Harry Potter Frpg
 
HomeKeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Avengaline Sparkshine

Go down 
SzerzőÜzenet
Avengaline Sparkshine
Elsőéves (Hollóhát)
avatar

: :

TémanyitásTárgy: Avengaline Sparkshine   Szer. Jún. 27, 2018 9:33 pm
Avengaline Sparkshine

Név: Avengaline Sparkshine
Becenév: Darjeeling
Életkor: 11
Születési hely, idő: Lancaster, Anglia, szeptember 1.
Származás: aranyvérű
Avatar alany: Dove Cameron
Iskola: Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola első évfolyam
Foglalkozás:diák

Család:
Anya: Agathe Sparkshine, 34 éves, aranyvérű
Apa: Henrich Sparkshine, 36 éves, aranyvérű
Testvérek: Daniel Sparkshine, 14 éves, aranyvérű
Egyéb családtag:
Teodor: Bár nem családtag, de annak számít. A család komornyikja. 60 éves, félvér
Háziállat: Macsek Dix


Mumus: Szülők csalódnak benne
Edevis tükre: Elismerés a család részéről
Pálca: Rózsafapálca, Unikornis szőr mag, 9 inch hosszú
Patrónus: egyenlőre nincs
Személyes tárgy: Teáscsésze


Tulajdonságok:
Külső:
Szőke haj és zöld szem, átlagos magasság és karcsú testalkat. Szinte mindig egy kicsi visszafogott mosoly van az ajkán és állandóan tisztelettudó. Ruházata változó, de többségében a visszafogott vonalat követi.
Belső:
Nemesi neveltetést kapott és kissé brit fanatikus, főleg a családja révén. Imádja a jó vicceket és a fekete teát, utálja ha valaki nem kedveli.
Beszéde a neveltetésére jellemző brit angol. Rendkívül kedves hangon beszél és tisztelettudó szorgalmas. Minden nap több csésze teát iszik meg, és nagymamájától kapott csészéjét úgy imádja, akár szüleit. A többit lásd a történetből


Karaktered élete:
-Az én nevem Avengaline Sparkshine. Észak-Angliában, Lancasterben születtem 11 évvel ezelőtt.-mondta miközben lazán belekóstolt a csésze teájába. A fiatal lány kora ellenére kitűnő modorral és megjelenéssel rendelkezett, a varázsvilágnak talán kissé muglisan, bár ez mindenképpen annak a hatása, hogy nemesi származása lévén a családja már évszázadok óta a helyi szokások és irányzatok rabja.
-Egy birtokunk van a város déli részén ott élek a szüleimmel. Régen, kiskoromban úgy véltem, hogy az a világ közepe, lévén a birtok kapuin kívülre ritkán kellett eljárnom.- talán kissé furán hathat a lány stílusa. Hosszú szőke haja vállaira gyengéden és pompázatosan omlottak le, mely fürtöket jól kiegészített a mohaszín szeme. Tekintete mindig csillogó és lelkes, társaira mindig jelentős figyelmet szentel. Alkata pedig maga a tökéletesség, hiszen karcsú vonalai és magassága jól illeszkedik egymáshoz. Többségében, ahogyan most is, valamilyen inget, vagy blúzt visel mellé egy térdig érő fekete szoknyát, amolyan mini-üzletasszony öltözékhez hasonló. Mindig fontos számára a megjelenés, hiszen bármikor kerülhet olyan fontos szituációba, amiben igenis fontos lehet az, hogy milyen a külseje.
-Úgy hiszem érdekelhet titeket, hogy hogyan kerültem be az iskolába. Aranyvérűként és brit állampolgárként fontosnak tartom a jó képzést, mely hazánkban ebben az intézményben a legjelesebb.- nézett a társaira akikkel éppen a vonaton utazott az évnyitóra.

Összesen hárman ültek a kabinban, miközben a vonat robogott a Roxfort felé. Sok idő telt el a felújítások óta és mindannyian első évesek lévén, nagyon várták már az évnyitó ünnepséget.
Mielőtt azonban erre a már-már legendás vonatra felszálltak volna a kicsi Darjeelingnek, ahogy a szülei szólítják, sok minden teendője akadt.


Egy kellemes angol tavaszi nap volt, amikor Darjeeling és szülei éppen a golfpályán töltötték idejüket. Az apuka egy fontos játszmát játszott egy helyi tisztviselővel, miközben a család többi tagja egy kellemes beszélgetésen vett részt. A nap hosszú és megterhelő órák sora után természetesen a nemes győzelmével ért végett, mely után a család köreiben visszavonultak a kastélyba megünnepelni azt. Ekkor szállt be az ajtón a várva várt bagoly.

-Ez micsoda lenne?- kérdezte meglepett arccal az ifjú lány szüleitől. Ők ketten azonban a válasz helyett, egymást átkarolva sétáltak a lány mögé, várva hogy mit fog szólni a benne található ismerős szöveghez.

Tisztelt Sparkshine Kisasszony!
Örömmel értesítjük, hogy felvételt nyert a ROXFORT Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolába. Mellékelten megküldjük a szükséges tankönyvek és felszerelési tárgyak listáját. A tanév szeptember 1-jén kezdődik. Legkésőbb július 31-éig küldjön baglyot nekünk.
Tisztelettel: Minerva McGalagony igazgatóhelyettes


-Roxfort?- nézett fel már egy örömteli mosollyal szüleire, hiszen jól tudta, hogy ők is ott tanultak.
-Igen kicsim, Gratulálok!- felelte az édesanyja. Így az amúgy is örömteli nap még egy fontos eseménnyel kiegészülve ért véget. Azonban ez csak a történet kezdete. A vonat ugyanis még messzi hetek múlva fog elindulni a 9 és háromnegyedik vágányról.

Másnap reggel a nap első sugaraival kelt fel az idilli szobában a lány. Tekintete még kissé álmos volt, de ugyanakkor izgatott is. Körbenézett a barackszín szobáján és a cseresznyefa színű szekrényéhez sietett. Magára öltötte az egyik kedvenc öltözetét, egy szezámmag fehér blúzt és a hozzá tartozó kék szoknyával, majd lesietett a földszintre. A hosszú lépcsősor végén komornyikja várta a kezében egy csésze fekete teával és a várható kulcscsomóval.

-Kisasszony, jó reggelt kívánok önnek!- hajolt meg a varázstudó öreg. Fura és egyben hosszúkás bajsza kissé lekonyult, ahogyan a műveletet végrehajtotta, amitől a kislány arcára egy mosoly ült ki, amit egy halk kuncogásban egészült ki.
-A mai programról úgy értesültem, hogy az újdonsült iskolájához fogjuk a kellékeket bevásárolni.- nézett a lányra, aki már tudta előre, hogy ez fog következni.
-Igen, pontosan, köszönöm Teodor! Kérem kísérjen el a reggelihez amíg megbeszéljük a részleteket!- felelte illendően a lányka. Mindig tisztelte az öreg Teodort, hiszen kiskorától kezdve ő vigyázott rá, mikor szülei távol voltak. Sajnos ilyen eset túlságosan gyakran előfordult.

A hosszú folyósón, mely a díszes étkezőbe vezetett a páros átbeszélte a napi teendőket.

-Először a varázspálcáját megyünk megvásárolni, majd utána a tankönyveket. Édesapja megkért továbbá, hogy feltétlen nézzünk be egy szabóhoz, hogy a talárját is elkészítessük, erre időpontunk is van, egész pontosan 11:30 percre. Miután ott végeztünk egy asztalfoglalásunk lesz ebédre a Crown étterembe. Délutáni program keretében pedig kinézzük a kisasszony kísérő állatkáját, amit biztosan izgalommal vár már.- mondta végig a hosszú programot Teodor, majd kinyitotta a lány előtt az ebédlő vastag fa ajtót.
-Köszönöm Teodor! A reggeli után találkozunk!- lépett be a helységbe, hátrahagyva a férfit.

-Jó reggelt Darjeeling!- köszöntötte őt édesapja Henrick és édeanyja Agathe egyaránt. A lány tiszteletteljesen válaszolt nekik, majd leült a székére anyja mellé. Úgy néz ki bátyja ismételten korán távozott.

Aznap a tápláló reggeli egy tányér tojásrántotta volt kenyérrel és egy vékony szelet bacon mellé. Az ízletesre átsült hússzelet finoman elöntötte az emberízlelő bimbóit, majd a tojás erős íze vette át az irányítást. Ily finom étek hamar elfogy és ezzel tulajdonképpen el is indul a következő nap.
Felállva az asztaltól Darjeeling egyenesen az autóhoz ment, egy ezüstszínű Rolls-Royce várta kint az épület előtt. Ahogyan a lány elegánsan beült a Silver Seraph-ba az szinte azonnal a brit főváros felé vette az irányt. London azonban több órányi távra volt autóval, kivéve, ha azt egy jó varázsló vezette. Egy frappáns mozdulattal körülbelül 10 másodperc alatt a város szélén találták magukat egy szűk sikátor végén. Ami fura lehet a mugliknak, hogy ahonnan kijön a hatalmas autó egy téglafal van a végén, de ezen kívül semmi gyanús. Néha még Avengaline-nak is furcsa az ilyen jelenet.


Alig telt el egy kis idő mire az ezüst csoda Ollivander boltja előtt állt meg. Az öreg odabent a tőle furcsának tűnő sürgés-forgással üdvözölte a kislányt, aki bátran, egyedül lépett be a boltba. Szerette volna, ha a pálca kiválasztása az ő érdeme, nem Teodoré.
-Tessékcsak tessék ezt nézd meg!- tartotta neki az öreg az első pálcát. Erős fogás kellett hozzá és kicsit nehézkesnek érezte, így hamar visszautasította a tölgypálcát. A következő amit mutattak neki egy rövidebb fajta Tiszafapálca volt. Darjeeling kényelmesen a kezébe fogta és tetszett is neki, azonban ahogyan ki akarták próbálni… Nos az öreg létrája bánta a dolgot. A harmadik pálca egy különleges dobozban volt elrakva.
- Ezt nézd meg Avengaline! –tartotta az öreg neki a dobozt. Amikor felemelte a fedelét egy 11 inches Rózsafapálcát rejtett alatta, mely magja egy gyönyörű Unikornis szőre volt. Amikor a lány kezébe vette érezte, hogy egy különleges darab van a markában. Egy apró próbát tett a pálcával, ami szinte azonnal engedelmeskedett neki.
- Ez lesz az! Úgy érzem ő az én pálcám!- felelte csillogó tekintettel az öregnek a lány. Ollivander erre csak egy mosollyal felelt. Talán a lányt ez az esemény dobta fel a reggeli órákban annyira, hogy továbbra is hasonló lelkesedéssel járják a boltokat Teodorral. A nap vége felé a tankönyvek és a talár készíttetés után a kisállat kinézése maradt.

Ahogyan a boltba léptek a lány szemét rögtön lekötötte a sok bagoly, macska és varangy látványa. Hasonló látványt a kastély istállójában látott csak, bár ott főleg lovak és kutyák voltak. Éppen elmerült volna az állatokban, amikor az egyik macska hirtelen felborította a ketrecét és így sikeresen kiszökött. Sajnos ekkor még nem tudta, hogy Darjeeling egy egyszerű lehajlással élete végéig magához köti.


A kékszemű fehérszőrű macska egyenesen Avengaline karjaiba rohant, úgy tűnhetett, hogy kiválasztotta magának. Lelkesen mutatta meg a gyönyörű cicát Teodornak, aki egy ketrecbe rakva azonnal az autóhoz is vitte, természetesen fizetés után.

-A neved pedig Dix lesz-mosolygott rá a cicára, amikor az ezüst Rolls-ba beült a páros.

A shoppingolók estére nagyon fáradtan értek vissza a kastélyba, azonban a lánynak még hetei voltak kipihenni a dolgokat. Szülei és családja az előkészületeket hajtották végre, hogy azon a bizonyos napon minden rendben menjen.

Jópár nap telt el azóta, hogy legutoljára Londonban járt Darjeeling. Szüleivel együtt a pályaudvaron siettek át a 9 és háromnegyedik vágányra, ahonnan az ifjú titán, a család legfiatalabbika elindul a varászlótanoncság útján. A vonat hangos füttyel jelezte, hogy útnak indul, épp azután, hogy a Avengaline és csomagjai is felkerültek a vonatra.
Nagy rántással és hangos sípszóval indult el a Roxfort Express az állomásról, mely kattogó hangja a szülőkből könnycseppeket hozott ki. A lány egy utolsó pillantást vetett a családjára és hátrafordulva sietett egy kabinba leülni.

Így látott meg két elegánsan öltözött lányt, akik ugyanúgy elsőévesek voltak az iskolában.
-Elnézést szabad lesz esetleg számomra egy ülőhely?
-Persze gyere csak, parancsolj! A nevem Emily!-nyújtotta kezét a fiatal Avengaline-nak, aki örömmel viszonozta a gesztust...

Később a három lány jó barátságot kötött egymással, de előtte még várt rájuk egy nagy esemény. Az évnyitó ünnepség

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Teszlek Süveg
Admin
avatar

: :

TémanyitásTárgy: Re: Avengaline Sparkshine   Szer. Jún. 27, 2018 10:20 pm

ELFOGADVA
Házad a Hollóhát!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://avadakedavra.hungarianforum.com
 
Avengaline Sparkshine
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Avada Kedavra :: Teszlek Süveg :: Saját karakterek-
Ugrás: