Harry Potter Frpg
 
HomeKeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Perselus Piton

Go down 
SzerzőÜzenet
Teszlek Süveg
Admin
avatar

: :

TémanyitásTárgy: Perselus Piton   Vas. Jún. 24, 2018 2:20 pm
Perselus Piton

Név: Perselus Tobias Piton
Becenév: Perselus, Piton, Denevér, Pipogyusz, Félvér herceg
Életkor: 38 év
Születési hely, idő: Fonósor, Anglia 1960. január 9.
Származás: félvér
Avatar alany: Alan Rickman
Iskola: Roxfort Boszorkány és Varázslóképző Iskola (Mardekáros volt)
Foglalkozás: Bájitaltan tanár, Mardekár házvezetője, ex-halálfalóCsalád:
Anya: Eileen Prince /aranyvérű/halott
Apa: Tobias Piton /mugli/halott
Testvérek: nincs
Egyéb családtag:
Draco Malfoy, keresztfia /aranyvérű/élő
Háziállat: nincs


Mumus: ismeretlen
Edevis tükre: Lucretia Coliander
Amortentia: Liliom, bájitalok keverékének illata, dohos, kissé régi pergamenek és frissen főtt kávé
Pálca: 13 és fél hüvelyk ezüst hárs, sárkányszívizomhúr
Patrónus: kígyó (korábban őzsuta)
Személyes tárgy: nincs róla információ.


Tulajdonságok és a karakter élete:
Részletes leírást minden téren ezen a Wikipedia oldalon találsz róla.

Életben maradása:
Voldemort úgy gondolta, hogy addig nem fog engedelmeskedni neki a bodzapálca, amíg meg nem öli azt, aki megölte az előző gazdágát. Mivel Piton végzett Dumledore-ral Malfoy helyett, így a Nagyúr szerint a pálca neki engedelmeskedik, így hát hiába szolgálta hűen, meg kell halnia. Egy átok segítségével elvágta Piton nyakát, majd a biztonság kedvéért még ráuszította kígyóját, Naginit is, hogy jó párszor marja meg.
Piton az eszméletét vesztette és haldoklott, mikor Potterék ott hagyták, hogy a Merengőhöz vihessék az emlékeit. Mrs Norris képében Coliander a Roxfort falai között tartózkodott, és mint Dumledore leendő utódja az igazgatók sorában, nem engedhette, hogy elődjének fő bizalmasa ideje korán távozzon az élők sorából. Felöltötte emberi alakját, hogy némileg rendbe hozhassa a sérüléseit és csökkenthesse az elvérzés esélyét a vulnera sanentur igével. Ezután magukra öltötte a kiábrándító bűbájt, hogy észrevétlenül elvihesse őt a kastély pincehelyiségébe. Bízott abban, hogy Piton fel volt készülve Voldemort mindenféle trükkjére, így Nagini marására is. Nem kellett csalódnia, a bájital készletek sokaságából egy egyszerű invito varázslattal magához hívhatta az ellenmérget, hogy beadhassa neki.
Pitonnak azóta sincs fogalma róla, hogy élhette túl a Nagyúr aljas támadását, Nagini után a következő emléke már csak az, hogy a Szent Mungó 1. emeletén, a  Varázslények okozta sérülések osztályán tért magához.


A hozzászólást Teszlek Süveg összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Vas. Aug. 12, 2018 6:22 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://avadakedavra.hungarianforum.com
Perselus Piton
Mardekár házvezető (bájitaltan)
avatar

: :


TémanyitásTárgy: Re: Perselus Piton   Hétf. Jún. 25, 2018 9:16 amAz utolsó emlékem az, hogy Nagini megmérgezett engem, majd az, hogy Potter is ott volt, velem. Sosem bírtam elviselni azt a fennhéjázó, idegesítő, pökhendi kölyköt, mégis… örültem, hogy ott volt. Nem azért, mert pont James Potter tökéletes mására vágytam abban a pillanatban, mikor biztos voltam benne, hogy meghalok. De azok a szemek… Lily szemei voltak. Nem Potter nézett vissza rám, azok a szemek Lily meleg, élettel teli szemei voltak. Bárcsak… tényleg ott lett volna előttem. Hiányzik. Minden perccel egyre jobban hiányzik nekem. Pedig mát jó ideje annak, hogy meghalt.
De nem csak amiatt akartam, hogy Harry Potter ott legyen velem, hogy a szemeibe nézve halhassak meg, visszahozva Lily emlékét, hanem… azt hiszem, akartam, hogy tudja, közel sem voltam olyan gonosz, mint azt mindenki hitte. Rideg, barátságtalan, érzelemmentes. Ez a három dolog volt az, ami a legjobban illet rám a Roxforti pályafutásom során. De csupán azért, mert túl sokat vesztettem eddig. Lily, a méltóságom, a becsületem… mulandó minden, én pedig egy percig sem akartam hagyni, hogy még valamit elvegyenek tőlem.
Amikor magamhoz tértem, a következő emlékem az volt, hogy a  Szent Mungó 1. emeletén, a Varázslények okozta sérülések osztályán feküdtem. Nem tudtam, hogy kerültem oda és azt sem, hogy ki mentett meg, hisz biztos voltam benne, hogy én ma meghalok. Mégsem így lett… valaki még életben akart tudni engem…

*****
-Piton… -térített aztán magamhoz egy lágy, mégis kissé mély, és ismerős női hang.. Megfordultam, hogy szembe találjam magam régi ismerősömmel, házbeli társammal és egyetlen, igazi barátommal.
-Lara… üdvözöllek a Roxfort-ban… -néztem rá kissé közönyösen, de úgy is érteni fogja, hogy igazából… örülök neki, hogy lesz egy értelmes társaságom itt.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Teszlek Süveg
Admin
avatar

: :

TémanyitásTárgy: Re: Perselus Piton   Hétf. Jún. 25, 2018 9:23 am

ELFOGADVA
köszöntelek a Tanárok között
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://avadakedavra.hungarianforum.com
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Perselus Piton   

Vissza az elejére Go down
 
Perselus Piton
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Perselus Tobias Piton
» Kígyók kódexe

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Avada Kedavra :: Teszlek Süveg :: Canon karakterek :: Filmes karakterek-
Ugrás: