Harry Potter Frpg
 
HomeKeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 The Greatest - Minerva&Lucretia

Go down 
SzerzőÜzenet
Lucretia C. Coliander
Roxfort igazgatónője
avatar

: :

TémanyitásTárgy: The Greatest - Minerva&Lucretia   Szomb. Júl. 07, 2018 1:37 pmMinerva McGalagony. Hihetetlenül felnéztem arra az asszonyra, és mindig átkoztam is érte Albust, amiért nem őt jelölte ki utódjául az igazgatók sorában. Hiába kötődött valakihez, sosem volt részrehajló, a saját házának tanulóival szemben sem, igyekezett helyes döntéseket hozni a legapróbb ügyekben is. Albus mindig is aljas játékokat játszott, persze jó ügyeket akart szolgálni vele, de nem egyszer kellett másokon, élő és érző embereken átgázolnia hozzá. Kihasználta, felhasználta őket, nem igazán hagyva nekik beleszólást a dolgokba. Kicsit talán még zsarolás szaga is volt az egésznek. Talán ő is tudta, hogy Minervába hihetetlen mennyiségű igazságérzet szorult, és velem ellentétben talán képtelen lenne megjátszani magát, és kedvére manipulálni a környezetét. Dumbledore ezt tette. Én is ezt teszem.
Amint beteljesítek minden feladatot, amit kiszabott nekem, önként és dalolva fogok lemondani az iskola éléről McGalagony javára. Valójában egyáltalán nem nekem való ez a munka, nem szeretem a gyerekeket, személy szerint nem köt ide semmi, hiába élek itt hosszú évek óta, én egészen más perspektívából látom a világot. Pusztán csak a gusztustalanul törtető személyiségemnek köszönhetem, hogy itt lehetek. Ha nem lennék olyan, amilyen, Albus sosem talál meg magának, hogy a rémképeit üldözzem még a halála után is, amit saját maga választott.
Elgondolkodva ücsörögtem az asztalnál, egy pennát forgatva szórakozottan az ujjaim között, miközben Fawkes-ra meredtem. Nem olyan régen Arsenius járt nálam, akit megkértem, hogy legyen kedves felküldeni hozzám Minervát, amennyiben ráér. Mielőtt bármiféle konkrét döntést meghoztam volna, mindenképp meg akartam beszélni McGalagony-nyal is, elvégre ő az igazgatóhelyettes, régebb óta tölti be ezt a posztot, mint én a sajátomat. Tapasztaltabb minden kérdésben, főleg a diákok körében, hisz őt sokkal többen kedvelik, és jobban át is látja, hogy mire befogadóak és mire nem. Elegen utáltak már Hewitt és Piton miatt, nem feltétlenül szerettem volna tetézni ezt a túláradó szeretetet egy vérfarkassal is. De Lupin nagyon jó ember és kiváló tanár. Szükség lenne itt egy olyan nyugodtabb lélekre, mint amilyen ő is. Alig vártam, hogy hallhassam a kopogását a kemény fa ajtón.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vendég
Vendég
avatar


TémanyitásTárgy: Re: The Greatest - Minerva&Lucretia   Szomb. Júl. 07, 2018 9:39 pmMikor Arsenius megérkezett a tanáriba, és tájékoztatta Minervát az igazgatónő kéréséről, McGalagony azonnal útnak indult a néhai Albus Dumbledore irodája felé. Útközben csupán néhány másodpercre csimpaszkodott talárja szegélyébe a mélabús nosztalgia, mindmáig nem tudta megszokni Lucretiát Albus irodájában, Albus székében, de persze ez nem azt jelenti, hogy méltatlanul viselkedne a nővel - tisztelete feltétlenül megilleti a Roxfort mindenkori igazgatóját, engedelmessége úgyszintén. Bár mindkét szempont meginogni látszott Piton igazgatósága alatt, Minerva csupán nyugtázta magában, hogy a kivétel erősíti a szabályt. Persze, ha tudta volna, mi áll a történések hátterében, nem töprengett volna ezen ennyit, de a felvilágosítás még váratott magára.

Minerva udvariasan érdeklődő arckifejezéssel koppantott hármat az igazgatói iroda ajtaján, és nem lépett be addig, míg egy hang be nem invitálta. Akkor azonban korát meghazudtoló fürgeséggel csukta be maga mögött, majd rögtön előrelépett, megközelítve ezzel Coliandert.
- Hívatott, igazgatónő - közölte a nyilvánvalót, hogy ezzel előrelendítse az eseményeket. Meglehetősen furdalta az oldalát a kíváncsiság, de nem akarta ennek tanújelét adni, míg meg nem bizonyosodik arról, hogy fontos ügyben érkezett, és nem csupán a jövőheti menüt kívánja vele megvitatni a felettese.

Vissza az elejére Go down
Lucretia C. Coliander
Roxfort igazgatónője
avatar

: :

TémanyitásTárgy: Re: The Greatest - Minerva&Lucretia   Vas. Júl. 08, 2018 1:17 pmBeszélni akartam Minervával, mielőtt bármiféle döntést hoztam volna, így az irodába kérettem őt, hogy meghallgathassam a véleményét egy elég kényes témával kapcsolatban. Nem is kellett rá sokáig várnom, meglepő gyorsasággal az ajtóban termett. Nem véletlenül kedvelte őt Albus annyira. Rögtön felismertem a kopogását, így azonnal szavaimmal is beinvitáltam, hogy lépjen csak beljebb.
-Köszönöm, hogy ilyen gyorsan idefáradt. -küldtem felé egy hálás mosolyt, majd a székről felkelve az íróasztal elé sétáltam, hogy rögtön a tárgyra is térhessek, elvégre nem szerettem volna őt feltartani a munkájában, vagy megfosztani a szabadidő lehetőségétől.
-Valójában a véleményét szeretném kikérni. Ön jobban ismeri a diákokat és a szülőket is, mint én. -ezt az érdemet nem lehetett tőle elvitatni, én pedig tényleg elég tájékozatlan voltam ezen a téren. Egészen más szemszögből vagyok járatos a Roxfort ügyeiben, de az most nem segít.
-Bizonyára Önnek is feltűnt, hogy Flitwick professzor az ígéretekkel ellentétben mégsem tért vissza iskolánkba, hisz már az évnyitón sem volt jelen. A tanulók azonban nem maradhatnak bűbájtan tanár nélkül, és ha sürgősen nem kerítünk valakit a helyére, elég nagy lesz a lemaradás a többi tantárgyhoz képest. -kezdtem bele.
-Viszont nekem volna egy jelöltem, de sajnos nem tudom eldönteni, hogy mennyire lenne szerencsés választás. -már próbáltam mérlegelni a dolgokat, hogy mi szól mellette és ellene, de egymagam ehhez kevés vagyok. Már így sem kedveztem sokaknak, amikor az idei tanári kart összeállítottam.
-Úgy értesültem, hogy Remus Lupin Roxmortsban tartózkodik a családjával. Őt el tudnám képzelni ebben a munkakörben, hisz már tanított az iskolában, ráadásul a diákok kedvelték, neki pedig gondolom jól jönne egy állás. Csak... ott van ugye a tény, hogy vérfarkas, ami azért hordoz némi kockázatot magában. Ön mit gondol? -bizonyára érteni fogja a dilemmámat vele kapcsolatban, és segít majd azzal, hogy támogatja vagy épp megvétózza az elképzelésemet.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vendég
Vendég
avatar


TémanyitásTárgy: Re: The Greatest - Minerva&Lucretia   Hétf. Júl. 09, 2018 12:13 pmÉrdeklődő arckifejezéssel, összeszorított ajakkal hallgatom az igazgatónőt, amint belefog a magyarázatba. Bár nem tartozna nekem körülményes helyzetelemzéssel, mégis hálás vagyok neki a tájékoztatásért, mert minden ügyben, ami érinti a diákjainkat, igyekszem tisztán látni. Visszafogott mosollyal nyugtázom a megállapítását, valóban, őnála szélesebb belátással rendelkezem, mind a tanulók, mind a szülők helyzetére, de eszembe sem jutna ebből olyan következtetéseket levonni, minthogy nála méltóbban tudnám vezetni az iskolát. Ezt az ígéretet éppen elég időbe telt letennem ahhoz, hogy most dőre módon ismét felvegyem.
- Valóban nem hagyhatjuk a tanulókat bűbájtan tanár nélkül, bár Filiusra sosem vallott az ilyen viselkedés. Indított vizsgálatot az ügyben? - Ha indított is, nem köteles minket tájékoztatni róla, de bűbájos törpenövésű kollégánk hiánya az évnyitó lakomán inkább ad okot az aggodalomra, minthogy a konyha házimanó-seregében nézeteltérés támadt az angol puding receptjét illetően.

Amint Lupin neve szóba kerül, érzelmek egész skálája cikázik át a tekintetemen, legtöbbjük büszke, ám vannak fenntartásaim a helyzettel kapcsolatban. Nem mintha Lupin diákként bármiben is elmaradt volna a társai mellett, mi több, a szorgalma és a lendülete példátlan volt, büszkévé tett házvezetőként, és mikor Albus a sötét varázslatok kivédését rábízta, egyetértettem. Ez azonban egy merőben más helyzet, amit alaposan meg kell vizsgálnunk. - Remus Lupin kiváló tanára volt az iskolának, amíg a sötét varázslatok kivédését oktatta. Persze, távoznia kellett a szülők nyomására, de az még jóval azelőtt történt, hogy a tanulóink átestek a közelmúlt eseményein, ami egy egész éves, borzalmas tortúrát jelentett. Ehhez képest egy vérfarkas a tanári karban apróságnak tűnik. - Sóhajtok. - Nyilván lesznek szülők, akik féltik a gyermekeiket, de nem tehetünk mindenkinek a kedvére, mikor ilyen kényszerintézkedéseket kell foganatosítanunk.

Ismét tartok néhány perc szünetet, kivárva, míg a megfelelő szavak megérnek bennem, de tudom, az igazgatónő rám vár, és az idejét semmiképp sem szeretném rabolni. - Jobban aggaszt Lupin szakmai hozzáértése. Filius ifjú éveiben párbajbajnoki címet nyert, a bűbájok szakavatott ismerőjeként tartották számon, több tanulmányt is közölt fontos nemzetközi lapokban. Úgy vélem, Lupinnak ez a pozíció kevésbé lenne testhezálló, mint amilyen annak idején a sötét varázslatok kivédése volt. - Bár nyilván szeretném, ha munkát adhatnánk neki, ha segíthetnénk őt és a családját. Elhallgatok, szavaimat mérlegelve. Semmi okom nem lett volna arra, hogy elfedjem valódi aggodalmaimat puszta szimpátiából, így talán még teljesebb képet kaphatunk, mielőtt ismét alkalmazzuk Lupint.

Vissza az elejére Go down
Lucretia C. Coliander
Roxfort igazgatónője
avatar

: :

TémanyitásTárgy: Re: The Greatest - Minerva&Lucretia   Hétf. Júl. 09, 2018 1:12 pm-Igen, már azon a napon kértem az illetékeseket a Minisztériumban, hogy járjanak utána. Magam is abból indultam ki, mint Ön, hogy nem jellemző az efféle szó nélküli távolmaradás Flitwick professzorra. Lelkesen elvállalta, hogy továbbra is az iskolában kíván tanítani a történtek ellenére is, sőt, különösen szükség van az összetartásra és a régi arcokra, amiben egyet is értettem vele. Meglepett, mikor a tanévnyitón nem jelent meg, így kénytelen voltam Arseniust rögtönözni a Hollóhát élére, elvégre az elsősök nem maradhattak házvezető tanár nélkül, és talán neki kevésbé tüskés a személyisége. -magyaráztam neki, hogy engem is mennyire aggaszt Filius eltűnése, mivel elképzelhetetlennek tartom, hogy az álljon a háttérben, hogy meggondolta volna magát. Bár úgy lenne, de félek, hogy nem erről van szó. Mint régi, csendes megfigyelő, tudom, hogy mennyire jóban vannak Minerva-val, karácsonykor a fenyőfákat is együtt szokták díszíteni, mind a tizenkettőt.
Abban viszont ő is egyetértett, hogy kell valaki, aki tanítja a diákokat, elvégre nem maradhatnak bűbájtan tanár nélkül. Felvázoltam neki, hogy Remus Lupin Roxmortsban tartózkodik, és őt esetleg megpróbálhatnánk alkalmazni ebben a munkakörben. A diákok kedvelték, ami nem elhanyagolható szempont, de attól még bőven voltak aggályaim vele kapcsolatban, elvégre mégiscsak egy vérfarkasról beszélünk. Emiatt mindenképp ki akartam kérni az ő véleményét, szerintem sokkal járatosabb az efféle dolgokban, mint én. Nehéz volt bármi konkrétat is leolvasni az arcáról, a tekintete tele volt csupa vegyes érzelemmel, ahogy szóba hoztam a férfit. Elismerte, hogy kiváló tanár volt az iskolában a sötét varázslatok kivédése terén, de az is tény volt, hogy a szülői nyomásra kellett távoznia. Ám azóta más idők jártak, az iskolában lévő diákok és tanárok sokkal rosszabbal is szembenéztek már, mint egy vérfarkas. Nyilván lesznek akik nem fogják kitörő örömmel fogadni, de a kényszer nagy úr.
Láthatóan pár percre elgondolkodott, majd újra megszólalt, nem kis igazságot lebegtetve meg, mikor kifejtette, hogy őt leginkább Lupin szakmai hozzáértése aggasztja. Filius felsőfokon művelte a bűbájokat, rengeteg dolgot elért és sikeres is volt a szakmájában, míg Remus-nak pedig egyáltalán nem ez volt a szakterülete, és talán nem is lenne neki annyira testhezálló, mint a sötét varázslatok kivédése volt.
-Teljes mértékben egyetértek az elhangzottakkal, és ezek szerint pontosan átérzi a dilemmámat vele kapcsolatban. Kettősséget érzek, mert szükségünk van valakire, és szeretnék neki munkát is adni, de mindezt nem tehetem meg a diákok felkészülésének a rovására. -húztam végig ujjaimat a hajamban kissé gondterhelten.
-Ezeket így egyben látva, mit javasol, érdemes megpróbálkoznunk vele, vagy esetleg tudna valaki mást erre a pozícióra? -pillantottam rá kérdőn. Még ma megoldást kell találnunk erre a nem kis problémára, legalábbis szeretnék, ugyanis még az is kérdéses, hogy Lupin egyáltalán vállalná-e, a diákoknak pedig haladniuk kell a tananyagban. Ráadásul a jelenleg alkalmazottak között sincs olyan, aki ezen a területen jeleskedne, hogy egy ideig átvegye Flitwick óráit.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vendég
Vendég
avatar


TémanyitásTárgy: Re: The Greatest - Minerva&Lucretia   Kedd Júl. 10, 2018 1:43 pmElégedett biccentéssel felelek, mert ennél jobban nem is támogathatnám, ami mond. Filius hiánya az évnyitó lakomán intő jel volt, a háború borzalmai még nem szívódtak fel egészen a világunk testéből, és ébernek kell maradnunk, kiváltképp nekünk, akikre többszáz diák életét bízták. Persze a minisztérium embereit semmi nem menti meg attól, hogy ismét hideg nyomon induljanak el, mint eddig több alkalommal, de aggodalmaimat nem osztanám meg a kollégával. Még a végén kiprovokálnánk, hogy Potter, Granger és Weasley induljanak a professzor keresésére, azt pedig semmiképp sem engedhetjük. A titokzatos küldetés után, amit Albus rájuk bízott, most szívem szerint egész éves pihenőt adtam volna nekik, és minden diákunknak, akik tavaly átestek azokon a borzalmakon.

Tekintetemet elszakítom az igazgatói iroda jól ismert portréalakjaitól, hogy minden idegszálammal Lucretia szavaira koncentrálhassak. Bár felszabadító érzés tudni, hogy Lupin alkalmazásának kérdésében hasonlóan gondolkodunk, ez a helyzetünket még nem oldja meg, és ami fő, ha nem alkalmazzuk Lupint, azzal egy fiatal család megélhetése felett ítélkezünk. Agyam lázasan jár, ki lehet alkalmasabb a feladatra, kinek lehetnek olyan kvalitásai, melyekre eddig talán nem figyeltünk fel, mert Filius puszta jelenléte eltörölt minden kérdést. - Egyelőre nem jut eszembe senki, aki alkalmas lenne a pozíció betöltésére. Ugyanakkor szeretném a figyelmébe ajánlani, hogy egy ilyen kérdésben nem hozhatunk döntést egyetlen nap alatt, és ami még fontosabb, nem állíthatjuk helyre a Roxfortot kapkodva. - Ez nem autoriter letorkolás, ez csupán egy javaslat. Beköszöntött a béke ideje, nem tehetjük meg, hogy ingatag szálakba kapaszkodunk, mert a jövő alapjait rakjuk le ezekben a hónapokban, években. - Azt javaslom, kérje fel Remus Lupint a feladatra, nyomatékosítva, hogy a pozíció magabiztos betöltéséhez mihamarabb ismerkedjen meg Filius munkásságával, ebben a roxforti könyvtár hathatós segítséget tud nyújtani. Viszont, ha Filius váratlanul felbukkanna az iskolában, mindenképp keresnünk kell Lupinnak egy másik pozíciót, amivel sem az ő osztályon felüli intellektusa, sem pedig a családja megélhetése nem vész kárba. - Nézek Lucretiára komolyan. Kíváncsi vagyok, egyetértést találok-e nála.

Vissza az elejére Go down
Lucretia C. Coliander
Roxfort igazgatónője
avatar

: :

TémanyitásTárgy: Re: The Greatest - Minerva&Lucretia   Kedd Júl. 10, 2018 3:56 pmNem igazán jutottunk sokkal előbbre Lupin ügyében, ugyanis mindketten ugyanazokat a pro és kontra érveket tudtuk felsorakoztatni vele kapcsolatban és a mérleg nyelve ettől igencsak középen állt. Kellett egy köztes megoldás, amivel a diákok, Remus és mi is jól járhatunk, de nehéz volt eldönteni, hogy pontosan mivel is teszünk jót, nem lehetett az ilyesmit elkapkodni. Érdekelt persze az az opció is, hogy esetleg ő tudna-e valaki mást javasolni erre a pozícióra, aki alkalmas lenne annak maradéktalan betöltésére. Ám sajnos ugyanolyan tanácstalan volt a kérdésben, mint én. Elég kevesen rohangálnak gyakorlott bűbájtan ismeretekkel, arról nem is beszélve, hogy Flitwick miket ért el ezen a területen. Nagyon remélem, hogy hamar a nyomára akadnak az illetékes aurorok és kiderül, hogy az ég világon semmi baja, Merlinre mondom, bár úgy lenne.
-Nem, valóban nem. Én sem szeretnék elkapkodni egy ilyen döntést, elvégre nem egy ember jövőjéről döntünk ezzel a lépéssel. Ráadásul, ha mégis Lupin mellett döntünk, az is előkészületeket igényel mindenki részéről, nem sétálhat be csak úgy egyik napról a másikra. -bólintottam rá a megállapítására. Én is így gondolom, mert ha csak úgy tessék-lássék módon akarnánk valakit keríteni, akkor bármelyikünk beugorhatna, de nem véletlenül van meg mindenkinek a maga tantárgya és szakterülete. De attól még a probléma sürgető volt.
Minerva aztán felvázolt egy átmeneti megoldást, ami szinte tökéletesnek tűnt. Nem hiába voltam azon a véleményen, hogy neki kellene a helyemen állnia. Szerinte fel kellene kérnünk Remust a feladatra, nyomatékosítva benne, hogy fel kell készülnie a tantárgyból és Filius munkásságából, hogy hiteles, megbízható tudást adhasson át a tanulóknak. Hozzátette, hogy ebben a kérdéskörben az iskola könyvtára tökéletes segítség lehet a számára. Ám ha Filius mégis vissza tudna térni közénk, akkor kell találnunk egy másik, megfelelő pozíciót Lupinnak, elvégre mégsem játszhatunk senki megélhetésével sem.
-Minden szava kincset ér, Minerva. -küldtem felé egy elismerő mosolyt.
-Teljes mértékben tökéletesen látja a helyzetet, és akkor a megbeszéltek szerint is fogok eljárni. Én sem szeretném, ha később Remus vagy Filius jönne ki rosszul ebből a kialakult helyzetből. -bár őszintén reméltem, hogy a bűbájtan tanárok gyöngye visszatalál hozzánk, mert az azt jelentené, hogy nem esett baja, ami ne lenne orvosholható.
-Ráadásul a Roxfortban ő is egyszerűbben jut hozzá a szükséges farkasölő-fű főzethez, mint mindenféle jöttmenttől Roxmortsban vagy esetleg máshol. Talán a nehezebb időszakait is megkönnyíthetjük. -futott át az agyamon a vérfarkas létének gondolata, amibe szinte mindig beleborzongtam. Nem túlzottan voltam oda a farkasfélékért.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vendég
Vendég
avatar


TémanyitásTárgy: Re: The Greatest - Minerva&Lucretia   Kedd Júl. 10, 2018 5:51 pmHa még nem is áll huzamosabb ideje Lucretia a Roxfort élén, azt már most van alkalmam felmérni, hogy őbenne megbízható, erős szövetségesre teszek szert, akinek a gondolkodása számos ponton találkozik az enyémmel. Fontos minden lehetőséget megvizsgálnunk, Filius tudása pedig - nagyotmondás nélkül -, pótolhatatlan, ráadásul már a tanári kar része volt akkor is, amikor Albus meghívott engem az oktatók sorába. Persze a hiányt orvosolnunk kell, ráadásul mielőbb, hiszen a diákjaink gyakorlatilag elveszítettnek nyilvánítják a tavalyi évüket, mindannyian lemaradásból indulnak idén szeptemberben, nekünk pedig fel kell készítenünk őket a vizsgákra.

Futólag elmosolyodom Lucretia méltató szavaira. - Örülök, hogy egy véleményen vagyunk. Így a továbbiakban is őrizhetjük a tantestület egységét. - Persze, Perselusnak nyilván nem nyeri majd el a tetszését az ötlet, hogy Lupin az iskolában tanítson, de azt hiszem, ebben a helyzetben ő is be fogja látni, hogy nincs más esélyünk. Ráadásként ott a tény, miszerint Remus és Nympahdora mindketten a Nagy Csata hősei, nem tükrözne túláradó emberséget, ha ezek után megvonnánk tőlük a támogatásunkat. Még akkor is, ha ez a támogatás nem sok, vagy kényelmes, de életeket menthetünk vele. - Igen, erre magam is gondoltam. Habár nem tudom, Perselus mit szólna ehhez az új feladathoz, hiszen ő már így is rendkívül túlterhelt. - Az arcom valószínűleg egyáltalán nem tükrözi azokat a törődő szavakat, amiket az előbb kiejtettem. Perselus csupán azért birtokolja a bizalmamat, mert Albus, míg élt, és a róla készült portré napjainkban is, többször megkért erre. Akire pedig Albus az életét is rábízta volna, abban nekem is bíznom kell, ám a múlt tisztázatlan eseményeinek fényében - és különösen azokat nézve, melyek a csillagvizsgáló toronyban estek meg -, ez életem egyik legizzasztóbb feladata. - Mindenesetre remélem, elvállalja. Jelentős terhet vennénk le egy ilyen lépéssel Remus és a családja válláról.

Vissza az elejére Go down
Lucretia C. Coliander
Roxfort igazgatónője
avatar

: :

TémanyitásTárgy: Re: The Greatest - Minerva&Lucretia   Szer. Júl. 11, 2018 1:24 pmVégül sikerült dűlőre jutnunk a bűbájtan tanár kérdésben, és el is fogadtam Minerva javaslatát, hogy kérjük fel Lupint az állás betöltésére, ám előtte készüljön fel alaposan a tárgyból és Flitwick munkásságából is, de úgy éreztem, hogy ezzel Remusnak nem lesz majd gondja. Fennállt annak is a lehetősége, hogy esetleg Filius visszatér, és azt is számításba kellett vennünk, hogy ebben az esetben senki se maradjon majd számára megfelelő munka nélkül. Kár lenne bármelyiküket is veszni hagyni, emberileg és szakmailag is kiválóak. Mindketten sikerként könyvelhettük el, hogy egy véleményen voltunk. Mindig is sokra tartottam őt, de attól még bennem volt a félsz vele kapcsolatban, hogy esetleg a pokolra kíván, amiért én birtoklom azt a pozíciót, ami valójában teljes mértékben őt illetné meg. Ha csak szóba került vagy egy légtérben voltam vele, mindig valamiféle árulónak éreztem magam, holott erről szó sem volt.
Csak bólogattam, mikor a tantestület egységéről beszélt. Az jelenleg az egyik legfontosabb dolog volt, amire koncentrálnunk kellett. Nagyon sok új arcot hoztam be az elveszített kollégák helyére, akik talán még sosem hallottak egymásról. Mindenkire más miatt volt szükségem, hogy a Roxfortban tudjam, de igyekeztem arra is figyelni, hogy mindenki szaktekintély legyen a maga tárgyában, elvégre a diákok érdekei a legfontosabban az intézményben. Fontos, hogy a tanárok kijöjjenek a másikkal és tiszteljék egymást, ha ez nincs meg, hogy várhatnánk el bármi hasonlót a tanulóinktól sem.
Hozzáfűztem még a nem elhanyagolható tényt, hogy Lupin egyéb szempontból is jól jár azzal, ha újra a Roxforthoz tartozik, itt ugyanis sokkal egyszerűbben juthat hozzá a farkasölőfű-főzethez, ráadásul nem is pocsék kivitelezésben, mint amiket a fekete piacon próbálnak meg eladni nem kevés összegért. Jót mosolyogtam a megjegyzésen, miszerint Piton nem biztos, hogy örülne az új feladatának, mivel így is rendkívül túlterhelt. A fenéket.
-Szeretem a tapintatosságát, de legyünk őszinték, az idejébe beleférne, a kérdés inkább az, hogy hajlandó-e. -sóhajtottam lemondóan.
-De majd meggyőzöm, ennyit igazán megtehet. -nem nagyon érdekelnek a személyes ellentétei, de Dumbledore azt akarta, hogy ragaszkodjak a maradásához, így nem tehetek olyat, amivel esetleg elüldözném. Hewitt miatt itt a helye, és amíg az az ügy le nem zárul, addig nem teheti ki innen a lábát.
-Nem szeretném a szükségesnél tovább feltartani, Minerva, tudom, hogy mennyire elfoglalt, így is nagyon köszönöm a segítségét és hogy ide fáradt. -küldtem felé egy mosolyt. Ha neki nincs több kérdése vagy egyéb észrevétele, akkor részemről lezártnak tekintettem a beszélgetést.
-Arra még szeretném megkérni, ha esetleg találkozna Perselus-szal, volna kedves átadni neki ezt a listát néhány hozzávalóról, amikre szükségem lenne? -kerestem elő az említett felsorolást az asztal fiókjából, hogy átadhassam a nőnek. Sajnos ezek nagy részéből kifogytam, a többivel pedig egyéb terveim vannak.
[/quote]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vendég
Vendég
avatar


TémanyitásTárgy: Re: The Greatest - Minerva&Lucretia   Csüt. Aug. 30, 2018 1:45 pmNem éreztem szükségét, hogy további megjegyzéseket fűzzek az imént elhangzottakhoz, az igazgatónő így is tisztában van a helyzettel, már ami Perselus Pitont illeti. Az én szavam ebben a helyzetben aligha mérvadó, ráadásul Albus mellett volt alkalmam hozzászokni ahhoz, hogy elfogadjam a hatáskörömön kívül elhelyezkedő ügyek folyását. Mindennek dacára mégis türelmesen várok, míg Lucretia lezárja a hozzám intézett szavait. - Megtisztelő, hogy kikérte a véleményemet - biccentek, már indulnék is az ajtó felé, mikor a papírlap a látóterembe kerül, és úgy torpanok meg, akárha falnak ütköztem volna. Felvont szemöldökkel pillantok Lucretia arcára, akinek, mint a felettesemnek, engedelmességgel tartozom, ugyanakkor alig tudom elnyomni a gyomromban kavargó ellenérzést, hisze úgy nyújtja felém a listát, mintha holmi futár lennék, mintha ugyan nem lenne más dolgom, mint Perselus Pitont keresni, akinek, az elmúlt év eseményeit figyelembe véve, még a kastély falai közt sem volna semmi keresnivalója.

Érzem, ahogy a tekintetem egy pillanatra megrebben, mielőtt a kezembe venném a listát, majd rá sem pillantva, hiszen nem az én dolgom, mit tartalmaz, biccentek az igazgatónő irányába. - Természetesen. - Azt hiszem, több szót kár is vesztegetnünk erre a kérdésre. A lépteim csendes visszhangot vetnek az igazgatói iroda padlóján, melyet még mindig túlságosan Albus területének érzek, miközben az ajtó felé indulok. Fél kézzel lenyomom a kilincset, még utoljára megfordulok, biccentek a nő felé, majd kilépek a lépcsőre. Jobb, ha nem gondolok arra, hányszor róttam ezeket a fokokat, mióta tanárként az iskolához tartozom. És még jobb, ha nem idézem fel, kinek köszönhettem a lehetőséget.

Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: The Greatest - Minerva&Lucretia   

Vissza az elejére Go down
 
The Greatest - Minerva&Lucretia
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Minerva McGalagony

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Avada Kedavra :: Tekergők Térképe :: Roxfort :: VII. emelet :: Az igazgató irodája és szobája-
Ugrás: