig fogalma sincs, hogy milyen szerencsés, hogy ekkora családban nőhetett fel, ilyen szülőkkel, mint Mr és Mrs Weasley. Ő mindig a száját húzta a karácsonyi ajándéknak szánt pulcsik és egyéb kötött holmik láttán, míg nekem az tényleg maga volt a nagybetűs Karácsony.
Az iskola udvarának távolabbi szegletéig követtem a fekete alakot, ami aztán végül egy kőlépcsőn állapodott meg. A fényben már jól kivehető volt a kutya alakja. Sirius? A szám is tátva maradt, mikor magára öltötte emberi alakját, megszabadulva az állati álcájától. Azonnal rohantam hozzá, hogy átölelhessem.
-Hogy... hogy lehetsz életben? -szegeztem neki a kérdést, eleresztve őt.
-Ne érts félre, nagyon örülök neked, csak nem értem... -kezdtem bele a zavart magyarázkodásba.
-Hát erre a kérdésre én sem tudom a választ. -vonta meg a vállát, én pedig hittem neki, nem akartam tovább faggatni, bőven elég volt, hogy él és itt van.
-Mikor érkeztél? -érdeklődtem aztán tovább, annyi kérdésem, annyi mesélnivalóm volt neki.
-Tegnap éjjel. Rögtön beszélni akartam veled, azt akartam, hogy tudd, élek. De az új igazgatótok nyakon csípett. Megtiltotta, hogy éjjel zavarjalak és felébresszek másokat, de elmondta, hogy ma Sötét Varázslatok Kivédése után lyukasórád lesz, és akkor majd beszélhetek veled, mindenféle körülményeskedés nélkül. De nem akartam csak úgy beállítani, tudtam, hogy úgyis felismered majd a bolhásabbik énemet. -magyarázta jókedvűen, ami azonnal rám is átragadt. Mosolyogva hallgattam a szavait és csak bólogattam, hisz igaza lett, felismertem a fekete kutyát és reméltem, hogy csak ő lehet az. Az mondjuk meglepett, hogy Coliander igazgatónő nem penderítette ki azonnal, amikor megpróbált besurranni az iskolába, sőt, egyenesen hozzám irányította. Alkalomadtán talán még meg is köszönöm neki, Sirius nagyon sokat jelent nekem. Elvégre a keresztapám!
-Azt tudod, hogy Voldemort... -de már nem fejezhettem be, leintett azzal, hogy az már a múlté, és beszéljünk inkább a jelenről, vidámabb témákról. Tetszett az ötlet, de fogalmam sem volt, hogy mit is mesélhetnék. Nem azt mondom, hogy unalmas volt minden, de eléggé súroltuk a határát.
-Hát... még az iskola sem heverte ki teljesen a történteket, így nehéz egyelőre vidám témával előhozakodni. Sok az új tanár az iskolában, még meg kell szoknunk őket. Elég sok diák sem jött vissza erre a tanévre, a halálfaló uralom után persze ez nem is csoda. Nem kedvelik az új igazgatót, és azt sem, hogy Pitont visszahívta tanítani. -bár már sokkal többet tudtam róla és az indítékairól, mint korábban, de ettől még egyáltalán nem lett szimpatikus a számomra, jobban örültem volna Lumpslucknak. Mindössze csak nem csodálkozom azon, hogy ilyen. Tudtam, hogy nem szolgálta Voldemortot, hanem Dumbledore embere volt, de mások ezt nem tudhatták róla, én viszont nem éreztem úgy, hogy az én tisztem lenne megosztani a világgal, hogy mit láttam a Merengőben. Azt is eltitkolta, hogy szerette anyámat, így gondolom ez nála egyre menne. Ron-nak és Hermione-nak sem beszéltem róla. Hermione amúgy sem tudja titokban tartani az érzéseit, és ha furán nézne Pitonra, az rögtön kiszúrná, engem meg véletlenül lenyakazna bájitaltanon egy késsel, hogy sajnálatos baleset történt az egyik diákjával az óráján. Ez nem hiányzott. Hagyjon békén, és akkor én is békén hagyom őt.
-De ugye nem kapta meg a kedvenc tantárgyát? -erre csak határozottan a fejemet ráztam. A tanárnő cseppet sem hasonlít a denevérre.
-Most egy nő a tanárunk, Hewitt professzor. Egyelőre úgy tűnik, hogy nagyon érti a dolgát, talán végre először jó tanárunk lesz. Lupint leszámítva persze. -tettem hozzá gyorsan, nehogy érzékenyen érintse a téma.
-Hewitt? -kérdezett vissza elképesztő sebességgel.
-I-igen... Lara Hewitt. Miért? Talán ismered? -a tekintete olyan volt, mintha elkapott volna valami kutyabetegséget. Talán áthozott valami veszettséget a túlvilágról. Meg se hallotta a kérdésemet, hanem újabbakat tett fel. Hogy néz ki, milyen színű a szeme meg hasonlók. Elég bizarr volt, így jobbnak láttam témát váltani.
-Sirius... nem tudom, hogy tudod-e. Lupin és Tonks életben vannak. Dumbledore öccse, Aberforth mondta Neville-nek, hogy Roxmortsban vannak nála, biztonságban. -reméltem, hogy valami igazi jó hírrel is szolgálhatok neki, erre megint úgy nézett rám, mint egy őrült. Kezdtem megérteni, hogy lehetnek rokonok Bellatrix Lestrange-el.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Teszlek Süveg
Admin
avatar

: :

TémanyitásTárgy: Re: Harry Potter   Hétf. Júl. 02, 2018 8:04 pm

ELFOGADVA
Házad a Griffendél!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://avadakedavra.hungarianforum.com
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Harry Potter   

Vissza az elejére Go down
 
Harry Potter
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Where we belong || Harry Potter új generáció FRPG
» Prefektusi rendszer
» Aiden & Alicia

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Avada Kedavra :: Teszlek Süveg :: Canon karakterek :: Filmes karakterek-
Ugrás: