Harry Potter Frpg
 
HomeKeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Care more about winning the Cup - Gwenog&Harry

Go down 
SzerzőÜzenet
Harry Potter
Hetedéves (Griffendél)
avatar

: :

TémanyitásTárgy: Care more about winning the Cup - Gwenog&Harry   Pént. Júl. 06, 2018 4:15 pmMár a tanévnyitón is azonnal felkaptam a fejemet a tényre, hogy Madame Hooch helyett új repülésoktató érkezett a Roxfortba. Nem különösebben kedveltem, de nem is utáltam azt a nőt, de mégis beleivódott a neve számomra a Roxfort falaiba. Az új tanárról pedig a nevén kívül nem tudtam túl sok mindent. A repüléstan főként csak az elsőéveseknek fontos, hisz akkor sajátítottuk el mi is a seprűlovaglás művészetét. Viszont! Madame Hooch nem csak oktató volt, hanem a kviddics mérkőzéseken is fontos szerepet játszott. Ez a játék fontos volt nekem, egy kiszakadás a mindennapokból, ahol jól éreztem magam, csak a társaimra és a játékra kellett koncentrálnom. Fogalmam sincs, hogy tavaly miként mentek itt a dolgok kviddics terén, de az tény volt, hogy az idei évre is megtarthattam a csapatkapitányi posztot. Volt egy őrzőm is Ron személyében, Ginny pedig tökéletes hajtó volt, de ha a hétből csak hárman vonulunk fel a pályára, az édes kevés lesz. És elvileg Jones is vállalta a mérkőzések vezetését, az edzések felügyeletét.
Amikor az egyik óra után megpillantottam Miss Jones-t, némi habozás után ugyan, de azonnal utána eredtem.
-Tanárnő! Tanárnő, várjon, kérem! -szóltam utána, bízva benne, hogy meghallja. Nem akartam tolakodó lenni, hogy egy számára teljesen ismeretlen végzős csak úgy rohangál utána a folyosókon, amit ráadásul Frics nagyon gyűlöl.
-Harry vagyok. -mutatkoztam be neki sietősen, mikor utolértem, mégiscsak így illendő. Majd inkább a lényegre akartam térni.
-Ne haragudjon, hogy zavarom, én igazán nem akarom feltartani, de azt hiszem, lenne egy kérésem Önhöz. -kezdtem bele kissé bizonytalanul. Hihetetlen fiatal és más kaliber volt, mint a többi tanárunk, mintha csak most végzett volna, most, hogy így közelről megfigyelhettem őt.
-Olyan problémám lenne, hogy a Griffendél kviddics csapata elég hiányos. Sokan végeztek a régi tagok közül, vagy nem szeretnének visszamenni a pályára. A segítségére lenne szükségem, hogy új játékosokat toborozhassunk. Szívesen megkérném rá McGalagony professzort is, de nem szívesen terhelném ilyesmivel. -na szép, nem mintha őt igen, de biztosan megérti.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vendég
Vendég
avatar


TémanyitásTárgy: Re: Care more about winning the Cup - Gwenog&Harry   Pént. Júl. 06, 2018 6:15 pmEgy évtizedes terelői- és csapatkapitányi pályafutásom alatt sosem találkoztam olyan kihívással, amivel most az oktatás szembesít. Persze, vezetőként az embernek rendelkeznie kell olyan tulajdonságokkal, amelyek alkalmassá teszi nem csupán a felnőtt sportolók, de a felspanolt diákok gardírozására, de erre az intenzív belépőre nem számítottam. Hogy őszinte legyek, világ életemben azt hittem, az én szakmám nehéz, na, az kihívás, és veríték, és munka, konstans munka, hogy edzésben maradj, hogy fejleszd magad, hogy megőrizd az eddigi képességeidet, miközben jobbá kell válnod.

De a tanítás! Ó, a tanítás, ez a fránya hegy, ami most úgy magaslik fölém, hogy tulajdonképpen a szakmai előmenetelemen kívül semmit nem tudok felmutatni. Az elsőévesek első repüléstan óráját megtartottam ma a belső udvaron - a Hollóhát és a Griffendél házak elsőseit vonták össze az órarendben, kettőt a gyerekek közül éppen a gyengélkedőn ápol Madam Pomfrey, mert az egyiket orrba nyomta a felé lendülő seprűje - amitől az orra vérezni kezdett, akár valami groteszk vízesés -, a másik pedig egy "ide süssetek, olyan vagyok, mint Harry Potter!" kiáltással felpattant a seprűjére, elrúgta magát a talajtól, másfél métert emelkedett, majd lezuhant a fűre, és kificamította a jobb csuklóját. Nagyjából ötvenszer izzadtam le ezalatt az egyetlen óra alatt, és talán ez a zaklatottság tükröződik még akkor is az arcomon, mikor a folyosón egyszer csak egy férfi hang utánam kiabál, futó léptek zaját hallom, és mire megfordulok, előttem áll - nos, maga Harry Potter.

- Hallgatom, Potter - karjaimat a mellkasom előtt összekulcsolva várok, míg kiveszem a szavaiból, hogy mire is szeretne megkérni. Igyekeztem ellesni a megérkezésem után Minerva McGalagony hanghordozását és testtartását, amikor a diákokkal beszél - még mindig tanulom ezt a tisztességes távolságtartást. - Ezek szerint valóban ön a csapatkapitány. - Nyugtázom elégedetten a dolgot, így minden sokkal könnyebb lesz. - Szívesen részt veszek a válogatón, csak tűzzék ki az időpontot McGalagony professzorral, amilyen hamar csak lehet! Az összes háznak vannak idén hasonló problémái, és amennyire hallottam, a tavalyi évben nem állt össze a csapat. - Csak spekulálok, de azok a bestiák nem véletlenül féltek attól, hogy ha a diákok seprűre ülnek, megtalálják a módját, hogy megszökjenek az iskolából.

Vissza az elejére Go down
Harry Potter
Hetedéves (Griffendél)
avatar

: :

TémanyitásTárgy: Re: Care more about winning the Cup - Gwenog&Harry   Szomb. Júl. 07, 2018 5:55 pmMivel nem volt jobb ötletem, így az új repüléstan tanárt kerestem fel azzal a kéréssel, hogy segítsen nekünk új játékosokat toborozni és szakmai szemmel kiválogatni őket, ugyanis a Griffendél csapata igencsak megfogyatkozott ilyen szempontból. Reméltem, hogy nem veszi majd rossz néven, hogy egy diák akar neki plusz elfoglaltságot adni, mikor fordulhattam volna a házvezető tanárunkhoz is, de McGalagony mindig annyira elfoglaltnak tűnt. Megjegyezte, hogy én volnék a csapatkapitány a jelek szerint, mire csak bőszen bólogattam, na igen, ezt a részletet valahogy sikerült kifelejtenem a nagy magyarázásomból. Hamar megjelent a mosoly az arcomon, mikor közölte, hogy szívesen segít nekünk a válogatásban, csak tűzzek ki egy időpontot McGalagony professzorral egyeztetve, amilyen hamar csak lehet. Hozzátette, hogy minden ház ehhez hasonló problémával küzd, és ha minden igaz, tavaly sem állt össze a csapat.
-Köszönöm, a lehető leghamarabb megbeszélem majd vele. -első dolgom lesz megkeresni a professzort, hogy dűlőre jussunk a tökéletes időponttal kapcsolatban. Biztosan örülni fog, hogy a dolgok elindultak valamilyen irányba, mindig is nagyon fontos volt neki a kviddics, élt-halt azért, hogy legyőzzük a Mardekárt. Ő maga is játékos volt, bár erről még életemben nem kérdeztem őt, valahogy azért annyira sosem volt bizalmas a viszonyunk, hiába őt kedveltem Hagrid mellett a legjobban. Aztán erről eszembe jutott valami. Annyira ismerősnek tűnt ez a nő, de nem tudtam hová tenni, most viszont valami kezdett derengeni.
-Bocsánat a kérdésért, lehet, hogy hülyén fog hangzani, de nem játszott véletlenül a Holyheadi Hárpiáknál? -nem akartam a képébe mászni így elsőre, de ez most foglalkoztatott. Ginny nagyon szereti azt a csapatot, ráadásul a legkiválóbb női egylet is ebben a sportban. Nem hiszem, hogy ez véletlen egybeesés lenne.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vendég
Vendég
avatar


TémanyitásTárgy: Re: Care more about winning the Cup - Gwenog&Harry   Szomb. Júl. 07, 2018 10:14 pmBiztató mosollyal biccentek Potter felé, mikor biztosít arról, hogy a lehető leghamarabb tető alá hozza majd az időpontot McGalagonnyal. Ha a professzorasszony még mindig olyan, mint az én diákéveimben, akkor a kviddics kiemelkedő helyet foglal el az egész éves tervében, és nem fogja ölbe tett kézzel nézni, míg a Griffendél delegációja széthullik. Erre az erős karra számítok, mert bár én magam nem griffendéles voltam, professzorként bármelyik háznak szívesen a segítségére állok, ha a toborzással vagy a repüléstannal kapcsolatban keresnek meg. Mondjuk, ami az utóbbit illeti, a mai két baleset után talán jobb lenne, ha védőhálót szerelnék a diákok alá, és kipányváznám őket valami ügyes kis bűbájjal, minden oldalról.

- Akkor, ha ez minden... - kezdem, elbúcsúznék, ám Potter folytatja, és nem tudom legyűrni a szám sarkában felbukkanó, büszke mosolyt. Visszafordulok, és mintha ebben a percben legalább tíz centivel magasabb lennék, talán ennyire kihúztam volna magamat? - Ami azt illeti, de. Az elmúlt tíz évben a csapat terelője, és az utolsó öt évben a csapatkapitánya voltam. - Ha lehetséges az ilyesmi, a mosolyom csak még szélesebbé válik. - Lumpsluck professzor mindig azzal ugratott, hogy már bérelt helyem van az ő híres polcán. De persze, ha valaki igazán ismeri ezt a helyzetet, az maga, Potter - ha jól tudom, Lumpsluck professzor két évvel ezelőtt visszatért az iskolába. - Nem akarom Potter orrára kötni, milyen nagynak éreztük ezt a polc-dolgot az én diákéveimben, és milyen kellemetlen haszonlesésnek találom ma. Az öreg Sluki mindig megtalálta a módját, hogy előnyt kovácsoljon a maga kiváltságos helyzetéből, és a nyakamat tenném rá, hogy a gyűjteménye dísze nem más, mint a velem szemben álló fiatalember. Felvont szemöldökkel nézek rá. - Ön is Lump-klubbos volt, igaz? - Nem létezik, hogy Sluki elengedte volna ezt a vissza nem térő alkalmat, hogy rátegye a kezét a hősre, a kiválasztotta, magára Harry Potterre. Szegény fiú. Már biztosan hozzászokott a keselyűkhöz.

Vissza az elejére Go down
Harry Potter
Hetedéves (Griffendél)
avatar

: :

TémanyitásTárgy: Re: Care more about winning the Cup - Gwenog&Harry   Vas. Júl. 08, 2018 11:13 pmElég hamar és zökkenőmentesen sikerült lebeszélnem Jones tanárnővel a problémámat, hogy a Griffendél igencsak foghíjas a játékosok számát illetően, konkrétan a fele sem volt meg a csapatnak. Szerettem volna, ha segít a toborzásban, ő pedig azonnal igent is mondott rá, mindössze annyi volt a kérése, hogy előbb egyeztessek McGalagony professzorral. Ezt még ma el fogom intézni, de előbb még volt egy kérdés, ami nem hagyott nyugodni vele kapcsolatban, és úgy éreztem, hogy muszáj rákérdeznem. Elég jellemző volt rám, hogy sokszor előbb beszéltem, mint gondolkodtam, de talán nem sértem meg őt, elvégre csak annyit akartam tudni, hogy nem játszott-e véletlenül vagy direkt a Holyheadi Hárpiáknál.
Nagyon nem szúrhattam el a dolgot, mivel még egy mosolyt is sikerült kicsalnom tőle, majd büszkén közölte, hogy ráhibáztam. Ez nekem is vigyort varázsolt a képemre, ezek szerint jól figyeltem Ginny-re, aki azt hiszem mindig is rajongott érte. Még az sem kizárt, hogy Rontól is hallottam róla, de erre azért nem mernék megesküdni. Valóban a Hárpiák terelője volt, majd a csapatkapitánya is. Így viszont tényleg nagyon menő volt, hogy egy ekkora név kezei alatt kviddicsezhetünk majd egész évben. A végén még kiderül, hogy ez az év is tele van meglepetésekkel. A tanárok szempontjából mondjuk mindenképp. Örültem, hogy egy igazi szakértő fog közreműködni a válogatónkon, szóval csak úgy ittam a szavait. Lumpsluckról beszélt, aki már akkor tudta, hogy bérelt helye lesz a híres polcán. Na igen, az a polc. Csak egyetértően bólogattam.
-Hogy őszinte legyek tanárnő, maga jobban kiérdemelte azt a helyet, mint én. Arra büszkébb vagyok, hogy édesanyám oda került. Valójában nem tettem érte túl sok mindent. -ez a "kis túlélő" meg a "kiválasztott" cím nekem sosem volt vonzó. Sokan ezt látták bennem, köztük Lumpsluck is, én viszont inkább akartam láthatatlan lenni, mint villám sebhelyes fiú.
-Igen, Dumbledore visszahívta az iskolába. Én nagyon megkedveltem. Sajnálom is, hogy az idén már nem ő bájitaltan tanárunk. -nem mintha Piton nem lenne valamiféle elismert szaktekintély a témában, csak nem mindegy, hogy az ember a nyakán a fejével vagy anélkül jön ki a teremből. Csak bólintottam, mikor arról kérdezett, hogy tagja voltam-e a Lump Klubnak. Eléggé utáltam, hogy őszinte legyek, az egyetlen jó oldala az volt, hogy addig is láthattam Ginny-t, bár ezt akkor még nagyon magamnak sem akartam beismerni.
-Nem önszántamból, mondjuk. -jegyeztem meg csendesen. Igazából Dumbledore akarta, hogy így legyen, enélkül nem jutottunk volna el a horcruxokig. De szerencsére ez már csak a múlt.
-És hogy-hogy ide jött tanítani? -bukott ki belőlem egy újabb kérdés, amihez talán semmi közöm, de már késő visszaszívni. Azt viszont neki is be kell látnia, hogy ilyen karrier után furcsa, hogy pennára cserélte a seprűjét, ami nekünk csak jó persze.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vendég
Vendég
avatar


TémanyitásTárgy: Re: Care more about winning the Cup - Gwenog&Harry   Szomb. Júl. 14, 2018 7:05 pmSokat értően elmosolyodok Potter szavaira, hiszen annak idején mindannyian kiváltságosnak éreztük magunkat, akik a polcra kerültünk, és évekig még hálás is voltam ezért a kitüntetésért - persze, ez még azelőtt volt, hogy Lumpsluck minden meccs előtt írt egy kedvesen érdeklődő baglyot, amelyre egyetlen elképzelhető válasz létezett, egy nem kevésbé kedves ingyenjegy formájában. Nem kovácsolódtunk közösséggé, mi, akik az iskolában a klub tagjai voltunk, mert titkon mind azt figyeltük, kin kell majd átlépnünk a következő alkalommal, miként nyűgözhetjük le a professzort még jobban.
- Annak idején ez sokkal - hogy is mondjam? - nagyobb durranás volt, mint most. Lumpsluck professzor néhány évvel ezelőtt még több órát is tartott az iskolában, nem is beszélve a szakkörökről, így sokkal több diákot megismert. Volt olyan klubtalálkozó, amin több, mint huszonheten ültünk. - Sóhajtok, nem valami kellemes nosztalgiával a hangomban, de érdeklődés csillan a szememben, mikor az édesanyja szóba kerül. - Az első évemben választották iskolaelsővé az édesanyját. Emlékszem rá, Lumpsluck még évekkel később is a polc díszhelyére tette a képét.

Persze, nem szeretnék túlságosan személyes hangot megütni, és aggaszt, hogy ezzel talán átlépem a határt. Néhány percre elhallgatok, mindössze ízlelgetem Potter szavait, és már éppen azon vagyok, hogy elköszönjek tőle, mikor feltesz egy kérdést a pályaváltásommal kapcsolatban, és nem tudom megállni válasz nélkül. - Ami azt illeti, nem terveztem előre. A háború alatt a csapatom szétesett, a legtöbben külföldre menekültek, vagy elrejtőztek, volt olyan is, akit meggyilkoltak egy razziában. - Sóhajtok, mert még mindig fáj a puszta emlék is, és talán nem kellene ennyire feltárnom a motivációimat, az érzéseimet, Minerva McGalagony legalább is biztosan nem helyeselné, de én még nem állok az önmérsékletnek azon a szintjén, mint a tisztelt kollégáim. Meg sem próbálom, jobb híján. - Amikor felajánlották az állást, azonnal elfogadtam, de azt hiszem, nem álltam készen egy ilyen kihívásra - mosolyodom el halványan. - És gondolkodott már az új csapat összetételén? Ha befejezi idén a tanulmányait, nem árthat, ha több alsóbbévessel is összedolgozik, akiknek szintén fontos a Griffendél győzelme a pályán.

Vissza az elejére Go down
Harry Potter
Hetedéves (Griffendél)
avatar

: :

TémanyitásTárgy: Re: Care more about winning the Cup - Gwenog&Harry   Vas. Júl. 15, 2018 2:23 pm-Szerintem most is nagy dicsőségnek számít, a tanárúr elég válogatós. -jegyeztem meg a híres polc kapcsán, mikor Gwenog Jones közölte, hogy régen nagyobb durranásnak számított, szinte versengtek érte. Ha mondjuk kiváló tanuló lennék, mint Hermione, vagy híres kviddics játékos, mint ő, én is szívesen feszítenék a képeken, de sajnos én egész más okból kerültem oda. Voldemort miatt, olyan tettért, amire nem is emlékeztem, még csak nem is én csináltam. Igazából nem én voltam "sebezhetetlen", hanem a szüleim, különösen anyám önfeláldozása tett túlélővé. A bájitalkeverő tudásom sem saját kútfőből származott, hanem a Fé... Piton könyvéből. Ha tudtam volna, hogy az övé, lehet első adandó alkalommal lehúzom inkább Myrtle WC-jében. Legalább annyira hátborzongató, mint Tom Denem naplója.
Kifejtettem inkább neki is, hogy az nagyobb büszkeség nekem, hogy édesanyám a polcra került és Lumpsluck professzor mindig nagy szeretettel mesélt róla. Szinte áhítattal hallgattam, ahogy a tanárnő arról mesélt, hogy ő még csak elsőéves volt, mikor Lily Evans-t iskolaelsővé választották, de még évekkel később is a polc díszhelyén mosolygott. Mivel én magam nem ismerhettem őket, így hihetetlenül szerettem történeteket hallani róluk, a gyermek- és felnőttkorukról egyaránt. Ettől mindig kicsit közelebb érezhettem őket magamhoz. Hirtelen aztán bevillant valami. Amikor legelőször szemügyre vehettem Lumpsluck gyűjteményét. Hát persze! Ott láttam először Gwenog Jones-t, és a professzor annyira büszke volt rá, hogy mindig kap ingyen jegyeket és ott lehet a meccsein. Hát innen volt ismerős! De ostoba és feledékeny vagyok. Talán nekem is kellene egy olyan gömb, mint anno Neville-nek.
Mivel híres kviddics játékos volt, ennek fényében még jobban érdekelt, hogy miért jött a Roxfortba tanítani, mikor még nagyon fiatal, így hosszú évekig élvezhette volna a karrierjét. Nem akartam tolakodó lenni, de kíváncsivá tett, és talán nem is vette annak, ugyanis hajlandó volt megválaszolni a kérdésemet. Elárulta, hogy nem így tervezte, a háború alatt a csapata szétszéledt, elrejtőztek, külföldre menekültek, de sajnos akadt olyan is, aki életét vesztette. Halálfalók, vérfarkasok és mindenféle szörnyűséges alakok csatlakoztak Voldemorthoz, így hatalmasra rúgott az áldozatok száma. Mikor felajánlották neki az állást, rögtön elfogadta, de még csak most kezd szembesülni vele, hogy ez mekkora kihívás.
-Őszintén szólva, még nem. Azt sem tudtam, hogy visszajöhetek-e befejezni az iskolát, vagy hogy egyáltalán Dumbledore professzor nélkül lett volna-e hozzá kedvem. -persze Hermione mindünket meggyőzött. Ron még nálam is jobban ellenállt, de jaj annak, aki szembeszegül Granger kisasszony akaratával.
-Egyelőre még azt is bizonytalannak éreztem, hogy lesz-e kviddics az idén. Ginny és Ron Weasley már fix emberek, de sajnos a többi posztra még csak jelöltem sincs. Viszont ez egy remek ötlet, magamtól biztosan nem jutott volna az eszembe, hogy elkezdjem beépíteni a fiatalokat is, hisz párunknak ez az utolsó évünk. Fel sem fogtam, hogy ezen is gondolkodni kell, és hogy hamarosan a Roxfort már csak a múltam lesz. Túlságosan szeretek itt lenni. -tört rám valamiféle őszinteségi roham, így félve pillantottam rá, nehogy untassam a hülyeségeimmel.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vendég
Vendég
avatar


TémanyitásTárgy: Re: Care more about winning the Cup - Gwenog&Harry   Kedd Júl. 17, 2018 2:21 pmEgyetértően bólintok Potter megjegyzésére az iskoláról, biztosan nehéz lehetett Dumbledore halála után visszatérnie ide, főleg, amennyiben hinni lehet a pletykáknak, és kettejük kapcsolata valóban olyan személyes volt. Mindenesetre úgy érzem, helyeselnem kell Potter konklúzióját hallva, hiszen egy be nem fejezett roxforti pályafutás nem egy karriert tört már derékba, pusztán azért, mert a fényesen izzó A-terv nem sikerült éppen úgy, ahogyan az illetékes számított rá. - Jól tette, hogy visszajött. Tudom, hogy a diákok egy része, akik sportolói karrierre vágynak, azt hiszi, az oktatás nem fontos, pedig mint ahogy azt az én példám is mutatja, az ember nem ülhet örökké seprűn, és ahhoz, hogy komolyan vegyék visszavonultan is, képesnek kell lennie felmutatni bizonyos eredményeket.

Úgy magyarázkodok, mintha ez nem lenne teljesen egyértelmű, de nem lepne meg, ha a háború számos ilyen gondolatot indított volna fel a diákok agyában. Ha megbízható emberek hagyták maguk mögött az otthonukat, az állásukat, hogy családostul meneküljenek, mit várhatnánk az ifjúságtól?
Szerencsére Potter szavai elterelik a gondolataimat, és nem marad más teendőm, csupán egy elnéző mosollyal nyugtázni a szavait. Az elválás a helytől, ami hét éven át az otthonunkat jelentette, egyfajta gyászfolyamat, amire az ember általában nem áll készen egy olyan törékeny időszakban, mint amikor tizenhét, illetve tizennyolc éves. Emlékszem, engem is megviselt, ugyanakkor nem igazán adtam szabad folyást az érzelmeimnek, és nem zokogtam összeborulva a barátnőimmel. - Ezt abszolút megértem, és biztos vagyok abban, hogy a legtöbben osztják a véleményét. Ez az év még remek lehetőséget tartogat arra, hogy nyomot hagyjon az iskolában, és egy ütőképes kviddicscsapat összeválogatása erre mindenképp alkalmas - ecsetelem elgondolkodva. - McGalagony professzor említette, hogy önt már az első évében beválasztották a csapatba. Szeretné máshol meghúzni a korhatárt a válogatáson?

Vissza az elejére Go down
Harry Potter
Hetedéves (Griffendél)
avatar

: :

TémanyitásTárgy: Re: Care more about winning the Cup - Gwenog&Harry   Szer. Júl. 18, 2018 4:49 pmEgyetértő mosollyal hallgattam a tanárnő szavait, elvégre ő is azon a véleményen volt, hogy helyes döntés volt visszatérni az iskolába és befejezni a tanulmányaimat. Ő is sportolói karrierre vágyott, de a többiekkel ellentétben szerzett is szakmát, amivel most is el tud helyezkedni, hogy a másik hivatása veszélybe került. A tanári szakma pedig a varázslóknál nagyon is elismerendő, megbecsült munkakör volt. Bár Lumpsluck egyszer szóvá tette Dumbledore-nál, hogy azért fizethetnének többet is. Erről persze én nem tudtam nyilatkozni, és ő amúgy is mindig szeretett túlozni és panaszkodni.
-Nagyon jól látja, tanárnő. Ráadásul én bármennyire is imádok kviddicsezni, nem hiszem, hogy ebben képzelném el a jövőmet. Szeretnék inkább auror lenni, ahhoz pedig főleg meg kell erőltetnem magam a tanulás terén, hogy sikeres RAVASZ vizsgát tehessek. -és igyekszem tényleg komolyan is venni a dolgokat, elvégre tényleg ez az utolsó, mindent eldöntő évünk.
Talán nem kellett volna, de valami hirtelen rám tört őszinteségi roham folytán megosztottam Miss Jones-szal, hogy még fel sem sikerült fognom, hogy mindjárt vége ezzenk az egésznek, hogy a Roxfort csak a múltamat fogja jeelnteni. Túlságosan szeretek itt lenni, ez az otthonom, így nehezemre esik elképzelni az életet az iskola falain kívül.  Megértette a kavargó érzéseimet, de bíztatott, hogy ez még egy remek lehetőség ahhoz, hogy maradandót alkossak és egy ütőképes kviddics csapatot hagyjak majd magam mögött. Ettől csak még elszántabban akartam, hogy megnyerjük az idei kupát, nem akartam a Mardekárnak vagy bármelyik másik háznak átadni ennek a lehetőségét.
A szavai aztán alaposan elgondolkodtattak, mikor arra volt kíváncsi, hogy szeretném-e, ha elsőévesek is jelentkezhetnének a válogatásra. Elég vegyes érzéseim voltak ezzel kapcsolatban, és nem tudtam, hogy mi lenne a helyes döntés.
-Emlékszem, annyira büszke és boldog voltam, hogy az elmúlt száz évben én lehettem az első, aki ilyen fiatalon bekerült a csapatba. Ez remek érzés és hatalmas önbizalom löket, amit senkitől sem szeretnék elvenni! -kezdtem bele az okfejtésembe.
-De a kviddics nem veszélytelen, sőt, kifejezetten durva sport. Se a játékosok, sem a labdák nem kímélik az embert, így jól meg kell gondolni, hogy valaki tényleg ezt akarja-e. Amellett, hogy mennyire örültem a lehetőségnek, a végére már inkább rettegtem és csak azért imádkoztam, hogy ne haljak meg már a legelső meccs alkalmával a pályán. -vázoltam fel aztán az ellenérveket is.
-Ebben a korhatár kérdésben nem szeretnék én lenni a döntéshozó, nem is akarok állást foglalni. Ha elsőéveseket vinnék a csapatba, nagy felelőtlenség lenne, ha valaki nagy tehetség, úgyis kibukik valamilyen módon. Viszont ha ellenezném, mindenki azt gondolná, hogy nem akarom, hogy más is a "nyomdokaimba lépjen", pedig egyáltalán nem zavarna, de tudom miket tudnak egyesek kitalálni. -magyaráztam neki a problémámat, hogy miért is nem szeretnék döntőbíró lenni.
-Én muglik között nőttem fel, így sosem hallottam a kviddicsről, de a barátom, Ron már akkor odáig volt ezért. -nosztálgiáztam el ezen egy pillanatra.
-Akik ilyen közegben nőttek fel, mint Ron, vagy épp... Malfoy... kár lenne őket megfosztani a játéktól. Nem létezik valamilyen köztes megoldás, amivel mindenki kedvében járhatunk? Hobbi kviddics csapat szakkörként az elsősöknek vagy ilyesmi? -persze nem vagyok én itt senki, hogy ilyeneken agyaljak, és Gwenog Jones szabadidejével sem rendelkezhetek, hogy kicsiket tanítson meg játszani és felügyelje őket.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vendég
Vendég
avatar


TémanyitásTárgy: Re: Care more about winning the Cup - Gwenog&Harry   Kedd Júl. 31, 2018 10:47 amMérlegelem Potter szavait, és ez eltart egy darabig. Egyetértően bólintok, mikor felidézi, mennyi örömmel töltötte el őt a csapatba kerülése, ugyanakkor ez nem tréfadolog, a kviddics, főleg hivatásos körökben, kifejezetten brutális sport az első néhány perc után, főleg, ha éppen mostoha az időjárás, vagy valamelyik csapatnak érdekében áll gyorsan lezárni a mérkőzést. Hosszú listát tudnék írni azokról a sérülésekről, amiket a pályán röpködve szereztem, bevédve a csapat fogóját, nem különben azokat a gurkókat, amiket én küldtem meg az ellenfél játékosai felé.
- Amennyire hallottam McGalagony professzortól, derekasan helytállt, de teljesen igaza van, Potter, a kviddics finoman szólva nem veszélytelen - elfelhősödő homlokkal hallgatásba merülök, a szavait latolgatom magamban, nem vagyok biztos abban, milyen megoldást találhatnánk erre a helyzetre.

- A szakkör kifejezetten jó ötlet - bólintok, egy elismerő pillantás kíséretében. - Bár nem tudom, én vagyok-e a megfelelő személy erre. Nyilván az én hatáskörömbe tartozik, mégis úgy látom, hogy a diákok... - elharapom a gondolatot, még mielőtt túl sokat mondanék, a személyes, egzisztenciális krízisem nem tartozik Potterre, még akkor sem, ha ő éppenséggel néhány perccel ezelőtt mélyen beavatott a gondolataiba. - Mindenképp konzultálni fogok erről az igazgató asszonnyal. De azt javaslom, egyelőre húzzuk meg a korhatárt a szokásos évfolyamon, a harmadikban, ezzel talán elkerülhetjük, hogy túl sok munkát adjunk Madam Pomfreynek. - Persze, semmi nem biztos. Talán az óráimon felbukkan majd valaki, egy született tehetség, akinek bátran megadnám a lehetőséget, hogy a korhatár alatt is játszhasson a háza csapatában, de míg a fogó szerepköre ezeknek a diákoknak éppen ideális, addig más pozíciókban, terelőként vagy éppen hajtóként, felesleges lenne megbízni őket. - Ami pedig a későbbi életére vonatkozó ambícióit illeti, nos, nem mondhatom, hogy különösebben csodálkozom. Magából biztosan kiváló auror lesz, ilyen kivételes előképzettséggel.

Vissza az elejére Go down
Harry Potter
Hetedéves (Griffendél)
avatar

: :

TémanyitásTárgy: Re: Care more about winning the Cup - Gwenog&Harry   Szomb. Aug. 04, 2018 11:05 pmKifejtettem Miss Jones-nak a véleményemet arról, hogy miért jó elsőévesként a kviddics csapatba kerülni, de rá kellett világítanom az árnyoldalaira is. Persze próbáltam pártatlan maradni a kérdésben, nehogy az legyen, hogy Potter veszélyezteti a kicsik testi épségét, mert mindenkiben magát látja, de a másik végletet pedig csak úgy tudtam elképzelni, hogy ha leszavazom a dolgot, akkor én leszek a magát sztároló, aki félti a posztját. Már ismertem annyira a többi diák gondolkodását, hogy tudjam, nekik soha nem jó semmi, mindig végletekben gondolkodnak, hogy utána a másikat piszkálhassák. Főleg a Mardekárosok jók ebben, de a többieket sem kell félteni. A Hugrabugban, a Griffendélben és a Hollóhátban is mindig akadnak megmondó emberek.
Felvetettem inkább egy szakkör lehetőségét, ahol az alsóbb évesek is kipróbálhatnák a játékot, csak épp kicsiben és távol a durva végzősöktől. Örömmel nyugtáztam, hogy a Ginny által olyan nagyra tartott Gwenog Jones-nak is tetszett az ötlet. A folytatást azonban elkerekedett szemekkel, kérdőn felvont szemöldökkel hallgattam. Még hogy nem ő a megfelelő személy, hát akkor kicsoda?
-Ne magában keresse a hibát, tanárnő. -szólaltam meg kicsit bizonytalanul.
-Szerintem a diákokkal nem lehet jót tenni. Mi a barátaimmal szinte mániákusan szegtük meg a szabályokat, és sokszor egyáltalán nem is direkt, csak mentünk a fejünk után. Nem mondom, hogy megbántuk, mert ez nem igaz, de így utólag belátom, hogy a tanároknak nem lehetett könnyű velünk. Ha hallotta McGalagony professzortól a kviddics pályafutásom történetét, akkor biztosan azt is tudja, hogy ezt csak annak köszönhetem, hogy megszegtem Madam Hooch kérését és a felügyelete nélkül repültem, csak mert olyan nagy volt az igazságérzetem. Bár Hermione ezt megmentési kényszernek nevezi. -próbáltam egy kicsit megnyugtatni, hogy a fegyelmezetlenségünk nem feltétlenül rajta múlik. Piton például ezerszer is fejbe vághat a hülye könyvével, akkor se fogom befogni az óráján, ha fontos mondandóm van Ronnak.
-Szerintem is ez a biztos. -értettem egyet vele aztán a korhatár kapcsán, majd mosolyogva, szinte hálás pillantással hallgattam, mikor kijelentette, hogy biztosan kiváló auror lesz belőlem a jövőben.
-Köszönöm, remélem tényleg így lesz, de addig még sok csodának kell történnie. -például Piton ne buktasson meg a RAVASZ vizsgán puszta szimpátiából. Akárhányszor ez eszembe jutott, görcsbe rándult a gyomrom és szinte azt kívántam, hogy Coliander a számmisztika helyett inkább a bájitaltant választotta volna. Ugyan még egyetlen óráját sem láttam, de kizártnak tartottam, hogy rosszabb lenne, mint Piton. Végül is Hermione elégedett a nő tudásával és magyarázataival.
-Akkor én nem is tartanám fel tovább. Így is köszönöm, hogy rám áldozta az idejét! Amint sikerült beszélnem McGalagony professzorral a válogatás kapcsán, keresni fogom. -küldtem felé egy újabb hálás mosolyt.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Teszlek Süveg
Admin
avatar

: :

TémanyitásTárgy: Re: Care more about winning the Cup - Gwenog&Harry   Vas. Szept. 02, 2018 6:02 am

FÉLBEMARADT JÁTÉK
Gwenog Jones törlése miatt
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://avadakedavra.hungarianforum.com
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Care more about winning the Cup - Gwenog&Harry   

Vissza az elejére Go down
 
Care more about winning the Cup - Gwenog&Harry
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Where we belong || Harry Potter új generáció FRPG
» Prefektusi rendszer

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Avada Kedavra :: Tekergők Térképe :: Roxfort :: Kviddics pálya-
Ugrás: