harry potter frpg
 
HomeKeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Nymphadora Tonks

Go down 
SzerzőÜzenet
Teszlek Süveg
Admin
avatar

: :

TémanyitásTárgy: Nymphadora Tonks   Kedd Júl. 03, 2018 8:23 pm
Nymphadora Tonks

Név: Nymphadora Tonks
Becenév: Dora, Tonks (utálja, ha Nymphadora-nak szólítják)
Életkor: 25 év
Születési hely, idő: Anglia, 1973. augusztus 7.
Származás: félvér, metamorfmágus
Avatar alany: Emily Bett Rickards (kérésre)
Iskola: Roxfort Boszorkány és Varázslóképző Iskola (Hugrabugos volt)
Foglalkozás: auror
Család:
Anya: Andromeda Black Tonks /aranyvérű/élő
Apa: Ted Tonks /mugliszületésű/élő
Testvérek: nincs
Egyéb rokonok:
Cygnus Black, anyai nagyapja /aranyvérű/halott
Druella Rosier, anyai nagyaja /aranyvérű/halott
Narcissa Malfoy, nagynénje /aranyvérű/élő
Bellatrix Lestrange, nagynénje /aranyvérű/élő
Remus John Lupin, férje /félvér/élő
Edward Remus 'Teddy' Lupin, fia /félvér/élő
Háziállat: nincs


Mumus: Remus ellene fordul
Edevis tükre: család
Pálca: Tíz hüvelyk, világos juhar fából készült, magja egyszarvú szőr.
Patrónus: farkas
Személyes tárgy: jegygyűrű


Tulajdonságok: Tonks metamorfmágus, így rengeteg alakot tud ölteni, és bármit megtud változtatni a külsején, főként a hajával szokta ezt tenni. Szinte mindig más hajszínt visel, kedvétől, érzéseitől függően változtatja. Nagyszájú, vagány, belevaló boszorkány, de végtelenül jólelkű és barátságos is.


Karaktered élete:
Harry Potter és a Főnix Rendje
Harry ebben a regényben ismeri meg. Tonks egy huszonéves nő, auror, és tagja a Főnix Rendjének. Mint kiderül, Sirius Black unokatestvére, de anyját, Andromedát a Black család kitagadta, mivel feleségül ment egy mugli születésű varázslóhoz, Ted Tonkshoz. Tonks egy metamorfmágus, vagyis képes a külsejét bizonyos mértékig változtatni. Azonban ezzel a képességével nem él vissza, csupán a hajszínét és -viseletét változtatja meg rendszeresen. Tonks segít Harrynek eljutni a Főnix Rendje főhadiszállására. Borzalmasnak tartja nevét, ezért már az első alkalommal közli, hogy őt még a barátai is a vezetéknevén szólítják. A főhadiszálláson gyakran van együtt Ginny-vel ill. Hermionéval, alkalomszerűen szórakoztatja őket metamorfmágusi képességének felhasználásával (pl. vacsorakor minden egyes falat lenyelésekor megváltoztatja orra alakját). Mivel auror, hasznára válik a Főnix Rendjének oly módon, hogy Kingsley Shaklebolttal egyetemben a minisztérium kémei, így a legapróbb változásokat is időben jelezni tudják a Rendnek. A szeptember 1-jén induló Roxfort Expresszre ismét a Harryt védő testőrgárda tagja a Kings Cross pályaudvarig (ezúttal csigákba rendezett, ősz hajjal jelenik meg).

Harry Potter és a Félvér Herceg
Tonks, mint a Rend tagja és auror, a Roxfort védelméről gondoskodik. Mikor Harry Draco Malfoy jóvoltából sóbálvánnyá válva a Roxfort Expresszen ragad, Tonks a segítségére siet, és elviszi a Roxfortba. Harrynek feltűnik, hogy Tonks kedvetlenné vált, és ennek megfelelően a haját is barnásszürke színűre változtatta. Piton arra is felhívja a figyelmét, hogy a patrónusának megváltozott az alakja. A könyv végén kiderül, miért: Tonks szerelmes Remus Lupinba, aki viszonozza az érzelmeit, de nem támogatja a kapcsolatot, mivel vérfarkas, így veszélyt jelenthet Tonksra, emellett szegény is, és ha összeházasodnának, Tonks is kirekesztődne a társadalomból vérfarkas férje miatt. A szerelmi bánat miatti búskomorság hatott ki a metamorfmágiájára. Dumbledore halála azonban összehozza őket, és a temetésen már ismét rózsaszínűre váltja hajszínét, és ahogy Rowling fogalmazott "Lupinnal mintha egymás kezét fogták volna".

Harry Potter és a Halál ereklyéi
A könyv elején zárt körű esküvő keretében hozzámegy Remus Lupinhoz, bár -Remus állítása szerint- Tonks szülei féltik lányukat vérfarkas férjétől. Később teherbe esik, majd egy kisfiúnak ad életet, akit Ted Remus Lupinnak neveznek el, apja és anyai nagyapja után, és Harry Pottert kérik fel keresztapának.


Életben maradása:
Lupin és Tonks életben maradását nem szükséges körmönfontan megmagyarázni. Egyszerűen csak nem vesztették életüket a roxforti ütközetben, mikor Voldemort és a halálfalói ellen küzdöttek.


A hozzászólást Teszlek Süveg összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. Júl. 05, 2018 12:23 am-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://avadakedavra.hungarianforum.com
Nymphadora Tonks
Auror
avatar

: :

but she wants you;


TémanyitásTárgy: Re: Nymphadora Tonks   Szer. Júl. 04, 2018 11:34 amHallgatom azokat a párás lélegzetvételeket, hol aprók, hol egészen hosszan elnyúlnak, el a sötétségbe, Aberforth kocsmájának tetőterében, és egy pillanatra ennyinek tűnik a világ - ócska fából tákolt lambériának, jobb napokat is látott, virágmintás függönyöknek, a tetőcserepeken kopogó esőnek, egy pislákoló gyertyának az éjjeliszekrényen, ami vékony sugarakat vet Teddy arcára. Alvás közben olyan végtelenül békés, hozzá sem merek érni, csak nézem, nézem az arcát, az orrát, amiről már most meg tudom mondani, hogy tőled örökölte, és a kék haját, aminek a vége most éppen szőkülni látszik.

Törökülésbe húzom a lábaimat, óvatosan, nehogy megrúgjam őt, vagy megüsselek téged, aki most szintén karnyújtásnyira vagy, egészen őrületes, ha a boldogságnak ilyen íze van, hát köszönöm szépen, semmi másra nem vágyom soha többé! Tudom, ha átnyúlnék a kisfiunk párnákkal körülbástyázott teste felett - mert nehogy bármelyik oldalon legurulhasson az ágyról, még mindig nincs kizárva, hogy szorult bele egy adagnyi az én legendás ügyetlenségemből is - meg tudnám simogatni a hajadat, vagy megpöccinteném az orrodat a bal kezem mutatóujjával, ahogy régen is csináltam, mikor túlságosan belelovaltad magad az önsajnálatba, csak ezzel tudtalak kizökkenteni.

Hallom, ahogy a légzésed felgyorsul az ágy túloldalán, bárcsak megnyugtathatnálak anélkül, hogy felébresztenélek, bárcsak, bárcsak elég ügyes lennék áthidalni ezt a távolságot az álom és az ébrenlét között - ráadásul semmi nem zárja ki, hogy esetleg ráborulnék Teddyre, míg felette átnyúlva hozzád, megpróbálnálak téged megnyugtatni. Azért csak tennem kell valamit, nem igaz?
- Csss, semmi baj - föléd hajolok, halált megvető bátorsággal négykézlábra állva, ügyelve, hogy Teddy alattam alvó testét egyetlen porcikámmal se érintsem. - Itt vagyok. Aludj csak.
Ugyanaz a légvétel, ami az imént még kapkodóvá erősödött, most ismét szuszogássá szelídül. Visszamászok a párnáim közé, a térdem egy pillanatra megnyomja Teddy kis kezét, de a gyerek már átesett némi kiképzésen, és te csak ráncoltad a homlokodat az ügyetlenségemen, mikor lebucskázott a kanapéról, mert nem volt körülbástyázva párnákkal úgy, mint most, vagy éppen amikor hajnalban felkeltem hozzá, és percekig mászkáltam vele félálomban, Teddy pedig meg sem mukkant, bár fejjel lefelé tartottam egy darabig. Elpusztíthatatlan - kétségtelenül a szüleire hasonlít. És bár még órákat fogok ébren tölteni, ücsörögve ezen az idegen ágyon, sokkal büszkébb vagyok magamra, mint eddigi életem során bármikor.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Teszlek Süveg
Admin
avatar

: :

TémanyitásTárgy: Re: Nymphadora Tonks   Szer. Júl. 04, 2018 11:43 am

ELFOGADVA
köszöntelek a Boszorkányok között
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://avadakedavra.hungarianforum.com
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Nymphadora Tonks   

Vissza az elejére Go down
 
Nymphadora Tonks
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Avada Kedavra :: Teszlek Süveg :: Canon karakterek :: Filmes karakterek-
Ugrás: