harry potter frpg
 
HomeKeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Gwenog Jones

Go down 
SzerzőÜzenet
Gwenog Jones
Repüléstan tanárnő
avatar

: :

TémanyitásTárgy: Gwenog Jones   Kedd Júl. 03, 2018 12:04 pm
Gwenog Jones

Név: Gwenog Marion Jones
Becenév: Gwen
Életkor: 30 éves
Születési hely, idő: 1968. 12. 02., Cornwall, UK
Származás: félvér
Avatar alany: Meghan Markle
Iskola:
1979-1986. Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola
Foglalkozás:
1988-1998. a Holyhead-i Hárpiák terelője
1993-1998. a Holyhead-i Hárpiák csapatkapitánya
1998-        . a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző repüléstan tanáraCsalád:
Anya: Marion Jones, félvér, 58 éves, életben van
Apa: Macarthur Jones, félvér, 56 éves, életben van
Testvérek:
Hesperia Jones, félvér boszorkány, 27 éves, helyzete a háború óta ismeretlen
Hurricane Jones, félvér boszorkány, 23 éves, életben van
Háziállat: Octavius, idős macskabagoly, hím


Mumus: Hesperia holttestére bukkan
Edevis tükre: a húga előkerül
Pálca: 11 hüvelykes, merev kocsányos tölgypálca, főnixtoll maggal
Patrónus: gepárd volt, de Hesperia eltűnése óta az állatalak egyre elmosódottabb
Személyes tárgy: a seprűje, egy hatéves Tűzvillám


Tulajdonságok: A csapattársai szerint mindig tűpontos és könnyen belemegy a játékba, a volt férje szerint - összesen öt hónapig voltak házasok, elvetélt ötlet volt, de annál hangosabb szakítás -, maximalista és szarkasztikus, ráadásul bosszantó módon favorizálja a munkáját, mintha minden más elfoglaltságot kisebb rendűnek tartana, mintha csak akkor élvezné a szexet, ha ő lehet felül, ha ő irányíthat, és ő irányít, nehéz kiragadni a kezéből a kormányt - válása után majdhogynem lehetetlen. Hát igen, a notórius elsőszülött, aki talán csak azért jött világra, hogy bármerre is jár, rendet teremtsen és irányt mutasson az ezerfelé rohangáló birkák közt - a birkák pedig hallgatnak rá, miért is ne tennék, hiszen a megjelenése mindig biztonságot sugárzó, a mosolya éppen csak egy csepp méz az americano aljára süllyedve, hiszen mindig összeszedett, és mindennél előbbre valónak tartja a csapatmunkát, a kollégái felé gyakran fejezi ki az elismerését, és változatos módokon, mintha ösztönösen ismerné a siker receptjét a munkahelyén, az öltözőben, a pályán, a tárgyalótermekben, és tudatosan elszúrná az egészet, ha a magánéletéről van szó. Persze, ezzel senki nem meri nyíltan megvádolni. A testvérei szerint ő az erős vár, akihez mindig lehet fordulni, ha kivágtak az albérletedből, ha a srác, akit éjszaka felhoztál, nem akar lelépni reggel - bár ilyenkor mindig elfeledkeznek az erkölcsi iránytűről, ami vad elánnal pörög a nővérükben -, és aki gyógyszert meg vacsorát visz neked egy csinos kis szatyorban, ha megbetegedtél. A szülei szerint képtelen pihenni, és talán örökre éket vert közéjük a tudat, hogy legidősebb gyermekük még a válása után sem volt hajlandó anyagi segítséget elfogadni. Pedig nem kellett volna meglepődniük - Gwenog mindig ilyen volt: minél gyorsabban száguld egy irányba, annál kevésbé foglalkozik a pálya szélén bekiabálókkal.


Karaktered élete:
Úgy neveltek fel, hogy tudtam, mindenre képes vagyok - hogy tudtam, ha igazán akarom, ki fogom nőni a cornwalli házat, a takaros fűszerkertet, amit az apai nagyanyám gondozott, mert anya sosem szeretett a kertben görnyedve babrálni. Egy olyan korban jöttem világra, ahol a családi meghittséget mindennél előbbre valónak tartották, legalábbis a mi otthonunkban, ezért apa sosem túlórázott, és anya titokban dolgozott otthonról, Abraham Cole álnéven írta a regényeit, amelyeket rekordgyorsasággal elkapkodtak a Czikornyai és Patza polcairól, de anya mindig odafigyelt az inkognitójára, vasmarokkal őrizte, mert tudta, nagyon jól tudta, hogy egy női író regényeire fele olyan kereslet sincs. Nos, meghittség az valóban volt, de volt áldozat is, és apa hiába győzködte anyát, add ki a könyveket a saját neveden, hadd ismerjenek, meg, anya sosem merte ezt megtenni, és főleg nem abban az időben, amikor a húgaim és én is, mindannyian kicsik voltunk, ott tolongtunk anya mellett a dolgozószobájában, összekrétáztuk a falat, és kertitörpéket rejtettünk el a szennyeskosárban.

A varázserőnk az életünk természetes része volt, a Roxfortban és azelőtt is. Persze, óvatosnak kellett lennünk a házon kívül, de ez általában kimerült abban, hogy nekem kellett őrszemként a húgaim mellett állnom, főleg akkor, amikor Hurricane - aki sosem bocsátotta meg nekünk, hogy Hes és én választottuk ki a nevét - varázsereje még egészen spontán akciókban nyilvánult meg.
Azután véget ért a juhásztevékenységem, mikor kijártam a Roxfortot, Lumpsluck könnyezve búcsúzott tőlem, és megígértette, hogy amint bekerülök a csapatba, minden meccsemre eljár majd - természetesen ingyen.

Marcus hiba volt, de olyan sok közös volt bennünk, és annyira szerettem hallani a nevetését, hogy úgy döntöttem, adok neki egy esélyt. Azután még egyet. Látnom kellett volna, hogy nem működik, mert mindig büszkén hangoztattam, hogy az én figyelmemet semmi nem kerüli el, de a Porpicy SC őrzőjével való házasságom még a médiát is megrázta. A válásunk után választottak csapatkapitánnyá - kemény év volt, és valahányszor holtfáradtan a tükörbe néztem, pontosan tudtam, hogy ez az, amit akarok. A valóság, az arcom az újságok címoldalán, ez az, amit nőként megérdemlek, és nem, többé nem engedem, hogy édesanyámhoz hasonló, tehetséges asszonyok háttérbe szoruljanak, mert féltik a lehetőségeiket, vagy esetleg az életüket - mert éppenséggel nem férfinak születtek. Egy férfiak uralta világban ez egy fajsúlyos probléma, ugyanis, mint megtanultam, nem minden férfi olyan, mint apám - olyan szeretetteljes, bátor és tiszta jellemű, egyenes gerincű.

Ennek a szüleink által belénk oltott közmondásos gerincnek jó hasznát vettük a háborúban. Az edzések egyre ritkultak, ahogy a meccsek is - egyetlen rossz szót sem szóltam, mikor a csapat főről főre kivándorolt, aki pedig maradt, az vagy elbarikádozta magát az otthonában, vagy jó pénzért állandó védelmet fogadott magának. Persze, nem mind éltünk így, de tudtam, mert köztünk lógott kimondatlanul, hogy a háború után az ifjak jönnek majd, új csapatok, új taktikák - és nem vártam meg, míg hatalmi szóval elküldenek. Elegánsan távoztam a Holyhead-i Hárpiáktól, a romokat átlépve, de ha a Roxfortból nem érkezik állásajánlat, valószínűleg csak dicstelen munkákat vállalhattam volna - mint azok a szerencsétlenek, akik annyira bele vannak gyönyörödve a kviddicsbe, hogy cikkeket írnak róla. Nem játsszák, á, az kizárt, de írni, írni mindig lehet, és olyan korokban, ahol az ember elaljasul, ha a hatalomhoz dörgölődzöl az írásaiddal, az kifizetődő.
Én nem hajoltam meg. Így kötöttem ki az iskolában - és tulajdonképpen boldog vagyok, mert ez a hely csupa nosztalgia, és mégis elhiszi itt az ember, hogy valami értékeset alkot, valami jót, valami önmagán túlmutatót cselekszik. És végtére is, mi hajtja a kviddicsjátékost, ha nem az, hogy a neve fennmaradjon?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Teszlek Süveg
Admin
avatar

: :

TémanyitásTárgy: Re: Gwenog Jones   Szer. Júl. 04, 2018 6:09 pm

ELFOGADVA
köszöntelek a Tanárok között
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://avadakedavra.hungarianforum.com
 
Gwenog Jones
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Johanne Jones Tao / Madame Hydra

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Avada Kedavra :: Teszlek Süveg :: Canon karakterek :: Filmes karakterek-
Ugrás: